Spil anmeldelse: ANNO 2070

Af Christian A. 15. december 2011

Så blev det tid til at gentænke den nye verden, der er global opvarmning, og jorden er ved at gå under i vand. En del af befolkningen er blevet udvalgt og har fået en Ark til at genopbygge verden, inden hele verden forsvinder i oversvømmelse.

Af Christian A,Anmelder, CA@XQ28mail.com

 

PCPlatforms type:

Action / Strategi Genre:

7+Aldersgrænse:

1 (mulighed for online gaming) Antal spiller:

Engelsk (Dansk manual) Sprog:

UbisoftSpil udgiver:

Byg din nye verden, som du vil ha’ den – Anno 2070 fremtiden er her!

 

På første trin skal man vælge side. Vil man være de ”gode” miljøvenlige, som bruger fremtidens grønne teknologi, ny energi og udnytter naturens resurser til at genopbygge vores samfund? Eller de ”gode”, som bruger industrien og råstoffer til at genopbygge verden? Alt sammen med det formål at lave en ny verden til de nye generationer og at undgå, at verden går under!   Der er en meget sød og smilende visuel hjælper EVE, som guider én igennem starten af spillet. En del af befolkningen er blevet udvalgt og har fået en Ark til at genopbygge verden, inden hele verden forsvinder i oversvømmelse.   Så blev det tid til at gentænke den nye verden, der er global opvarmning, og jorden er ved at gå under i vand.

 

 Man har sin ark og skal bygge huse og langsomt begynde at få skatteindtægter ind, samle ressourcer, bygge stier, og samle mad og forsyninger til sin befolkning. Ellers bliver de utilfredse og flytter, og så kan man langsomt starte op igen. Samfundet udvikler sig hele tiden, og man samler ny viden og nye ressourcer. Bygningerne bliver opgraderet i takt med, at teknologien og samfundets viden bliver større. Der er hele tiden visse mål, der skal nås, og instrukserne vokser hurtigt. I starten går det fint, og det er sjovt og afslappende, og man kan tage det i sit eget tempo, men tingene tager fart. Det begyndes at føles som om man rent faktisk styrer byen med sin hule hånd, og det bliver noget af et arbejde i længden med hele tiden at udvide, imens tiden flyver af sted. Spillet forpligter én til hele tiden at være med og aktiv i spillet, derfor finder man hurtigt ud af, at det kræver, at man laver visse systemer, også fordi at diverse bygningskonstruktioner er rigtig flotte, dog ligner en del af dem hinanden, og det er ret irriterende, at nogle af bygningerne har en begrænsning til en vis radius af andre bygninger.  Først starter spillet med meget konkrete instrukser, og alt bliver forklaret i et tempo, der er til at følge med i.

 

Grafikken er i top, og der er dybder i spillet uden lige!

Spillet har en strålende og realistisk grafik, der er så mange dimensioner i spillet og en dybde, som er enestående! Det hele virker så realistisk, og ja hvem ved, om verden ser sådan i år 2070!

Spillet henvender sig helt klart til en gamer, som godt kan tage den med ro, en lidt mere afslappet spiller. Der er ikke mange her og nu problemer, som skal løses, men det handler om at følge med! Det er også til en spiller, som kan lide spil, hvor man skal holde styr på økonomien. Ja ellers styrer man ens imperium og forsvarer det så godt, man kan. Man skal dog ikke regne med, at der er de vilde krigsscener og battle kampe.

Derfor får Anno 2070 fra Ubisoft 4 ud af 6 stjerner, trods den smukke grafik. Spillet fanger rigtig hurtig, og man falder nemt i ved at sidde og spille flere timer foran skærmen! Men men men… Når det er sagt, skal man være bygget af et vist stof til at sidde og holde den kørende, det bliver efter et par timer rimelig ensformigt, og man bygger bare sin verden større og større uden et egentligt mål.

Tjek os ud

Andet

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr