Danseforestillingen No Sex med Black Box Dance Company er en underholdende aften med en pikant leg med kønnene. , Foto Black Box Dance

En leg med køn

Af Per Lundsgaard 31. januar 2019

Black Box Dance Company fra Holstebro gæster i disse dage Dansekapellet i Nordvest med deres sjove, sexede og ironiske forestilling, No Sex lege, som leger med køn og kønsidentitet. 

Titel:
No Sex

Teater:
Black Box Dance Company
på Dansekapellet

Spillepriode:
30 - 31. januar 2019
- og på turne

Vi er i en slags limbo mellem kønnene i denne interessante balletaften om seksualiteten, skabt af den engelske koreograf Jason Mabana. Der bliver flirtet og leget både mellem samme køn og modsatte køn, og til glæde for dette sites læsere er forestillingens intime pas de deux mellem de to mandlige dansere Marco Rizzi og Lionel Ah-Sou der viser både ømhed og styrke i de mange omfavnelser og løft der er. 

I det hele taget er det en meget afveklsende og underholdende koreografi Jason Mabana har skabt til de fire dansere – og med mange humoristiske indslag – bl.a. en formidabel modeopvisning og en herlig scene hvor de to piger Anna Stamp Møller og Paulina Smatláková er de mest maskuline, og hvor danserne bl.a. illuderer motorcykel.

Den eneste anke er at forestillingen taber pusten henimod slutningen hvor både musik og koreografi synes at gå lidt i tomgang – og interessen tabes blandt publikum. 

Indtil da er det bestemt underholdende og tidsvarende med al den snak om det flydende køn som fylder de unge meget. Åsa Gjerstads kostumer leger fint med forestillingens idé, og i sær i modeindslaget slår hun sig løs med finurlige kreationer. Danserne ender med at gå nøgne ud i verden – uden tøjet som definition eller sløring af kønnet. 

Christian Trondhjems musik er fuld af dunkende rytmer og sfæriske passager som er en fin medspiller til forestillingens helhed. 

Black box Dance Company under ledelse af Marie Brolin-Tani bor til daglig i Holstebro og er et kompagni for unge og up-coming dansere. De fire vi så denne aften var fuldt på højde med ethvert andet moderne kompagni. Flot niveau og underholdende koreografi. 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul