Skal jeg nu skamme mig over at være hvid, homo og slank?

Af Josh Christensen 11. juni 2016

Hvor er jeg træt af Social Justice Warriors... 

Som barn skammede jeg mig lidt over, at jeg ikke var som alle andre. Senere fandt jeg ud af, at det var, fordi jeg godt kunne lide at kigge på fyre, og da jeg boede i en lille sønderjysk landsby med mange indremissionske, var det ikke toppen. Da jeg endelig flyttede til Aarhus og kom helt ud af skabet, håbede jeg, at nu var der ikke mere jeg behøvede at skamme mig over. Alligevel skammede jeg mig over min vægt, men jeg gjorde ikke noget ved den før 2012. Nu er jeg slank, og selvfølgelig er jeg stolt - men, men, men - nu er der åbenbart nogen, som vil have, jeg skal skamme mig over at være slank

For hvorfor er det forkert at man ser lækre slanke fyrer til en pride? Nu er det heldigvis ikke kun slanke, unge og twinks, vi ser til pride parader . Faktisk synes jeg , at når jeg endelig har været til pride i Aarhus eller Hamborg, så har der været utroligt mange forskellige kropstyper, og især i Hamborg fylder Bear-Pride gruppen godt i paraden. I Aarhus var der også en del bjørne, men efter at jeg læste artiklen på Pride.com, kom jeg i tanker om et indslag i Go' Morgen Danmark fra sidste år, hvor en transkønnet og en noget selvhadende homoseksuel kritiserede Copenhagen Pride for lidt det samme; alt for mange hvide, ciskønnede homoer. 

I stedet for at kritisere, hvorfor så ikke gøre noget? Hvorfor ikke gå med i priden med store transpride flag? Hvorfor ikke samle en gruppe overvægtige og gå med skilte der siger "Fat-shaming er forkert" eller lignede? Hvorfor skælde ud på den ciskønnede hvide slanke homo? 

Selvfølgelig er der ting i miljøet, der kunne gøres MEGET bedre - selfølgelig er der det. Racisme, islamofobi, bifobi, transfobi, fat-shaming, bottom-shaming, slutshaming - man kunne fortsætte i en uendelighed - men disse ting findes også i heteromiljøet. 'Snævertsynede mennesker findes alle steder, og nej, det gør det ikke okay. Nogle af disse bunder ofte i andre ting - bottomshaming skyldes jo i høj grad, at man synes at de feminine er mindre værd end de maskuline - så her ser man også en skjult sexisme, at kvinder er mindre værd end mænd. 

Nogle steder på nettet kan man nu læse om homonormativity, og ofte kommer der links frem, hvor man kan læse, hvordan det skader queer-miljøet. 

Problemet er måske bare, at nogle mener, at vi alle skal være allierede og nærmest socialistiske i vores omgang med hinanden. At feminister, transkønnede og homoseksuelle alle skal hjælpe hinanden, alene fordi vi alle igennem historien er blevet undertrykt af det heteronormative, patriakalske samfund, som nu forsøger at udnytte Pride Events ved at sælge specielle pride editions af tøj og sko (Nike Pride Edition osv.), men sådan hænger tingene bare ikke sammen. Ikke alle homoseksuelle (om de er hvide, sorte, brune, gule eller polkaprikkede) støtter transkønnede, dette kan der være forskellige grunde til. Ikke alle homoseksuelle er vilde med folk med anden hudfarve - og nej, det er ikke kun hvide homoseksuelle, der er racister - glemmer aldrig en samtale mellem to tyrkere, jeg overhørte, om somaliere: "De føder masser af børn og nasser på samfundet". LGBTQIPA er en sød tanke, og mange støtter den. Nogle mener, man bare bør kalde det Queer. Det er måske ikke en helt dårlig ide, men det er ikke et miljø, som taler med en stemme, og det bliver det nok aldrig. 

Heldigvis er vi mennesker forskellige - og tak Gud for det. Selv er jeg nok lidt blandet og modsigende. Jeg har været tiltrukket af mange forskellige typer fyre (både cis- og transfyre), både når det kommer til hudfarve, religion, kultur, højde, seksualitet etc. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke finder overvægtige attraktive på en seksuel måde, men det betyder ikke, at jeg ser ned på dem eller sviner dem til. Jeg har jo selv været overvægtig, og jeg ved, hvor nederen det var at få negative kommentarer. 

Har du spørgsmål eller kommentarer så besvares de gerne :-)

 

NB!
Blogs på XQ28 er på ingen måde udtryk for sitets redaktionelle linje.

Blogs står helt og holdent for skribentens regning og ansvar.

XQ28 kan således ikke stilles til ansvar for meninger, oplysninger eller andet, som bringes til torvs i blogs.

Vil du også gerne blogge, så send os en mail på info@XQ28mail.com

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar