FotoTejs Lindhardt / XQ28.dk

HATE CRIME i Ørstedsparken

Af Frank Hedegaard 6. september 2012

Københavns homoteater HiLS DiN MOR præsenterer deres nye ungdomsforestilling ”Hate crime - en kærlighedshistorie” skrevet af Tomas Lagermand Lundme. Et teatersupplement til folkeskolens seksualundervisning, som også har spillet offentligt i Ørstedsparken i København.

Teenagerne Joe og Benjamin går i 9. klasse sammen. Lige før sommerferien sprang Joe ud som bøsse. En dag står der JOE ER BØSSE i skolegården. Dagen efter JOE ER ET BØSSESVIN. Hvem skriver det? Og hvorfor? Og hvem er det, Benjamin hele tiden får beskeder fra på sin mobil?

Joe og Benjamin er venner - og måske lidt mere end det - men det der med at være forelsket og elske er noget underligt noget. Noget man får feber af, når man ikke bare kan elske Pylle fra biologi og få carport, liguster og Weber-grill i baghaven.

Det hele udvikler sig fatalt. For kan Benjamin overgive sig? Og elske? Og kan Joe kaste sin kærlighed på en, der måske er hans egen overfaldsmand? Det er nemlig meget nemmere at hade det, man elsker.

Sensommerrammerne i Ørstedsparken er på alle måder perfekte - et sted hvor mænd mødes og et sted med hate crimes lige fra tilråb til deciderede voldelige overfald ved nattetide. Men også et sted hvor mangt et homoforhold er startet med et knald!

Stykket har rigtig godt greb om dualiteten i det at ville være som de andre og dog noget i sig selv -om det, at den stærke er den, der tør være sig selv.

Skuespillerne er fysisk overbevisende og deres gestik, mimik og kærtegn er lige i plet. Den 52 årige anmelder drømte sig tilbage til skoletiden og nåede at se forestillingen to gange med stor fornøjelse og udbytte. Hvor kan et kærtegn af en hånd og arm dog ramme lige i hjertekulen! Rigtigt godt og tankevækkende teater med god og rørende humor undervejs. Målgruppen er de i unge i folkeskolens ældste klasser og stykket forekommer at være et rigtigt godt debatoplæg.

Nu er forestillingen på turné på danske folkeskoler, hvor skuespillerne også tager en snak med elever og lærere bagefter. HiLS DiN MOR forsøger at spille der, hvor problemerne findes, og hvor de kan forebygges. ”Hate crime - en kærlighedshistorie” kommer blandt andet ind på flere generelle problemstillinger, der findes i skolen, så som mobning, gruppepres, forældrenes påvirkning af de unge og meget andet.

Ungdomsforestillingen er udarbejdet til folkeskolens udskolingsklasser men kan også sagtens ses af voksne. Der er udarbejdet skolemateriale, som gratis kan downloades fra teatrets hjemmeside.

HiLS DiN MOR er en gruppe danske homoseksuelle, professionelle scenekunstnere der vil kæmpe for og formidle en sag, der står dem nær. De mener at de har pligt til at videregive og oplyse om de problemstillinger, som homoseksuelle møder, samt være med til at rykke normerne.

Gruppens vigtigste mål er at fremme forståelsen for og accepten af homoseksuelle på lige fod med flertallet, og det tematiske afsæt sikrer en diversitet i produktionerne og imødekommer publikum, uanset religion, hudfarve, seksualitet og køn, som der står på hjemmesiden.

XQ28’s anmelder kan konstatere, at det lykkes, og håber, at der også bliver mulighed for at turnere i det jyske med den nye forestilling.

FEM STORE STJERNER


 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr