Der er masser af attitude og pondus over skuespileleverne på Odense Teater i forestillingen Anslag mod hendes liv. , Foto Emilia Therese

En fortælling om en kvinde

Af Per Lundsgaard 1. juni 2019

Odense Teater præsenterer afgangsforestillingen for årets hold fra Skuespilleruddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Odense, og det er en frodig sag med masser af muligheder for de unge skuespillere til at vise os deres evner. 

Titel:
Anslag mod hendes liv

Teater:
Odense Teater
Værkstedet

Spilleperiode:
29. maj - 8. juni 2019
derefter i Skuespilhuset
Lille Scene
12. - 14. juni 2019

Forestillingen er skrevet af den engelske dramatiker Martin Crimp og havde oprindeligt premiere på det berømte Royal Court Theatre i London. Det er en forestilling uden egentlige figurer, bortset fra den Annie som de alle sammen kæmper om at få lov til at fortælle historien om. 

Det er ikke en sammenhængende historie om Annie som sådan. Snart er hun terrorist, snart er hun bil, og pludselig er hun flygtning på vej væk fra en brændende by.

Forestillingen er skrevet som en parafrase over at vi måske ikke selv er herre over vores fortællinger – men er afhængige af hvordan vores historie bliver fortalt, og hvem der gør det. Det er også en forestilling om hvad det gør når man gør et barn fortræd. 

Teksten rammer også flere gange aktuelt ned i det politiske billede midt i en valgkamp, hvor der bl.a. Dansk Folkeparti er kommet med krav om at ansøgere til Kunstakademiet og Musikkonsevatoriet skal lave mindre "pling-plong og klatmaleri" – noget der diskuteres i forestillingens tekst samtidig med at beskyldninger om at være rascist og nazist også dukker op i disse valgtider. 

Forestillingen er dog ikke helt så smart som den selv tror, og slutningen falder helt til jorden, men heldigvis er de medvirkende fulde af ironisk distance til værket og ikke mindst sig selv. Det gør forestillingen spiselig for publikummet i Odense. Alle otte medvirkende brillierer hver i deres scener i forestillingen – men især Siff Vintersol, Ellaha Lack og Magnus Andersen Hald sætter sig ekstra godt i hukommelsen efter man har forladt teatret. 

Det er skønt at opeve et skuespillerhold så homogent i energi og intensitet. Det er en frodig og voldsom tekst vi skal igennem, men underholdene, tankevækkende og fascinerende er det i Rune David Grues iscenesættelse – og med nogle herlige musikalske indslag.  

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Det er Alban Lendorf magiske scenenærvær der gør at balletten Danish Design på Bellevue Teatret hæver sig op over den papirstynde handling om kunstnerens kamp med og mod materialet.

En våd designerdrøm

På Bellevue Teatret genindfører man sommerballet med den lille forestilling Danish Design som har landets stor...

18. aug
Zaira Romero og Rosy Rodriguez som Carmen og Lola i den flotte film om forbudt lesbisk kærlighed i det spanske romamiljø.

Sensuel og intim film om lesbisk kærlighed

Arantxa Echevarria har skabt en film der beskriver både det spanske sigøjner miljø og en spirrende kærlighed m...

5. aug
Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul