Jan Hertz viser mange sider af sig selv i hans Senior Stand Up - og de er alle ærlige og vedkommende. , Foto Louise Schouw Teater

Den bedste tid er nu 

Af Per Lundsgaard 6. februar 2018

At være tilstede i nuet – og være sig selv – er for mange mennesker et mål i livet, og det synes Jan Hertz at have nået – som han står der på scenen i sit Senior Stand Up show der dog bør ses af alle aldersklasser.

Titel:
Senior Stand Up - i farver

Teater:
Louise Schouw Teater

Spilleperiode:
På turne frem til 21. marts
- se www.louiseschouw.dk

Jan Hertz begynder sit show liggende henslængt på scenekanten, for som han siger: Man må rejse sig først for at kunne lave stand-up! Og Jan Hertz har rejst sig op mange gange i sit liv. Rejst sig når kærligheden knækkede, forældrene ikke accepterede forholdene til mænd, skolen ikke forstod kreativiteten, skuespillerskolen ikke forstod den kontrollerede vildskab.

Åbent og ærligt uden nogen form for dikkedarer fortæller Jan Hertz om de svære situationer i livet – og dem der aldrig slutter – nemlig søgen efter kærligheden. Den store kærlighed har ramt lige nu, men pludselig viser det sig at manden har en kone derhjemme – et chok og en situation der kræver sit, men Jan Hertz har igen rejst sig, grebet livet og chancen – og står ved det!

Det er disse betragtninger og livskloge historier der gør hans Senior Stand Up så unik, men der er også masser af sjove historie. Historier der nærmest skriger på at blive fortalt, og som publikum slubrer i sig med vellyst.

Jan Hertz er en kendt og elsket dronningeimitator, men hun er mere end blot en karikatur – ifølge Jan Hertz selv er hun en karakterrolle. Så vi får selvfølgelig en masse herlige dronninge-anekdoter fra tiden hvor Jan Hertz var underholdningschef i Tivoli, hvor Dronningen jo ofte er scenograf på Pantomimeteatret. Han er så god til at ramme Dronningen præcist at selv kongefamilien er imponeret. Det kommer der en anden god historie ud af. Der er også gode historier fra tiden som chef på Gentoftescenen og Amagerscenen – og fra Göteborg hvor Jan Hertz selv stod på scenen som konferencieren i musicalen Cabaret. Det hele er garneret med præcise og rammende parodier på en masse folkekære kunstnere – og enkelte velvalgte sange – som han giver med inderlighed og indlevelse. 

Det kan godt være at Jan Hertz selv kalder sit show for Senior Stand Up, men livskloge ord er så sandelig for alle aldre. Det er også en vigtig forestilling for de modne homoseksuelle og biseksuelle med den hjertgribende ærlighed hvormed Jan Hertz fortæller om den alvorlige del af sit liv – og ikke mindst lærerig. Hans historier fortjener så sandelige at blive hørt!

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar