Foto Bjarne Stæhr

UNIKT

Af Per Lundsgaard 18. september 2014

Riddersalen på Frederiksberg fylder 100 år. Det bliver fejret med en til lejligheden sammensat kabaret, hvor man hylder de kunstnere, der har stået på scenen, og de sange, de har sunget. Hurtigt husker man som tilskuer, hvor unikt et sted Riddersalen er.

TITEL
Som var det i går – Riddersalens 100 års Kabaret

TEATER
Riddersalen

SPILLEPERIODE
17. september – 22. oktober

 

Stemning er en mærkelig størrelse, og man mærker altid hurtigt, hvordan en stemning er; den kan være god, spændt, dårlig, kærlig osv. Men en stemning kan ikke kreeres til lejligheden – den kommer af de mennesker, der er på et sted. Riddersalen er unik på mange områder, men særlig unik er dens stemning. Den er hjertelig med STORT hjerte. Alle bliver favnet . Der er plads til alle slags tilskuere, og alle bliver vi lidt mere overbærende og kærlige overfor andre ved at sidde i den sal. Det er dæleme unikt. Der er en omsiggribende symbiose af kærlighed og gakkethed og ikke at forglemme RESPEKT. Der er respekt for stedets traditioner, og traditioner overtages og tages videre uden nogensinde at forråde fortiden. Det er noget, mange steder kunne lære af. Her er ikke noget med ind og hurtigt videre ,som ellers synes at være trenden rigtigt mange steder.

Sjov og sexet
Geir Sveaass har iscenesat en ethundredårskabaret med overraskelser og tempo og en blanding af tradition og fornyelse, som sidder lige i øjet.

På scenen er naturligvis Riddersalens dårende dejlige diva, Daimi Gentle, som har sin egen underfundige charme og utallige skøre kostumeskift. Hun kan både underspille, når det er nødvendigt, og overspille, når det er påkrævet. Teatrets direktrice, Signe Birkbøll, guider os kærligt og fuld af overskud gennem en aften, hvor vi får en masse skønne anekdoter fra teatrets historie.

Så kommer vi til herresiden. Henrik Silver og Hans Find Møller er de to musikere på et overflødighedshorn af instrumenter. Læserne vil nok sætte særlig pris på Morten Hee Andersen og Mathias Skov Rahbæk. De to charmerende og hotte herrer er kabaretens unge kød. De kan den svære kunst at være sjove og ikke mindst sexede på samme tid iført netstrømper og høje røde hæle gennem det meste af forestillingen. Et af forestillingens højdepunkter er Aage Stentofts klassiker ”Kys hinanden” fremført som skæv boyband crooning. Lækkert og bizart øjenguf på samme tid.

Man kan ikke andet end at elske Riddersalen og denne kavalkade af uforglemmelige numre, som har været fremført på dens scene gennem de sidste hundrede år. Der er noget at leve op til for dem, der kommer de næste hundrede år.

Hurra og seks stjerner. Skynd jer derud!

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr