Laus Høybye omringet af de skønne kvinder i musicalen Catch Me If You Can på Odense Teater., Foto Ard Jongsma

Swingende flot musical i Odense

Af Per Lundsgaard 10. februar 2018

Odense Teater har set og satset rigtigt med musicalversionen af Catch Me If You Can efter Steven Spielbergs film fra 2003.

Titel:
Catch Me If You Can

Teater:
Odense Teater

Spilleperiode:
8. februar  14. marts 2018

Mærkeligt nok blev forestillingen ikke en succes da den havde premiere på Broadway i 2011. Det var ellers stort set samme hold der stod bag megasuccesen Hairspray små ti år tidligere, men efter kun 170 opførelser var det slut på den berømte teatervej i New York.

Det kan undre når man ser Odense Teaters udgave af samme musical – den sprudler nemlig af charme og energi samt et umådeligt velspillende orkester, nemlig TipToe Bigband med Torben Sminge i spidsen. De giver en musikalsk vellyd der løfter forestillingen op til topniveau. Mærkeligt er det derfor at de er placeret bag et grimt roterende dekorationstårn på midten af scenen. Det eneste negative der er at sige om opsætningen i Odense er netop den meget triste og uklædelige scenografi af Sisse G. Jørgensen – der røg simpelthen den sidste stjerne. Det er næsten så langt fra show og Broadway at vi kan komme – og ikke på den gode måde.

Heldigvis opvejes det af især af den sprudlende og velfungerende koreografi af Peter Friis – måske det bedste han nogensinde har koreograferet – og den sikre og opfindsomme iscenesættelse af Rolf Heim. 

Og så er der holdet på scenen: Nuttede og forførende Laus Høybye er forestillingens centrum som svindleren Frank Abagnale Jr der tager chancen og fortæller sit liv som et show da han endelig fanges af FBI i en lufthavn. Laus Høybye har det helt rigtige frække glimt i øjet blandet med det uskyldige udseende så man forstår at han kan svindle sig ud af enhver situation – og så synger han aldeles vidunderligt – både med stor indføling og power på stemmen. Han er helt klart med i kampen om at være Danmarks bedste mandlige musicalstjerne. 

Claus Riis Østergaard har den rette attitude som den FBI-detektiv der jagter Frank over hele verden, Anders Gjellerup Koch er troværdig som Franks far i forfald, Natali Vallespir Sand har den rette udstråling som fransk femme fatale som Franks mor, Cecilie Gerberg har ynder og troskyldighed som Franks store kærlighedsaffære, Betty Glosted stjæler scenen som mandeglad svigermor, og Sara Gadborg tager kegler som sexet sygeplejerske og playboypige efter sidste salgsdato. I ensemblet får også Joakim Lind Tranberg, der netop har spillet Rasmus Seebach i Fredericia, meget ud af sin lille rolle som FBI-detektiv. Det samme gør Mikkel Bay Mortensen og Joakim Skovgaard. Det øvrige ensemble er veldansende og velsyngende, men Steffen Hulehøj Frederiksen suger stadig øjnene til sig som den bedste danser på scenen – der er så megen fart på ham at selv hans solbriller ender i skødet på publikum!

Det er en festlig musicalaften i Odense – nær det perfekte – og den fortjener at blive set af rigtig mange, så afsted mod Odense til swingede sjov musical.

Tjek os ud

Teater

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr