Simon Matthew får skabt den mest sammenhængende figur i David Bowie-musicalen Lazarus på Århus Teater., Foto Emilia Therese

Syret drømmespil

Af Per Lundsgaard 1. september 2019

Som en hybrid mellem teaterkoncert og musical blæser Lazarus os bagover i lækker scenisk indpakning og rockende vellyd – mindre på historie og skuespil.

Titel:
Lazarus

Teater:
Århus Teater
Store Scene

Spilleperiode:
29. august - 12. oktober 2019

At vi føler os lidt som til en teaterkoncert er mere iscenesætter Heinrich Christensens skyld end det er Edna Walsh og David Bowies. Sangene synges på engelsk, og vi får hele armen med flyvninger og lækkert lys i alle sangnumrene. Historien og teksten synes underligt påklistret og fragmenteret i den danske version, og der tales simpelthen med en så unaturlig og manieret replikføring at det ikke gør troværdigheden af at være en musical noget godt.

Vi er i en slags drømmeland mellem himmel og jord – der hvor hovedpersonen Newton befinder sig. Han er kommet til jorden fra en anden planet og er udødelig, men prøver at gøre kål på tilværelsen med sprut, corn-flakes, stoffer og Snickers. 

Hans assistent Elly bliver langsomt mere og mere tiltrukket af Newton, og i hans hoved kommer hun mere og mere til at ligne hans tidligere kæreste . Dertil kommer også en Engel der skal hjælpe Newton op blandt stjernerne – og en transet Valentine der bogstaveligt dræber kærligheden hvor han kan komme afsted med det.

Det er syret – men midt i al galskaben gemmer der sig en historie om overlevelse i isolation og evig kærlighed. 

Der synges med en overbevisende kraft af Jacob Madsen Kvols som Newton – Bowies gamle rolle i filmversionen fra 1976. Simon Matthew er måske den der rammer tættest på at have Bowies lyd, og også den der er tættest på at få skabt en hel figur gennem hele forestillingen. Sara Viktoria Bjerregaard har en lidt for spinkel stemme til de store rockende ballader men hun får fremført en aldeles glimrende version af Is There Life On Mars. Sofia Nolsøe har mange gode øjeblikke som assistenten Elly, og hendes mørkere stemme klæder Bowies musik en smule bedre. 

Handlingen garneres af et hvidt kor der synes ladt helt i stikken af både iscenesætter og koreograf. Det må kunne gøres bedre end tilfældet var her. 

Scenografisk var man i den absolutte top. Flotte scenebilleder blev lavet med omskiftelige vægge og smukt lysdesign af Christian Albrechtsen og Mathias Hersland. Til gengæld virkede det som om man havde fokuseret på lys og dekoration, for kostumerne var et af de mest hjælpeløst grimme forsøg på punk-rock jeg længe har set.

Det blev en noget ujævn tur gennem Bowies Drømmeland i Århus hvor vi var i international klasse når musikken spillede og til lokalteater når replikker skulle tales. Vi håber at det hele bliver mere helstøbt når forestillingen rammer det Kongelige Teater i foråret.  

Tjek os ud

Teater

Annonce

Velværeoplevelse på Comwell Borupgaard

Luksus med luksus, hvem elsker ikke en omgang spa og velvære, og med det triste vejr vi havde i janaur, så fik...

Man skal altid huske at behandle sin krop ordentligt, betragt den som et tempel siges der. Vi kender også...

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Man prøver med store kjoler og fejende vals - men Vild med dans - the musical, ender med at blive en meget tam og pinlig affære.

Pinligt danseshow

Vild med dans - the musical på Østre Gasværk er ingen musical - og den er tilsyneladende heller ikke særlig vi...

24. feb

Vigtig film om transkønnet familiefar

Malou Reymann debuterer med hjertevarmt drama om en gennemsnitlig familiefar, der springer ud som transkønnet....

20. feb
Peter Schrøder og Kurt Ravn er kærlige som de to livskloge sygdomsmærkede mænd i Folketeatrets forestilling 2 på tur.

Underfundig teatertur

Folketeatret sender 2 på tur rundt i landet inden den underfundige og livskloge forestilling ender i Nørregade...

19. feb

Sam Smith fejrer Valentinsdag med en ny sang om kærestesorg

Valentinsdag, som også defineres som de elskendes dag, er den dag på året, der plejer at være fyldt med roser ...

14. feb