Seksualitet - et valg?

Af Josh Christensen 3. maj 2015

Nej, nej og mere neeeej

Klokken nærmer sig 3, og jeg kan stadig ikke sove. Ikke, at det er noget nyt og slet ikke i denne tid. Hele denne uge har været det at falde i søvn ikke været det letteste. Samtidig har der været ekstrem nattesved, blodig afføring og hovedpine - men det skal det her indlæg ikke handle om.

Nej, det skal handle om noget, der generelt irriterer mig. Nemlig når man hører, at det at være bøsse, lesbisk, biseksuel eller anden form for seksualitet (dermed er transkønnede fritstillet) er et valg. Normalt hører jeg ofte sådanne tåbelige udtalelser fra amerikanske kilder, da mange amerikanere stadig tror, at seksualitet er et valg. Når man tænker på den hjernevask, der foregår på nogle klinikker, hvor man tvinger homoseksuelle til at leve heteroseksuelt, så forstår man det måske.

Jeg elsker at læse, skønlitterært, faglitterært og selvfølgelig som de, der kender mig ved - fanfiction, især Harry Potter fanfiction. Det betyder jo også, at man ofte kommer ud for at læse ting, man bliver sur, vred eller skuffet over. Især når man for eksempel læser en rigtig god historie af en ellers intelligent og tolerant forfatter, som alligevel laver noget så dumt som at skrive, hvordan det at være bøsse er et valg.

For nej, det er ikke og bliver aldrig et valg. Selvom jeg er af den opfattelse, at mennesker generelt er det mest stupide væsen på jorden, og oftest gør langt mere skade end gavn på planeten (global opvarmning, krig, terror, rovdrift på naturlige resourcer etc. etc.), så tvivler jeg stærkt på, at der findes mennesker, der er så selvdestruktive og masochistiske, at de vælger en levevis, der betyder, at de får tærsk af fremmede eller af deres egne familier, at de bliver smidt ud hjemmefra, at de bliver mobbet, bliver set på som andenrangs-mennesker, at de bliver kastet ud fra klipper eller høje bygninger, at de bliver brændt levende - ja, selvfølgelig er det at være homoseksuel eller biseksuel et valg, det er det sidste nye eller som Gretchen Wieners fra Mean Girls ville sige. "So Fetch" (undskyld sarkasmen). 

Jeg er så træt af de tåbelige udtalelser, der kommer fra folk, og det er ikke kun i USA eller andre superreligiøse lande, hvor man tror, at man kan vælge sin seksualitet. Jeg har også oplevet at overhøre teenagere diskutere det i bussen i Aarhus eller sidste weekend i et tog til Aalborg, hvor det dog var to midaldrende mænd, der diskuterede det, alt imens jeg sad og læste M!'s artikel om Nikita Klæstrup

Man vælger ikke sin seksualitet. Man kan vælge at udleve den eller lade være, men den forsvinder ikke af den grund. Det kan diskuteres om vores seksualitet er flydende, om vi kan sige, at vi er én ting nu, men om nogle år måske er noget andet. Der er jo manger termer at vælge imellem, selv som homo eller bi. For er du ikke seksuelt anlagt, altså det man kalder aseksuel, jamen, så kan du kalde dig homo-romantiker eller bi-romantiker. Der findes også demiseksuel - altså hvor man ikke kan føle sig seksuelt tiltrukket, før man er emotionelt stærkt tiltrukket. 

Men, svaret til titlen er NEJ, man vælger ikke sin seksualitet, men er I mon enige?

--

Blogs på XQ28 er ikke udtryk for sitets redaktionelle linje.
Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar.
XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i blogs.

Vil du også gerne blogge? 
Så send os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingemann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr
Smukke Gamle Scene var ramme om Operaakademiets koncert.

Operaakademiets koncert afspejler tingenes tilstand i den professionelle operaverden

Sangernes varierende niveau, sygdom og lejlighedsvist også instruktørens misgreb gjorde Operaakademiets konc...

8. apr
Der er masser af knald på 80'er farver og fest i Grand Prix musicalen Vi maler byen rød med Musicalteatret.

Grand Prix musical er stadig et hit

Musicalteatret har igen sat musicalen Vi maler byen rød op, og den er da også teatrets største succes gennem t...

7. apr