Hip Hurra for Bamsefar

Af Tejs Ellesøe 11. maj 2019

Dyrene i Hakkebakkeskoven er endnu engang på børneplakaten, og denne gang er det Teater V der i samarbejde med Tivoli sætter forestillingen op i den gamle Glassal.

Forestilling:
Dyrene i Hakkebakkeskoven

Spillested:
Tivoli, Glassalen

Spilledato:
10. maj - 19. maj 2019

I går var der premiere på norske Thorbjørn Egners børnebogsklassiker Dyrene i Hakkebakkeskoven, og der var noget at se frem til, for jeg havde taget de meste geniale anmeldere med, nemlig mine to nevøer på henholdsvis 6 og 10 år – for er der nogen der er til børneteater, så må det være de to spilopper.

Det lille eventyr udspiller sig i den berømte Hakkebakkeskov hvor alt kan ske. Vi møder i starten den onde Mikkel Ræv som kun tænker på at få det næste måltid mad bestående af de tilfældige mus eller egern der hopper forbi.

Dejligt at se – og ikke mindst mærke – at publikum er med: De hjælper hvor de kan, og især når Mikkel Ræv er ude på ballade og vil gemme sig for en af de små mus.

Der er egentlig ikke noget nyt i historien, Vi kender den ud og ind og venter egentlig bare på at det bliver tid til at synge for Bamsefar fordi han er så sød og rar.

Forstillingen er fyldt med drama, spænding og sjov,og jeg, og ikke mindst mine nevøer,  kunne godt lide at de havde ført forstrillingen op til nutid når de lader Køkkenmusen floss’e i bedste backpack kid-stil. Børnene er vilde med det.

Alle skuespiller-dyrene formår at få publikum med, og med stor succes danser de på et tidspunkt i gangene blandt publikum. Det er virkelig en succes.

Det er flotte kostumer, og sang og musik er ørehængere. Det kunne børnene også lide. Genialt set er der et illle flag i programmet som selvfølgelig skal bruges da vi skal synge Hip Hurra for Bamsefar.

Pelle Koppel har stået for Instruktionen, mens Halfdan Rasmussen har stået for oversættelsen. Scenografien er frit efter Thorbjørn Egners, og den stod Johan Kølkjær for.

Forstillingen er for børn i alderen 5 til 99 år, men for voksne halter det måske en del. Forestillingen er langtrukken og varer næsten 2 timer inkl. pause.

Jeg havde på forhånd tænkt at det var mine nevøer der skulle bestemme antallet af stjerner og havde nøje forklaret hvordan det forgik.

Da jeg spurgte dem hvad de syntes, var det den ældste der førte an: Det er det bedste jeg nogen sinde har set, hvorefter de lille fugte trop og sagde: Det synes jeg også.

De gav den 6 stjerner.

 
 

   

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Man prøver med store kjoler og fejende vals - men Vild med dans - the musical, ender med at blive en meget tam og pinlig affære.

Pinligt danseshow

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er ingen musical - og den er tilsyneladende heller ikke særlig vi...

24. feb

Vigtig film om transkønnet familiefar

Malou Reymann debuterer med hjertevarmt drama om en gennemsnitlig familiefar, der springer ud som transkønnet....

20. feb
Peter Schrøder og Kurt Ravn er kærlige som de to livskloge sygdomsmærkede mænd i Folketeatrets forestilling 2 på tur.

Underfundig teatertur

Folketeatret sender 2 på tur rundt i landet inden den underfundige og livskloge forestilling ender i Nørregade...

19. feb

Sam Smith fejrer Valentinsdag med en ny sang om kærestesorg

Valentinsdag, som også defineres som de elskendes dag, er den dag på året, der plejer at være fyldt med roser ...

14. feb