Sanen The Musical - Gry Trampedach, Foto Miklos Szabo /Pressebillede

Tre x Sanne tager kegler

Af Tejs Ellesøe 19. september 2019

Sui sui sui sui – løber hjemme fra, Sui sui sui – uden at spørge mor og far. Vi kan alle synge med på de gode sange fra Sanne Salomonsens karriere mens vi oplever Sanne the Musical i Tivolis koncertsal 

Titel
Sanne The Musical

Teater
Tivolis Koncertsal

Spilleperiode 
19. sep. - 13. okt. 2019

Flere generationer er vokset op med Sanne Salomonsen, hele Danmarks rockmamma, og vi elsker hende og alle hendes melodier, så selvfølgelig skal hun hyldes mens hun stadig er her, og det gjorde man i den grad i aftenens forstilling Sanne the Musical. Hun var også blandt publikum og blevet hevet op på scenen efter forstillingen så hun sammen med skuespillerne kunne modtage koncertsalens hyldest fra et stående publikum. 

Sanne Salomonsen har lavet rigtigt mange gode sange igennem sin lange karriere, og hun har sunget sammen med mange stjerner som Thomas Helmig, Lis Sørensen og Anne Linnet. Det føles næsten som hun har lavet en million melodier selv om hun kun er 63 år. I aften hørte vi bl.a., Sui Sui, Woodoo, I et kort sekund, Det’ du ikke siger, Kærligheden kalder som hun sang i første akt. I anden akt blev det til sange som Det er ikke det du siger, Taxa og hele musicalen sluttes fint af i et brag af en fest med et medley af Kød og Blod, Kærligheden kalder, Mens vi venter på i morgen og selvfølgelig 80érhittet Den jeg elsker.

De tre Sanner
På scenen oplever vi Sannes liv fra hun som 18-årig flytter hjemmefra til hun en forårsdag i maj 2006 bliver ramt af en blodprop i en alder af kun 50 år. Der starter musicalen også – med at alt pludselig går i stå, og ambulancens sirener høres svagt og så tydeligere og tydeligere.

Alle tre Sanner synger fantastisk godt: Den ældre Sanne spilles af Gry Trampedach, den mellemste af Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen, og den unge af Andrea Heick Gadeberg. Særligt unge Andrea gør sig rigtigt godt bemærket da hun synger Det er ikke det du siger. Hun er knaldhamrende dygtig, og vi kan forvente meget af hende hvis hun fortsætter i dette spor. En af de andre dygtige er Joakim Lind Grae Tranberg – sikken en stemme. Han spiller bl.a. sønnen Victor som voksen.

Kedeligt er det ikke i de knap to timer musicalen varer, selvom det er en forstilling hvor kaos hersker fra start til slut –som i Sannes liv så vi føler hun har haft et spændende liv indtil nu.

Et enkelt irritationsmoment er at man man pensler det så langt ud at når Anne Linnet kommer på scenen, siger man Det er så Anne Linnet. Hallo, konen snakker dundrende jysk, har langt lyst hår - vi ved godt det er Anne Linnet. Og da man synger Den jeg elsker, præsenteres Thomas Helmig. Vi er klar over hvem manden er, så sig dog bare Thomas.

Der er også indlagt en del, lidt for plat humor –som feks. Dennis Knudsen der kommer med et hint om at han gerne vil være far da Sanne føder sønnen Victor. Victor får liv i form af et stort papmachehovede. Mon jeg var den eneste der fik mindelser om Lars von Triers serie, RIGET, da Birgitte Raaberg førdr den koloenorme baby “lillebror”?

Og hvad skete der i øvrigt ved “voldtægtsscenen" hvor Anne Linnet kaster sig oven på Sanne. Ja, mere ser man så ikke.

Alle synger super godt, men skuespillet halter. Det er et par trin over amatørteater, men det trækker som helhed ned.

Sanne The Musical er en okay musical. 32 år kogt ned til 2 timer er svært at få til at passe, og derfor får den 4 stjerner for rigtig god musik.
 
 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Det begynder at blive koldt om fødderne, men varme findes et sted

Uanset hvilket par sko der bæres, så er det et faktum at Hans Rønnes befriende måde at iscenesætte døden både ...

22. okt
Gerda og Kay i Den Kongelige Operas udgave af H. C. Andersens kendte eventyr Snedronningen.

Intens men skuffende

Snedronningen er en intens scenisk oplevelse, men skuffer med sit fastfrosne musikalske udtryk.

20. okt
Der er masser af sexet mandighed mellem Simon Bennebjergs og Magnus Christensens forelskede og forvirrede unge mænd i den klassiske komedie En Skærsommernatsdrøm på Betty Nansen Teatret.

Masser af morskab i Shakespeare-skoven

Betty Nansen Teatret præsenterer en vittig og vild udgave af Shakespeares forvikling og fovandlingskomedie En ...

17. okt
Der er ikke sparet på guld og effekter i forestillingen Bang Bang Happy Man på Husets teater.

Lykken blev ikke fundet 

Forestillingen Bang Bang Happy Man der for øjeblikket spiller på Husets Teater handler tilsyneladende om at de...

16. okt