Foto Tejs Lindhardt ©

Troye tog os med bukserne nede

Af Tejs Ellesøe 18. maj 2016

YouTube fænomenet, den kun 20-årige Troye Sivan er kommet hele vejen fra Australien for at give sine danske fans knap halvanden time af sin tid. Udenfor Vega står teenagere i kø hele vejen rundt om den store bygning – det her bliver vildt, og jeg er glad for, at vi kunne springe køen over..

Man ved koncerten er ved at starte, når 1500 teenager af begge køn begynder at skrige vildt, og jeg takker for de ørepropper vi fik udleveret, for det her bliver rigtig, rigtig, rigtig vildt. Her er et overflod af teenagerpiger, men drengene har bestemt også fundet frem til Vega, for at se deres idol.

Lyset i salen slukkes, scenen fyldes med røg, og det blå lys tændes. Det er nu, det sker: Det kan man mærke på publikum, for hele Vega ryster, og ganske rigtigt. Den spinkle fyr vi kender fra utallige Youtube-videoer og de film, han har medvirket i, kommer ind på scenen.

Troye Sivan er kampklar!
Han har stramme sorte jeans på, sort T-shirt og en blå-blomstret skjorte og hans trademark, den blå/sorte neglelak, er der også. Han lægger stærkt ud med sangen BITE. Hele salen synger med, og jeg kan også mærke at jeg begynder ”Kiss me on the mouth and set me free”, ja man har vel smuglyttet til hans sange! Han forsætter med ”for him” og ”FOOLS,” som begge er fra albummet Blue Neighbourhood, og hvis publikum ikke er varmet op nu, ja så er det bestemt deres egen skyld. Salen oppe foran er pakket tæt, og ligeledes er balkonen. Pigerne hyperventilerer, skriger, og vagter sender hele tiden vandflasker ud til dem, for ellers ender dette galt.

Pigerne skriger stadig, de laver hjertetegn til ham – men inden han sætter i gang med nummeret Heaven, fortæller han, at han var nervøs for at springe ud som bøsse.
  
”I’m just glad and proud to be who I am. I’m proud to be gay”.

Hvis pigerne skreg før, så ved jeg ikke hvad det kaldes nu – de bliver endnu vildere og skriger stadig ”vi elsker dig”. Som om det ikke er gået op for dem. Men vi har vist det længe, de har vist det længe. Hans fans er ligeglad med, at han er bøsse. Så man kan jo undre sig over, at diverse boybands har så svært ved det.

Ind imellem sangene bliver der tid til at snakke, og selvom Troye har været på turné siden sidste år, har han masser af overskud. Han låner en telefon fra en af pigerne oppe foran, som har sin veninde med på Facetime. Disse moderne tider. Troye snakker med hende, og spørg hende, hvorfor hun er med på facetime, og hun svarer at hun ikke nåede at købe billet. Troye siger ”That sucks…. well enjoy the show through FaceTime then”. Men jeg er sikker på, at hun nu har fået en oplevelse for livet.

De, der kender Troye Sivan, ved, at det hele startede med covernummeret ”Tell me Why” af Declan Galbraith

Så selvfølgelig får vi også et cover nummer denne gang med Amy Winehouse ”Love is a losing game".

Selvfølgelig giver Troye Sivan de planlagte to ekstranumre, Lost Boy og Youth. Han giver en helt fantastisk koncert, og min overskift ”Troye tog os med bukserne nede”, beskriver nøjagtigt det, han gør. Han overrasker totalt, og selvom han ikke har mange numre endnu, så skal det nok komme med tiden.

Fans fik i hvert fald hvad de kom efter, en helt fantastisk koncert og et glimt af deres stjerne – og det samme gjorde vi. Jeg sender 6 stjerner af sted mod den unge mand, og glæder mig til, han kommer tilbage.

Setliste
BITE
for him
FOOLS
HEAVEN
SUBURBIA
COOL
TOO
GOOD
WILD
LOVE IS A LOSING GAME (Cover)
HAPPY
EASE
DKLA
TALK ME DOWN

Ekstra
LOST BOY
YOUTH

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr