FotoMiklos Szabo

Forrygende flot Flashdance!

Af John Jakobsen 22. april 2019

What a feeling! Lækker musik krydret med skønne sangstemmer, forførende koreografier og et spektakulært sceneshow med hurtige sceneskift var en sand fornøjelse! 

Titel:
Flashdance the Musical

Sted:
Musikhuset Aarhus
derefter Operaen i København

Spilleperiode:
20. april - 12 maj i Aarhus
5. juli  3. august i København

Biletter:
https://flashdancemusical.dk/

 Priser:
198 - 1.025 kr

Lige fra start kunne man ikke andet end blive fascineret af den fantastiske scene hvor de store LED-skærme i baggrunden i den grad gjorde det hele levende, autentisk og troværdigt. Som publikum var vi uden tvivl ført direkte tilbage til 80’ernes Pittsburgh, Pennsylvania. Det fantastiske setup med to etager, LED-skærme og automatisk rullende podier fik sceneskiftene til at gå så stærkt at man nærmest ikke bemærkede dem. 

Sangstemmerne var ikke til at tage fejl af. Der kunne i den grad synges og det blev der. Enkelte episoder hvor der blev glemt lidt tekst eller tonerne ikke ramtes helt rent var ærgerlige – man forventer jo at sangene leveres til UG hver eneste gang. Danserne var fantastisk dygtige og koreografierne ramte plet i langt det meste.

Det stjernespækkede cast af professionelle skuespillere leverede varen til fulde i deres dialoger. Specielt Jimmy Jørgensen der som klubejeren C.C. spillede så overbevisende at følelser af ubehag og uretfærdighed sneg sig frem. Specielt da han pludselig rev tæppet væk under publikum og råbte “Hvad fanden glor I på?” Her røg man lidt tilbage i sædet og fik tanken om ja, hvad var det i grunden vi var vidne til…

Fremhæves må også Silas Holst som Nick Hurley. Han var overlegen i både skuespil, sang og dans. Desværre var der ikke meget dans fra hans side. Det kunne der godt have været meget mere af – det forlyder jo at han skulle være vild med dans! I rollen som Joe leverede Morten Kjeldgaard en fabelagtig præstation i både sang og skuespil. Han kunne også have båret rollen som Nick Hurley med bravur.

Sicilia Gadborg i rollen som Alex Owens gjorde det fantastisk godt men syntes ikke helt skarp på alle sange, og fortællingens klimaks hvor hun danser sin solo til den storslåede sang “What a feeling” blev desværre et antiklimaks da hun var ude af takt i dansen og ydermere lidt usikker i en af sine piruetter. Alene formåede hun ikke at fylde den store scene og musikken. Ingen tvivl om at hun er en rigtigt dygtig danser, men hendes bevægelser var for små og lukkede i koreografien. Jeg savnede jeg mere “fanden-i-voldskhed” der kunne få hende længere ud over scenekanten og give følelsen af at hun faktisk havde alt på spil. Det var virkelig ærgerligt for der var bygget meget op til denne scene, og forventningerne var store.

Ditte Gråbøl som Hannah Owens spillede fantastisk skuespil med sjove replikker. Dittes sang er ikke prangende, men det passede på en måde godt til rollen.

Alt i alt en flot og underholdende forestilling hvor der er i den grad er fart over feltet! 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul