FotoEmilia Therese

The Rocky Horror Show

Af John Jakobsen 4. maj 2019

Et surrealistisk freakshow som ikke er for kedelige, aseksuelle eller sarte sjæle!

Forestilling:
Aarhus og Odense Teater præsenterer
Richard O'Briens:
The Rocky Horror Show.

Spillested:
Aarhus Teater
Store scene.

Spilledato:
3. maj - 15. juni 2019

Et kvarter før start står vi klar til en valgfri introduktion af både dansen og de rekvisitter som publikum aktivt skal bidrage med. Vi har blandt andet fået en vandpistol, konfetti og en latexhandske!

Vi når ikke at sidde i salen længe før musikere overraskende synger og spiller gennem megafoner fra balkonen – ikke fra scenen. Åbningsscenen er som alt andet velkoreograferet. Dammit Janet! Hun, Brad, Frank-N-Furter spilles overlegent af Marie Marschner, Mathias Flint og Jacob Madsen Kvols. De øvrige skuespillere, dansere og musikere viser også deres yderst professionelle kunnen med en blanding af karisma, humor, selvironi og ikke mindst mod. Mod til at slippe alle de dyriske og lystbetonede hæmninger foran et fyldt Aarhus teater. Det var en fornøjelse at være med i dette univers som var så velspillet!

Scenerne og kostumerne var imponerende med skæve og kreative setups. Den kæmpe glaskuppel hvor Rocky Horror – velspillet af Anders Bilberg – bliver skabt, bør fremhæves. Det samme skal det enorme runde bord som står skævt opdækket og senere bliver hævet op under loftet som et kæmpe lysskjold.

Desværre var det ikke så tydeligt hvornår de forskellige rekvisitter skulle bruges. Der savnes vejledning fra scenen når publikum skal bidrage. Det kan varmt anbefales at man sætter sig ind i universet hjemmefra –undertegnede brugte meget tid i den udleverede avis for at finde ud af hvornår rekvisitterne skulle bruges, og det forringede i den grad oplevelsen af forestillingen. Ved introduktionen før forestillingen var der blot fem som ved håndsoprækning bekendtgjorde at de tidligere havde set en opsætning af dette stykke så der var enormt mange “virgins."

De gange hvor rekvisitterne var i brug, var det dog en ren og skær fest at være med til. Stemningen blev løssluppen og hæmningsløs, og publikum holdt sig ikke tilbage fra at sprøjte med vand eller kaste med kort og konfetti over de øvrige tilskuere. Under “Time Warp” hvor fællesdansen skulle danses, var der i den grad fest og glade dage på stolerækkerne.

I 2. akt blev der for alvor skruet op for det dyriske med sex i alle afskygninger. Der var noget for enhver seksuel tilbøjelighed. Var scenerne for sexistiske, for lange, for atypiske eller helt normale? Det må være op til den enkelte tilskuer at vurdere.

Den efterfølgende kolde majaften virkede i hvert fald forfriskende og nedkølende efter sådan et hot show, og pludselig var vi revet tilbage i den kedelige, grå og mainstream virkelighed … eller er vi?

 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr