Så skal der knaldes: Et helt nyt år er klar

Af Tejs Ellesøe 31. december 2015

Tik, Tak, Tik, Tak, Tik, Tak, Tik, Tak, Tik, Tak, Tik, Tak, Tik, Tak, Tik, Tak…..

Tiden går, klokken slår. 2015 er nok et af de år, hvor vi kigger tilbage, og tænker; hvor blev det af?

Selvom det har været et godt år målt på læsertal, så har det også været et turbulent år. Vi har desværre været ramt af sygdom, så effektiviteten har ikke været som ønsket. Det er noget, vi bestemt håber at rette op på i 2016. Der er også allerede lagt en del planer for næste år, så det bliver et år, hvor alle sejl sættes til.

Den 15. Juni i år, kunne vores design fejre 1 års online jubilæum. Aldrig har vi fået så meget ros. Lækkert design, lyst, mere læsevenligt eller mere seriøst er nogle af de ord, der er dukket i mails, vi har fået i løbet af 2015. Andre år har vi fået et par mails, af mere negativ ordlyd, men ikke i år, og det er vi glade for.

I august kunne Copenhagen Pride fejre, at de aldrig nogen sinde har været større eller haft mere succes. Det var også måneden, hvor vi kunne fejre at vi blev vi 8 år. 8 år er lang tid, og vi glæder os allerede til 2017, hvor vi nok holder en eller anden form for jubilæum. Det er jo 10 år :-)
Og JA, vi er der stadig i 2017, men lige om lidt nupper vi først 2016.

2015 bød også på
I december tilføjede vi et helt nyt faneblad på XQ28: Historie.

Historie er vigtig, så vi kan huske, hvad der egentlig skete i "gamle" dage. Hvornår var det nu Oscar Bar Café åbnede, hvem åbnede den egentlig, og hvornår skiftede den ejer. Det er sådan noget, vi gerne vil gemme, og huske for eftertiden. Der ligger ikke meget endnu, men med tiden vil rubrikken vokse sig stor.

På historiefanen finder du også Pink Book, som er en slags hædersplads: Hvem vil vi gerne huske, der har gjort noget for miljøet, eller bare en særlig person, der er værd at huske. Sådan noget som Kraks Blå bog ellers sørger for. Pink Book vil primært arbejde inden for LGBT-området, men der kan også komme andre, andre der har gjort noget særligt.

Den store forskel ligger i, at vi ikke sletter folk, når de engang ikke er her mere. Vi vil huske dem, huske dem for altid.

Copenhagen Pride var i år på alles læber, større end nogen sinde, og mere professionel end vi har set dem før. Det er jo fantastisk, at Danmarks LGBT miljø kan rykke sig så meget. Det skal vi også vise, når vi i 2021 byder velkommen til World Pride, Euopride og Eurogames, samtidig med at Copenhagen Pride kan fejre 25 års jubilæum. Vi skal tro på det, og tro på det lykkes for Happy Copenhagen.

Men vi må ikke glemme, at Danmark også har to andre prides, nemlig Aarhus og Aalborg pride, sidstnævnte så vi første gang i år.

Status
DE passer deres, og VI passer vores, sådan har det længe været. Det er selvfølgelig de LGBT-medier, der findes i vores miljø. Skal vi være kritiske? Eller skal vi være kritiske over for de metoder, der bruges for at bane vejen til ”succes”. Nogle føler sig åbenbart truet på deres levebrød :)

Vi får tit e-mails, hvor der bliver spurgt, hvorfor vi ikke dækker dit og dat. Vi bliver gentagne gange spurgt, hvorfor vi ikke dækker Axgil Gay Galla og Mix Copenhagen. Til det, kan vi sige, at vi dækker alt, hvor det tillades. De sidste par år har vi ikke lagt kræfter i Axgil Gay Galla, af den simple grund, at vi ikke er blevet inviteret. Vi kunne se det tydeligt sidste år, hvor vi ikke fik nogen informationer fra dem. Da vi spurgte, lød beskeden at Out & About, skulle have nyhederne først og godkende de andre, der blev sendt ud til os, og andre medier.

Tidligere har vi fået invitationer til Mix Copenhagen, når de afholdt releaseparty på deres filmmagasin, og ligeledes til deres åbne- og lukkefester. Det gjorde vi ikke i år, og i en opdatering på vores instagram skrev vi følgende: ”Så er årets #mixcphprogram her. Pænt, så stort tillykke med det. Vi tænker dog, at nogen hos @mixcopenhagen PR må have røde øre. #ingenskamikkeatkommenårmanikkeerinviteret”.

Den opdatering faldt bestemt ikke i god jord hos vores filmvenner. Efterfølgende spurgte vi, hvorfor vi ikke var inviteret til releasepartyet samt til åbne- og lukkefesten. Forklaringen var kort; ”At de måtte indrømme, at vi ikke har været allerøverst på deres prioritetsliste efter det ret ufine opslag, vi lavede på Instagram”. Så fik vi desværre heller ikke skrevet om Out & Abouts Publikumspris som Mix Copenhagen har.

Det er selvfølgelig superærgerligt, at vi ikke kan bringe alt, hvad der sker i miljøet. Nogle læser kun Ekstra Bladet, andre kun BT. Sådan er det også med Se & Hør og Billede Bladet. Andre igen orienterer sig i alle medier. Vi kan håbe at 2016, bliver et bedre medieår, ikke kun for vores skyld, men for alles skyld. Det er med til at samle miljøet.

Godt Nytår  !

 

 

 

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar