Foto Mikael Costa

Kan man være muslim og homoseksuel på samme tid?

Af Tejs O. T. Lindhardt 5. september 2018

I går var der foredrag i Odense med overskriften ”Homo og Muslim”. Borgernes Hus, Odense Hovedbibliotek og Lambda havde inviteret til foredrag med MrGay, Michael Sinan. Michael vandt den danske MrGay titel i 2012, altså for seks år siden, og meget er sket siden.   

Det var en meget velforberedt Michael Sinan man i går kunne opleve på et bibliotek i Odense. Han kom godt rundt om alle emner om det at være homoseksuel og muslim, og selvfølgelig kan man være begge dele.

Selvom mange udefra tror at Michael Sinan Amir fornyeligt valgte at blive muslim, så skal vi skrue tiden tilbage til da han var omkring 10-11 år. Han understreger også at han ikke er konvertit, for han er hverken døbt eller konfirmeret.

Overskrifterne for foredraget bliver hurtigt ridset op:  ”Hvad siger Koranen om homoseksualitet”?, ”Muslim i LGBT miljøet”, ”Homoseksuel i det muslimske miljø”, ”Udfordringer ved at være muslim og med i en MrGay konkurrence” og ikke mindst ”Trusler / anerkendelser”.

Et intenst foredrag
Uanset hvilken religion man tilhører, er det problematisk. Faktisk er kristendommen mere specifik og direkte omkring homoseksuelle handlinger end Koranen. Alle bunder i samme historie fra Torahen og bibelhistorien om Sodoma og Gomorrah, fortæller Michael Sinan.

I forhold til Biblen er Koranen ordret ikke særlig specifik eller tydelig. Dette gør at det er meget svært for muslimer at forholde sig til nutidens homoseksualitet som er betydeligt anderledes end det som beskrives i Sodoma & Gomorrah / Luts folk hvor det primært handler om seksuelle overgreb/voldtægter af mænd, fortæller Michael Sinan.

Det var ikke kun Michael Sinan der talte. Der blev nemlig også tid til spørgsmål fra publikum.

En af dem der var med på en lytter, spurgte vi om hvad hun fik ud af foredraget.

Michael gav et meget fint indblik i hvad det vil sige at være en minoritet i en minoritet. Han fortalte meget åbent om de følelser og oplevelser han har haft som værende dansk af udseende, åben muslim og homo.

Splittelsen der følger med og om omverdenens reaktioner. Jeg oplevede ham som meget beskeden. Han kan med rette stolt sige højt at han har været med til at rykke noget ved at stille op og vinde Mr. Gay DK og senere opnå flotte placeringer i Mr. Gay Europe og Mr. Gay World .

Han var den første åbent homoseksuelle muslim der gjorde det ,og det har affødt mange trusler  men også henvendelser fra personer der kunne se ham som en slags forbillede på at de to ting godt kan forenes. Blandt publikum var der en del personer med anden etnisk baggrund end dansk. Michael fik stillet spørgsmål som på sin vis kunne tolkes som provokerende, men han var meget saglig i sine svar og formåede at give fine forklaringer på hvordan han tolker sin religion og formår at forene troen og kærligheden, så det var et godt foredrag”,
siger Sarah Baagøe Petersen til XQ28.

Om han kommer rundt i landet og holder andre foredrag, må tiden vise.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Morten Hee Andersen er alle figurene i den barske historie Færdig med Eddy om en ung homoseksuel drengs forsøg på at overleve i en lille fattig by.

Flugten til accepten

Færdig med Eddy på Edison er en barsk historie om en ung homoseksuel dreng der ikke passer ind i det lille mac...

20. okt
De medvirkende skuespilelever i forestillingen Skybrud på Odense Teater - hvor desværre kun ganske få gør sig heldigt bemærket.

Rygere i problemer

Statens Scenekunstskole - Teaterskolen i Odense har valgt et mærkeligt gammeldags og tilbageskuende stykke som...

16. okt
Kim Ace Nielsen svinger sig lige ind i vores hjerter som hovedrollen i Disneys musical Tarzan på Fredericia Teater.

Tarzan - musicalens konge!

Fredericia Teater er tilbage i forrygende storform i Disney-musicalen Tarzan der spiller i et hæsblæsende temp...

11. okt
Der danses flot i West Side Story på Malmø Opera.

Klassisk musical til nutiden

Kasper Holten har indtaget Malmø Operas store scene med et flot moderne bud på den klassiske musical West Side...

2. okt