© 2015 - Warner Bros. Entertainment Inc. , Foto Laurie Sparham

Højt at flyve

Af Per Lundsgaard 8. oktober 2015

PAN har intet med den hedengangne natklub at gøre – så er det slået fast. Den har nu heller ikke så meget med J.M. Barries Peter Pan at gøre, men det er et flot visuelt eventyr.

TITEL
Pan

Instruktør
Joe Wright

Medvirkende
Hugh Jackman, Garret Hedlund, Levi Miller, Rooney Mara

Vi er i en slags Indianer Jones møder Oliver Twist møder Narnia møder Mad Max and the Thunderdome møder Avatar uden helt at møde det grundlæggende eventyr, som er baggrunden for filmen.

Alle disse sammenrend af noget, der minder om scener og ideer fra en anden film, gør, at man mister lidt interesse og fokus undervejs.

Vi er i tiden før Peter bliver til Pan – drengen der kan flyve, og som aldrig vokser op.

Peter er afleveret på et børnehjem med en frydende ond abbedisse, Moder Barnabas spillet herligt af Kathy Burke. Han viser allerede her tegn på et oprørsk gemyt og med vennen Nibs sætter han sig for at undersøge, hvorfor børn pludselig forsvinder over natten. Det viser sig, at Moder Barnabas har lavet en aftale med pirater fra Ønskeøen om at hente forældreløse børn til Kaptajn Sortskæg. Han skal bruge børnene til at grave efter fe-støv, som giver ham evigt liv og ungdom.

I minerne møder Peter den kække James (Klo) og de bliver en slags venner og rejsekammerater, da det viser sig at Peter kan flyve – og derfor passer på profetien om, at en søn af en fe-prins og en menneskepige vil komme tilbage og forene de indfødte og alferne mod Kaptajn Sortskæg. På vejen møder de Tiger Lily og hendes stamme, der kender vejen til feernes hemmelige rige – og til Peters mor. 

Det er en handling som ikke helt hænger sammen, og som jo intet har at gøre med J.M. Barries historie, hvor hele omdrejningspunktet er det svigt, som børn oplever, når forældre på den ene eller anden måde forlader dem. Der har gennem tiden været mange bud på både før- og efter-historier om Peter og hans bande af forladte børn. Fra Steven Spielbergs meget vellykkede HOOK, til musicalen The Lost Boys, som for nogle år siden havde premiere i London. Her er Peter Pan blevet kriger i anden verdenskrig og gift med Wendy, Tiger Lily luder i Paris og James Klo varietésanger! Det var bizart. Denne film er ikke bizar men mere mærkeligt rodet.

Til gengæld er den uhyre velproduceret og lækker at se på, og så havde jeg ikke noget imod at blive lukket inde i lasten sammen med Garret Hedlunds Kaptajn Klo!

Hugh Jackman er gysende god som Kaptajn Sortskæg, Levi Miller utroligt velspillende som Peter, og alle øvrige spiller egentlig ganske glimrende. Det er bare et forvrøvlet manuskript, som vil alt muligt, men absolut ikke handler om noget. Det har instruktøren så gjort alt for at dække over ved at hælde mængder af staffage og flotte 3D effekter ind over filmen. Det lykkes faktisk en stor del af vejen så stor cadeau til Joe Wright, som tidligere har stået bag den glimrende Stolthed og Fordom med Keira Knightley og Soning med førnævnte Knightley og James McAvoy.

De fire stjerner gives for instruktørens arbejde, den hotte James Klo og Hugh Jackmans forfængelige skurk.

Tjek os ud

Film

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar