Hip Hurra for Bamsefar

Af Tejs Ellesøe 11. maj 2019

Dyrene i Hakkebakkeskoven er endnu engang på børneplakaten, og denne gang er det Teater V der i samarbejde med Tivoli sætter forestillingen op i den gamle Glassal.

Forestilling:
Dyrene i Hakkebakkeskoven

Spillested:
Tivoli, Glassalen

Spilledato:
10. maj - 19. maj 2019

I går var der premiere på norske Thorbjørn Egners børnebogsklassiker Dyrene i Hakkebakkeskoven, og der var noget at se frem til, for jeg havde taget de meste geniale anmeldere med, nemlig mine to nevøer på henholdsvis 6 og 10 år – for er der nogen der er til børneteater, så må det være de to spilopper.

Det lille eventyr udspiller sig i den berømte Hakkebakkeskov hvor alt kan ske. Vi møder i starten den onde Mikkel Ræv som kun tænker på at få det næste måltid mad bestående af de tilfældige mus eller egern der hopper forbi.

Dejligt at se – og ikke mindst mærke – at publikum er med: De hjælper hvor de kan, og især når Mikkel Ræv er ude på ballade og vil gemme sig for en af de små mus.

Der er egentlig ikke noget nyt i historien, Vi kender den ud og ind og venter egentlig bare på at det bliver tid til at synge for Bamsefar fordi han er så sød og rar.

Forstillingen er fyldt med drama, spænding og sjov,og jeg, og ikke mindst mine nevøer,  kunne godt lide at de havde ført forstrillingen op til nutid når de lader Køkkenmusen floss’e i bedste backpack kid-stil. Børnene er vilde med det.

Alle skuespiller-dyrene formår at få publikum med, og med stor succes danser de på et tidspunkt i gangene blandt publikum. Det er virkelig en succes.

Det er flotte kostumer, og sang og musik er ørehængere. Det kunne børnene også lide. Genialt set er der et illle flag i programmet som selvfølgelig skal bruges da vi skal synge Hip Hurra for Bamsefar.

Pelle Koppel har stået for Instruktionen, mens Halfdan Rasmussen har stået for oversættelsen. Scenografien er frit efter Thorbjørn Egners, og den stod Johan Kølkjær for.

Forstillingen er for børn i alderen 5 til 99 år, men for voksne halter det måske en del. Forestillingen er langtrukken og varer næsten 2 timer inkl. pause.

Jeg havde på forhånd tænkt at det var mine nevøer der skulle bestemme antallet af stjerner og havde nøje forklaret hvordan det forgik.

Da jeg spurgte dem hvad de syntes, var det den ældste der førte an: Det er det bedste jeg nogen sinde har set, hvorefter de lille fugte trop og sagde: Det synes jeg også.

De gav den 6 stjerner.

 
 

   

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr