Foto Tejs Lindhardt ©

DRAG-tastic allstar-show på Vega

Af Thomas Riis 8. april 2015

RuPauls drag race battle of the seasons, Store VEGA 8. April.

Da det blev offentliggjort  at RuPaul's populære franchise Drag Race endelig ville besøge København, gik der et gisp gennem mange hjem, barer og sociale medier. For selvom Willam og Detox tidligere har gæstet København med deres veninde Vicky Vox, var der i denne omgang tale om intet mindre end 7 af de mest populære queens; tre vindere, tre runner-ups og en Miss Congeniality samt showets bramfrie og barmfagre dommer Michelle Visage.

Kamppladsen for Battle of the Seasons i København var Store Vega, hvortil der længe havde været udsolgt, mens folk desperat søgte at få fingrene i en billet. Men hvad var folk så vilde efter at se?

I RuPauls Drag Race får seerne et indblik i en række deltagere og deres enorme og alsidige talenter, men formatet giver ikke altid plads til, at disse talenter kan udfoldes men snarere druknes i reality-tv og udfordringer. På scenen er der derimod plads og tid til at dykke ned i de forskellige nicher, samtidig med at der er et enormt nærvær og en nærmest magisk aura omkring dronningerne.

De 8 deltagere på scenen kan deres kunst, og de fascinerede og fangede publikum på hver deres måde; Cirkus-dronningen Ivy Winters indtog scenen med stylter og vinger og lynhurtige kostumeskift, mens Sharon Needles, vinderen af sæson 4 kravlede ud af sin kiste og sang egne sange om gys og gru og i en formidabel parodi på Joan Rivers.

Sharons ekskæreste Alaska var nærmest allestedsnærværende med sit trash fashion og skingre ”HIIIEEE”, mens eksempelvis den gudesmukke Manilla Luzon og sæson 6's partygirl Adore Delano var mindre synlige igennem showet, men dog gav den som popstjerner. Musikken var ligeledes i fokus hos sæson 5 vinderen Jinkx Monsoon kombinerede fantastisk vokal med flapperstil og enorm humor, mens sæson 6's vinder heldigvis holdt sig fra at synge men afleverede en tung omgang insult-comedy, som er hendes absolutte force.

Showet kom altså hele vejen rundt og mindede publikum om mangfoldigheden inden for drag- og Queer-miljøet generelt. Dette kunne ikke mindst ses hos publikum selv, der virkeligt var klædt på til den helt store genderbenderfest, fra et diskret lille overskæg over læbestift og falske øjenvipper til gennemførte toppræstationer fra vores egne største dragqueens og -kings.  

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr