Tak til 2014! Hvad byder 2015 på?

Af Tejs Ellesøe 31. december 2014

Vi ved alle, hvad 2014 bød på, men vi kan indtil videre kun gisne om, hvad 2015 har at byde på. Vi ved, at det bliver et spændende år, men vi må vente i spænding.

Hvem sagde 7 års krise? Det gjorde vi i hvert fald ikke, vi har haft det bedste år vi kunne tænke os. Til august fylder XQ28.dk 8 år. Det har været et turbulent år og ikke mindst spændende. Allerede mens der blev skrevet på sidste års nytårsklumme, vidste vi at 2014 ville blive et godt år, ikke kun fordi vi var godt i gang med at designe vores nye side, men også fordi vi lå i forhandlinger med nogle svenskere, der ønskede sig ind på det danske marked. Svenskerne ville købe XQ28, men vi afslog deres tilbud på en halv million danske kroner. Det gjorde vi af flere grunde, men nok mest fordi vi havde tiltro til, at vores nye design ville løfte XQ28 hen, hvor vi gerne ville have det.

Det er vist ingen hemmelighed, at vi skulle være gået i luften med vores nye side, da klokken slog tolv sidste nytårsnat, men som så meget andet, tager den slags tid. Rom blev heller ikke bygget på en dag, siger man! Det blev XQ28 så heller ikke. Vi lagdehemmeligheds kræmmeriet på hylden og den 15. juni præsenterede vi den nye XQ28 side.

Knald eller et Fald….
Sådan noget med nyt design er altid knald eller fald. I 2013 havde vi 1.450.000 besøg på siden. Hvis brugerne ikke kunne lide det nye design, ville det være skidt, men vores sidste besøgstal viser tydeligt, at det gik den rigtige vej; I kunne lide det. Det er vi rigtigt glade for.

2014 viste os også, at hvis man skrev noget ”konkurrenten” ikke kunne lide, så kom de efter en. Det gjorde vi to gange i årets løb. Dels lavede vi en artikel om en side på nettet, der kunne vise besøgstal for alle danske domæner. Vi lavede en besøgsliste over relevante LGBT-sider. Listen sendte Boyfriend.dk på førstepladsen, XQ28 på andenpladsen og Homoware.dk på en tredjeplads. Out&About lå længere nede på listen. Sådanne sider skal altid tages med et gran salt, som vi også skrev, men Out&About fandt det ikke morsomt, så de svarede igen dels genem en meget sur mail fra en chefredaktør, dels i næste nummer af deres magasin, hvor de på forsiden skrev ”200.000 besøg om måneden på vores hjemmeside”.

Anden gang, XQ28 kom i turbulens, var da vi som det første nyhedsmedie kunne skrive, at dette års MrGay var aflyst. Selvom arrangøren i en mail havde svaret os på, hvorfor det var aflyst, så viste det sig ikke at være aflyst alligevel. De forlangte, at vi rettede i artiklen og skrev, at det ikke var aflyst.

I sidste ende blev MrGay 2014 aflyst og rykket til 2015. Vi glæder os til at se den nye form hos Out&About WebTv.

Et halvspændende miljø år
Hvad gør, at vores eget miljø bliver spændende? Nogle vil mene, at det er når nye steder åbner. Vi kunne nemlig sige goddag til StarFactory, der brusede frem på bedste måde. Stedet havde fået besøg af gruppen DWV med sangen ”Boy Is a Bottom”, som nærmeste væltede stedet.  Desværre lukkede StarFactory kort efter. Det gjorde Never Mind Bar cafe også. Det blev til knap 3 måender.

Det var også året, hvor krigen og farcen om et nyt navn til pladsen for Oscar Bar fandt sin afslutning. Først Axel Axgils plads, så kom der andre forslag, og endelig blev det Regnbuepladsen. En plads der fik en del opmærksomhed fra udlandet.

Vi har også været rundt om Københavns Kommunes bevilingsnævn, der først tog noget af lukketiden fra Cosy, og som senere efter stor protest måtte give den tilbage. En nærmest pinlig affære for bevilingsnævnet. 2014 var også et år, der stod i drag'ens tegn, ikke kun fordi priden kunne fylde Rådhuspladsen med publikum til DragNight, men også fordi Camilla fra Cosy genintroducerede drags i miljøet på Cosy. Tak for det.

Miljøet blev også en app rigere, da Copenhagen Gay Agenda udfordrede de andre steder med kalendere. Her kan man se alle events og læse nyheder fra de eksisterende LGBT medier. En app der bliver spændende at følge i 2015.

Ja, det bliver et nyt og spændende år for alle og for de få LGBT medier, der er tilbage. Vi måtte i stilhed sige farvel til Pridenews, og før vi ser os om, er der måske kun et par medier tilbage!

En særlig tak til alle de frivillige der er med til at gøre XQ28.dk til det, man kan se i dag. Uden jer, var vi intet. Så tak for de mange timer og den energi, I lægger for dagen.

Vi kan håbe, at 2015 bliver bliver året, hvor vi ser mere sammenhold, mindre splittelse og fnidder i miljøet.
XQ28 er over barnestadiet, og vi er kommet for at blive.

Godt Nytår

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr