LGB og T?

Af Josh Christensen 29. juni 2013

Nu skal dette lille indlæg ikke handle om DOMA eller Prop 8 men derimod noget helt andet og alligevel ikke. Underkendelsen blev af mange set som en sejr for de homoseksuelle og LGBT miljøet, og det var så her at jeg stoppede op og begyndte at tænke over forkortelsen LGBT.

Jeg sidder i disse dage og jubler af glæde over at USA's Højesteret har underkendt både DOMA og Proposition 8. Det er svært ikke at juble, når to love som har til formål at undertrykke mennesker bliver underkendt. DOMA som skulle "beskytte" heteroseksuelle ægteskaber og derfor forbød den føderale regering i USA at anerkende homoseksuelle par. Proposition 8 var den vedtægt, der forbød homoseksuelle vielser i staten Californien.

Nu skal dette lille indlæg ikke handle om DOMA eller Prop 8 men derimod noget helt andet og alligevel ikke. Underkendelsen blev af mange set som en sejr for de homoseksuelle og LGBT miljøet, og det var så her at jeg stoppede op og begyndte at tænke over forkortelsen LGBT.

LGBT står for Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender (Lesbiske, Bøsser, Biseksuelle og Transkønnede), og selvom jeg ikke har det mindste imod transkønnede, og i øvrigt mener at det, at man stadig i mange lande kategoriserer transkønnethed som en psykisk lidelse og at man i andre lande tvinger transkønnede til at blive steriliseret før de kan få en kønsskifteoperation, er en krænkelse af deres værdighed, men også en krænkelse af deres menneskerettigheder. Alligevel sidder jeg tilbage og undrer mig over at Transkønnede er en del af LGB organisationer rundt om i verden og også her i Danmark. For hører de virkeligt til under den paraply?

Der er to slags transkønnede, eller to køn. MTF (Mand til Kvinde) og FTM (Kvinde til Mand) eller kort sagt, mænd og kvinder - for det er jo det de er. De er mænd og kvinder, som VED at de er født i den forkerte krop, og derfor går de ofte i hormonbehandling, får fjernet de forkerte kønsdele etc. Personligt kender jeg kun få transkønnede, som jeg har mødt på nettet og har skrevet med i årevis i et håb om at forstå dem bedre, for jeg var engang en af dem som havde fordomme, og den eneste måde at overkomme disse er at møde folk og få fordommene ødelagt. Pt. skriver jeg med 5 transkønnede, og af dem er der kun EN der ser sig selv som homoseksuel, resten er tiltrukket af det modsatte køn. De ser ikke engang sig selv som biseksuelle. Kort sagt, så er de heteroseksuelle, så hvorfor er de en del af LGB foreninger og grupper? Burde de ikke have en Organisation for Transkønnede (OT), som så kunne samarbejde med LGB organisation om at kæmpe om ligestilling og rettigheder? 

Homoseksuelle har jo ikke altid de samme mål som transkønnede, og for det meste har homoseksuelle heller ikke meget tilfælles med biseksuelle, og besøger man Boyfriend.dk eller diverse udenlandske homosider, opdager man ofte at homoseksuelle kan være ekstremt hadske og fobiske over for biseksuelle, selvom videnskaben for længst har bevist, at der findes "rigtige" biseksuelle som tiltrækkes ligeligt til begge køn.

Mit spørgsmål er stadig hvorfor hedder det LGBT og ikke kun LGB - for hører de transkønnede stadig til - især når ikke alle transkønnede er homoseksuelle eller biseksuelle. Heteroseksuelle kan jo godt støtte op, men burde de transkønnede ikke have deres egen forening?

--

NB!
Blogs på XQ28 er på ingen måde udtryk for sitets redaktionelle linje.

Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar.

XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i klummerne.

Vil du også gerne blogge, så send os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr