Foto the one and only company Pressebillede

Saturday Night Fever

Af Christian-Sebastian 18. marts 2017

Saturday Night Fever er et festfyrværkeri af fed dans, god musik og flot skuespil tilsat diskokugler, stramme bukser og et feststemt publikum.

Titel:
Saturday Night Fever

Sted og datoer:
Falconerscenen
frem til 29. april 2017

Musikhuset i Aarhus
19. maj - 16. juni 2017

Det er en oplevelse, der får dig til at gå og nynne discosange i flere dage efter. Først en indrømmelse: Med undtagelse af enkelte klip har jeg aldrig set filmen Saturday Night Fever, men jeg har selvfølgelig hørt den ikoniske musik. Min anmeldelse af showet er derfor udelukkende baseret på min oplevelse i Falkonersalen.

Hvis du er i humør til en farverig aften i byen, kan jeg varmt anbefale, at du anskaffer dig en billet til Saturday Night Fever i Falkonersalen. Allerede fra første øjeblik, hvor Silas Holsts silhuet kommer til syne, og musikken begynder at spille, er scenen sat, og man kan trygt læne sig tilbage og bare nyde showet udfolde sig.

Efter en flot åbning med velkoreograferet dans, følger starten på selve historien, men her kan tempoet desværre ikke helt leve op til den flotte åbning. Historien er længe om at komme i gang, og for en som mig, der aldrig har set filmen, tog det noget tid, før jeg rigtig blev engageret i historien, og ikke bare sad og håbede på, der snart ville komme mere fed dans og musik.

Hen mod sidste tredjedel af 1. akt var jeg dog til fulde blevet vundet over. Vi kender nok alle filmens ikoniske soundtrack, og derfor kan man hurtigt komme til at frygte for, hvordan det bliver fremført i Falkonersalen, men der er intet at være bange for. Musikken er spændende og prangende på samme tid. Det skal siges, at flere af sangene bliver sunget live af sangere, ikke skuespillerne selv, men det kan jeg sagtens acceptere, hvis bare koreografien kan retfærdiggøre det – og det kan den sagtens. Desuden er det nogle formidable sangere, så der er slet ingen skade sket. De gange skuespillerne selv synger, får det hele et ekstra løft for mig. Så bliver det klassisk musical.

Et nummer i starten af 2. akt, nemlig Jive Talking, står som det klare musicalhøjdepunkt for mig. De nye arrangementer af musikken var virkelig vellykkede, og det gør sangene til moderne musicalhits, og ikke blot de gamle velkendte versioner. Når man laver en musical som denne, har man to valgmuligheder: enten ansætter man skuespillere hvis force er dans, eller også ansætter man skuespillere hvis force er sang – jeg synes det er en helt rigtig prioritering, at satse på dansen, og så lade andre klare sangen i ny og næ.

Takket være et cast indeholdende folk som Silas Holst, Amalie Dollerup, Christian Tafdrup, Bodil Jørgensen, Allan Olsen og adskillige andre garvede skuespillere, dansere og musicalskuespiller fejlede skuespillet bestemt heller ikke noget.

Alt i alt, er det en fremragende forestilling, og hvis man går derfra uden discosange på hjernen og boogie shoes på fødderne, må man være tosset. Jeg har valgt, at give 5 stjerner, ikke 6, fordi det tog noget tid, før historien stod skarpt. Det selvfølgelig fristende at give den sidste stjerne alene fordi forestillingen indeholder Morten Kjeldgaard i stramme bukser, for hvis ikke dét er god casting, så ved jeg simpelthen ikke hvad er, men den stjerne sætter jeg i min hukommelse, ikke i anmeldelsen.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr