Venstre mister borgmesterposten

Af Tejs Ellesøe 11. september 2016

Om godt et år er der kommunalvalg i Danmark, og i København er der lagt op til en smule drama, for den populære venstrepolitiker Pia Allerslev bliver måske ikke spidskandidat.

Foto KK.dk Pressebillede

Med denne blog vil jeg gerne ruske op i den heftige debat, der var i medierne medio juni måned i år. Her kunne man nemlig læse, at Venstre København enstemmigt havde valgt at pege på en anden spidskandidat end den ellers så populære Pia Allerslev.

Jeg vil gerne understrege, at jeg absolut ikke er venstremand, men jeg kan godt føle mig draget af en person og derfor sætte et personligt kryds.

Ja, det er altså rigtigt; jeg er ikke venstremand og kommer nok til at nævne det flere gange i denne blog, men en personlighed som Uffe Ellemann Jensen og ikke mindst Lykke Friis, kunne sagtens få mig til at stemme på "Venstre".

Sådan har jeg det også med fantastiske Pia Allerslev. Jeg stemmer på hende, og er ikke bange for at sige det. Hendes nærhed og hendes fantastiske måde at være på gør, at jeg stemmer på hende hende.

Da Martin Gertsen (V) nedlagde sit mandat, blev Pia Kultur- og Fritidsborgmester, og det lykkedes hende at beholde denne post i Borgerrepræsentationen ved kommunevalget i 2009. Jeg var en af dem, der stemte på hende!

Pia Allerslev har gjort rigtigt meget for LGBT-miljøet i forbindelse med Copenhagen Pride, og hun har altid taget imod med åbne arme, hvis man bankede på hendes borgmesterdør. Når man støder på hende, når hun spiser frokost på Oscar, eller når man ser hende til en premiere, er der altid et kindkys på vej. Hun er en fantastisk ambassadør for Venstre i København, ogjeg forstår slet ikke, hvordan man kan fravælge en  spidskandidat, som er så populær. Pia Allerslev fik trods alt næsten 14.000 personlige stemmer ved seneste valg, kun efterfulgt af overborgmester Frank Jensen (A).   

Jeg spørger bare: Hvordan tør Venstre København satse på en kandidat, der kun fik 963 stemmer i forhold til Pia Allerslevs 13.903 personlige stemmer.

Det er nemlig sådan, at bliver Pia Allerslev ikke valgt som spidskandidat på et møde i Venstre København den 20. September, så stopper hun i politik. Dermed farvel til næsten 14.000 stemmer

Det er ikke kun min lille homostemme: Jeg kender mange andre, der også stemmer personligt på Pia Allerslev, selv om de ikke er venstremænd.

ER VENSTRE KØBENHAVN KLAR TIL AT MISTE EN BORGMESTERPOST? 

Tjek os ud

Blog

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr