Foto Diana Kat

Queen vælter Royal Arena

Af Tejs Ellesøe 23. november 2017

Hvis man ikke er så heldig at have oplevet en koncert med Freddie Mercury og Queen må dette absolut være det næstbedste. Aftenens koncert i Royal Arena tog kegler.

Sted
Royal Arena

Musik
Queen og Adam Lambert

Det er 26 år siden forsangeren Freddie Mercury døde af følgesygdomme til Aids, og man kan let fristes til at spekulere over om Freddie ville have stået på scenen med  de bandets øvrige medlemmer, John, Roger og Brian i Royal Arena, hvis der havde været samme behandlingsmuligheder dengang som i dag.

Sådan er det jo desværre ikke: I dag er det kun Brian May og Roger Taylor. John Deacon trådte ud af Queen i 1997, men heldigvis har Queen taget Adam Lambert med.

Det er imponerende, at Queen + Adam Lambert kan trække et fuldt Royal Arena. Vi havde plads plads både på gulvet og på siddepladserne, men der var faktisk bedst udsyn fra siddepladserne.

Koncerten går i gang
Gulvet er fyldt, ikke en eneste bar plet! Royal Arena er fyldt med 16.000 forventningsfulde der alle har købt billet til årets måske sidste og bedste koncert.

Blandt de andre publikummer kan man spotte et par hardcore Queen fans i Freddie Mercury outfit MED overskæg – det tegner godt.

Kl. 20.10 går teaseren til We Will Rock You i gang. Den er fra albummet News of the World, en sang Brian May skrev i 70’erne.

Adam Lambert og Brian May træder ud på den guitarformede scene og synger de første linier af We Will Rock You. Herefter glider det stille og roligt over i Hammer to Fall.

Lambert er ikke Mercury, men . . .
Adam Lambert synger den ene klassiker efter hinanden – nogle som publikum kan synge med på. Vi kan meget hurtigt blive enige om at Lambert ikke er Freddie Mercury – men for pokker – det skal han heller ikke være. Han siger det faktisk ganske godt selv; Jeg ved I tænker, ”Han er da ikke Freddie Mercury”. I har ret. Der findes en eneste Freddie, og han var fantastisk. Jeg savner ham, vi savner ham alle. Men jeg er stor fan af Freddie lige som jer. Jeg har bare været heldig at synge hans sange.

Lambert sender også et stor tak til de to Rocklegender på scenen, Roger Taylor og Brian May, og publikum er begejstret. Adam Lambert er nu en del af familien Queen.

Adam Lambert er ikke kun ”frontman” i Queen, han har også sin egen musik. Det får han i den grad lov at vise med sit nummer Whataya Want from Me.

Skulle man sige noget, så mangler Adam Lambert det samspillet med publikum som Mercury mestrede så godt.

De gamle kan stadig
Selvom Roger Taylor og Brian May er henholdsvis 68 og 70 år, kan de gamle drenge sgu stadig. Det er imponerende at Brian May i en alder af 70 kan løbe rundt på scenen og stadig fyre en solo af bagefter.
Mens de andre holder ”pause”, spiller han Love of my life for Freddie – og publikum er hurtige til at fange den. Over hele salen tænder folk deres mobillamper, og da Freddie toner frem på skærmen, løber der et koldt  ned af ryggen. Brian May rækker hånden ud efter Freddie, og det ser næsten ud som de rører hinanden.

Brian May giver en af de mest fantastiske guitarsoloer, og publikum hylder han som en “Queen”. Men det er ikke kun May der levere varen. Roger Tylor får også lov at vise hvad han kan da et trommesæt pludselig kommer op af gulvet ude på ”catwalken”. Her levere han virkelig varen  - Taylor har en trommebattle med den amerikanske trommeslager, Tyler Warren. Det er ren leg for den 68-årige Queen-stjerne.

Selvom Brian May siger, Amazing Copenhagen. Så kan man også fornemme at det måske er sidste gang vi ser Queen i Danmark.

Scenografien
Jeg kan ikke lade være med at tænke på at det ikke er mange måneder siden jeg sidst var i Royal Arena for at se Queen The Musical – en skændsel! Her til aften fik vi for alvor lov at se hvad Royal Arena kunne byde på af lyd: Queens scenografi og de visuelle effekter var absolut i top.

Er Freddie ånden til stede?
Jeg blev fanget! Tog flere gange mig selv i at synge med på de kendte numre – og der blev leveret over 25 fantastiske numre.

Leverer Queen og Adam Lambert varen? Ja det tror jeg nok. Selvfølgelig er Adam Lambert ikke Mercury, men han er det næstbedste. Han gør et helvedes godt job. Jeg er 100% solgt

Skulle man sige noget, så leved publikum måske ikke op til Queen.

Queen og Adam Lambert fortjener 5 store stjerner.

SETLIST
"We Will Rock You"
"Hammer to Fall"
"Stone Cold Crazy”
"Tie Your Mother Down"
"Another One Bites the Dust"
"Fat Bottomed Girls"
"Killer Queen"
"Don't Stop Me Now"
"Bicycle Race"
"I'm in Love with My Car"
"Get Down, Make Love"
"I Want It All"
"Love of My Life"
"Somebody to Love"
"Crazy Little Thing Called Love"
"Drum Battle"
"Under Pressure"
"A Kind of Magic Roger Taylor
"I Want to Break Free"
"Whataya Want from Me" (Adam Lambert sang)
"Who Wants to Live Forever"  
"Last Horizon"
"Guitar Solo"
"Radio Ga Ga" rød læder outfit
"Bohemian Rhapsody"

Ekstra nummer
Vocal improvisation with Freddie Mercury  
"We Will Rock You"
"We Are the Champions"
"God Save the Queen"  

 

 

 

 

  

Tjek os ud

Musik

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr