Tre x Harris juler i Nøddebo

Af Ole Blegvad 20. april 2015

Det er både teater- og familiehistorie, når Folketeatret til jul sætter den traditionsrige julefrorestilling Nøddebo Præstegård op. Der er nemlig hele tre medlemmer af teaterfamilien Harris på scenen samtidig. Yngste skud, den 27-årige Sebastian Harris, skal spille studenten Nicolaj. Det skal han side om side med bedsteforældrene Preben og Bende Harris.

Nøddebo Præstegård kaldes Danmarks julekomedie nummer et. Det er historien om den frække, livlige Nicolaj og hans lærde brødre. Brødrene havde egentlig tænkt sig at bruge juleferien på at studere, men Nicolaj lokker dem på andre tanker. Vejen går til Nøddebo for at besøge Pastor Blicher og hans kønne døtre, som Nicolaj straks forelsker sig i, begge to.

-Nikolaj er en sjov, finurlig ung mand, som bare følger sine brødre, han er både naiv og umiddelbar. Jeg glæder mig så meget til at skulle spille ham, og finde det drengede frem igen, siger Sebastian Harris til XQ28.

Det er mere end  125 år siden, Nøddebo Præstegård for første gang spillede på Folketeatret, og for Sebastian Harris noget helt specielt at spille netop på Folketeatret sammen med bedsteforældrene. Preben Harris, der netop er fyldt 80 år,er nemlig en af de teaterdirektører, som har siddet længst på sin post. I 30 år, fra 1971 til 2001, var Preben Harris chef på Folketeatret, hvor konen Bende havde mange store roller. Og der er endnu mere teater- og familiehistorie. Sebastians far, skuespiller og instruktør Kim Harris har også været med i forestillingen.


-Da jeg var helt lille så jeg Nøddebo Præstegård på folketeatret. Der spillede min far en af Nicolajs ældre brødre, så der er meget familietradition forbundet med både Folketeatret og juleforestillingen.
Det bliver også helt fantastisk at spille sammen med både min farfar og farmor. Min farmor, Bende Harris, har nærmest spillede alle kvinderollerne i stykket. Jeg glæder mig til at skulle spille med dem, det er ikke alle, der kan sige, at de har spillet med deres bedsteforældre. Vi har holdt jul sammen mange gange men denne her jul bliver helt sikkert den mest hyggelige, sjove og bedste jul nogensinde,
siger Sebastian Harris til XQ28.

Sebastian Harris bliver til sommer færdig med sin uddannelse på Det Danske Musicalakademi Fredericia. lige nu kan man se ham i Billy Elliot på det Ny Teater, hvor han spiller Tony, Billys storebror.

Nøddebo Prsætegård spiller på Folketeatret fra den 19. november til den 23. december. Det er Sonja Oppenhagen, der står for iscenesættelsen.

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar