Foto Bjarne Stæhr

Halløj der, så er der Tam Tam

Af Tejs Ellesøe 3. juni 2016

Jeg siger Halløj der, her kommer Inger Støjberg.... En fantastisk satirisk parodi på udlænding-, integrations- og boligminister, Inger Støjberg. Det er selvfølgelig i årets Tam Tam revy i Tivoli - en sketch der løfter humøret.

Titel
Tam Tam Revy 2016

Spilleperiode
Til 16. juli

Årets Tivoli Revy er noget af det, jeg ser mest frem til i løbet af sæsonen. For tredje år i træk tager Tivolis Tam Tam revy os med på en rutsjebanetur mellem det sjove og det rigtigt sjove. Desværre udeblive meget af det rigtig rigtig sjove, hvilket trak en del ned.

Generelt er første akt meget tynd. Et af de bedste numre er "Halløj der" - faktisk er det revyens bedste nummer. Teksten er af Niels Olsen, og det er også Niels Olsen selv, der giver den som Inger Støjberg med rød paryk, og stram blå kjole, som næppe er lavet af Lasse Spangenberg. Med" Jeg siger Halløj der, her kommer Inger Støjberg...." er Tam Tam reddet for i år. Dette nummer kunne meget hurtigt kunne gå hen og blive en Giro413 landeplage; man kan slet ikke lade være med at synge med, ej heller på vej hjem fra Tivoli. 

Et andet nummer i første akt er parodien på Prins Henrik, og det var forventet at han ville ende på scenen. Publikum havde i år valgt Prins Henrik som årets revyoffer, og ganske rigtigt vi så ham også i skikkelse af Henrik Koefoed i sketchen "Postkort fra Cayx", af Vase & Fuglsang med musik af Jesper Vinge Leisner. Den var så ligetil, at det næsten gjorde ondt  - og det var super kedeligt. Det var intet nyt, og der manglede helt dybde.

Hyldest til Dirch
I år ville Dirch Passer være blevet 90 år, så det er rigtig dejligt, at Tam Tam har lavet en hyldest til ham med det gode gamle Sven Gyldmark nummer "Hvem har du kysset i din gadedør". Sketchen var koreograferet til perfektion. Desværre kunne jeg ikke se hvor Daimi sad i salen, for det må have været noget af en følelse hun skulle igennem. Vi ser Niels Olsen som "Dirch", perfekt i den blomstrede skjorte og de stribede bukser. I "Daimis" rolle er det Sofie Stougaard, i den røde laksag. Så, hvem har du kysset i din gadedør, lille Mustafa - ja lidt nyt skal der jo til. Ganske underholdende.

Hvis vi fluks kaster os over anden akt, så er her værd at nævne KTD (Kristsian Thulesen Dahl) en ren kærlighedssang til Dansk Folkepartis nye formand, som var den sketch der løb med aftens største bifald. 

En af de ting der også er skønne at se, er Bodil Jørgensen med sin Sønderjyske dame, som er gået hen og blevet en ren klassiker først med "Brændekneppe", og så "Pikker". I år havde hun hevet Niels Olsen med på scenen i den "sørgmodige hanekylling", lige så frække som tidligere år. Jeg har svært ved at forstille mig TamTam uden Bodil Jørgensen, for hun har også en anden tilbagevendende karakter, nemlig den meget, meget kraftige dame, der har mistede sin kat. I år står den på Mangfoldighed, tekst skrevet af Jacob Morild. Det er simpelthen klasseunderholding.

Den mest naturlige at lave sketch over, er selvfølgelig statsminister Lars Løkke Rasmussen. Sofie Stougaard har denne rolle, og den fanger ikke rigtig. Den lugter lang væk af kedelighed - og mon ikke man kunne have fundet noget mere satirisk? Der er da nok at tage af, når vi siger Lars Løkke. 

I år skulle vi selvfølgelig også forbi de såkaldte "Hvad skal vi kalde den....", og de er da meget morsomme, dog mangler de lidt kant i år, hvor jeg synes, det har været meget sjovere de sidste par år, bl.a. den med makrelsalaten og det tredobbelte mayonnaise. Det samme gælder for animationen omkring politiske emner, meget sjovere sidste år.

Generelt var Tam Tam bare meget sjovere sidste år, Mange numre var overfladiske, og de gik ikke nok i dybden med det. Æv siger vi - for det var ellers et super hold, men jeg kan desværre ikke give den mere end fire store stjerner. 

 

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr