Foto Tivoli Pressebillede - Dirty Dancing

Vild med "Dirty" dans

Af Tejs Ellesøe 27. februar 2015

Er man til "Vild med Dans", vil man bestemt også kunne lide Tivolis og The One And Only Companys version af Dirty Dancing. 

Ja, det er jo næsten som, at være med til en omgang Vild med Dans – og man forventer også hver øjeblik, at Jens Werner, Fru Laxholm, Britt Bendixen eller Hübbe dukker op i Kongelogen for at sige; Det er lige til et 6-tal.  Jeg kan dog godt afsløre, at det gør de ikke. Til gengæld vrimler det med Vild med Dans deltagere på scenen, for vi ser både Silas, Mathilde, Karina, Robert, Laura og Morten, som alle har været med i Vild med Dans, og de gør det godt.

Vild med Silas, men også de andre
Silas Holst gir den i rollen som Johnny Castle og han gør det godt - han kan bare et eller andet på en scene. Vi ser det gang på gang, om musicalen hedder Mamma Mia, Grease, Den lille havfrue eller Dirty Dancing, så kan han svinge underkroppen, så pigerne (og en hel del fyre) bliver bløde i knæene, og hviner derudaf - hans timing er perfekt. Det var også tydeligt at se, da Silas kom ind på scenen første gang i denne forestilling: straks blev der piftet og klappet. Han er en helt og knaldhamrende dygtig. Dog skal der lyde et meget lille desværre. For ja,  Silas er castet godt til rollen, men jeg synes han falder lidt igennem på maskuliniteten. Vii så det også i Grease, så det må han gerne øve sig på. Ellers bliver det alt for sukkersødt og ikke troværdigt.

Nu er det jo bestemt ikke kun Silas, der kan: Både Morten Kjeldgaard og Patrick Terndrup er absolut også dygtige dansere. Man vil bl.a. også kunne opleve Morten Kjeldgaard i ”Johnny Castle” rollen, når Silas har fri.  

Ikke blæst væk
Når jeg ser musicals, vil jeg gerne være i musicalen. Jeg vil suges ind i historien og derefter blæses tilbage i salen for fuld musik. Jeg har efterhånden været til en del musicals i Tivolis Koncertsal, hvor jeg på det nærmeste følte, at selve taget på koncertsalen løftede sig. Den fornøjelse udeblev. Om det var, fordi vi sad langt tilbage i salen, skal jeg ikke kunne sige, men for mit vedkomne udeblev den wow-oplevelse, og det er desværre med til at trække ned.

En wow-oplevelse var scenografien, og sådan er det altid med Tim Zimmermann. Der er en scene i filmen, hvor Johnny Castle løfter Babe ude i vandet, og den bliver gengivet rigtigt godt og på en troværdig måde, men den slags kan Zimmermann.

Musicalen lever op til filmen, og nogle gange gør de det faktisk bedre på scenen end i filmen, bl.a. når det gælder Mathilde Norholdt og fjolle Robert Hansen. En anden god oplevelse er Kim Ace Nielsen, der leverer et fantastisk sangnummer og er med til at hæve den op på en ekstra stjerne.

Over 170.000 har allerede bestilt billet, så er du ikke en af de heldige, er det måske umuligt at komme ind og se den, men prøv Operaen i 2016.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar