Foto Tejs Lindhardt

En bøssebar der diskriminerer 

Af Tejs O. T. Lindhardt 21. november 2018

Det her er en bøssebar, jeg gider ikke se dine patter op i mit ansigtet. Sådan faldt ordene fra en bartender på Never Mind som nu har fået læsset til at tippe.

Fra oktober sidste år til september i år blev der myrdet 369 transkønnede i hele verden.

I går var det den officielle Transgender Day i hele verden. Ikke nok med at transkønnede slås med deres egne problemer i hverdagen og med et samfund der ser skævt til dem: De skal også ofte hver eneste dag føle sig usikre og truede.

Det siges gang på gang at Danmark er verdens lykkeligste land. Vi er tolerante, og der er plads til alle – også minoritetsgrupper.

Men sandheden er; vi er ikke alle lige lykkelige. Transkønnede i Danmark bliver hver eneste dag chikaneret, ikke kun i det omgivende samfund men i den grad også i selve miljøet.

Forleden blev vi inviteret til facebook eventen “Operation Never Mind” der afholdes 1. December kl. 23.00. 

“Demonstration mod Never Mind. Jeg har flere gange fået at vide at, “os” trannies skal fucke tilbage til cosy, hvor vi hører til. Den eneste fra Never Minds side der har været behjælpelig i disse situationer er garderobemanden Kevin. 

Det er for dårligt at, vi ikke kan stå sammen året rundt, når vi kan prædike det, een lørdag hvert år.. mangfoldighed? No no. Skamfoldighed!

Brynhildr er det sidste offer for deres snæversynethed. Det kan simpelthen ikke være rigtigt! Jeg græmmes! Jeg har desuden hørt om mange andre tilfælde, hvor diskrimineringen er baseret på køn, seksualitet og hudfarve. Nu er det NOK!!”

Operation Never Mind er oprettet af den 30-årige Molly som er transkønnet og har fået nok.

I tråden lægger en kvindelig gæst kommentar. Hun besøgte baren Never Mind. Hun er glad, fester og skal bestille drinks i baren, hun har som hun beskriver, en nedringet trøje på – hun er jo i byen. Musikken er høj, og bartenderen siger noget, og hun svarer:

Kvindelig - gæst 
Hvad siger du?

Bartender
Jeg sagde, det her er en bøssebar, jeg gider ikke se dine patter op i mit ansigtet.

Kvindelig - gæst 
Hvad vil du ikke se på?

Bartender
Dine patter

Kvindelig - gæst 
Mine Potter?

Bartender
DINE patter, de der to - jeg vil ikke have dem op i ansigtet.

Episoden blev optaget på video, og dette er hvad der blev sagt.
 

Never Mind undre sig
Vi tog kontakt til Never Minds presseansvarlige for at få en kommentar på det problem der tilsyneladene er på Never Mind.

“Først og fremmest kan jeg slet ikke genkende det billede af Never Mind. Vi er et sted, hvor alle er velkomne, så længe man opfører sig ordentligt. Specielt folk fra LGBTQ-miljøet skal kunne føle sig sikre og trygge, når det fester hos os. Uanset størrelse, hudfarve, sprog, om man er transperson, drag, queer eller noget helt femte. Selv det meste af vores personalegruppe er sammensat fra hele verden - vi har endda haft flere transpersoner ansat, - så at vi systematisk skulle nægte transpersoner adgang til klubben, er ikke korrekt.

Jeg kan ikke forstå, at man ikke har kontaktet os direkte enten via vores facebookside eller e-mail (som fremgår af vores hjemmeside) - for det her er det første vi hører om Molly’s oplevelse. Hun er meget velkommen til at kontakte os direkte om forholdet, så vi kan få klarlagt hvad der sket. Hvis vi skal have løst den slags misforståelser, så er det klart mest effektivt at kontakte os direkte med så mange detaljer som muligt. For selvfølgelig er transpersoner, ligesom alle andre, også meget velkomne på Never Mind. 

 

I forhold til videoen, der nu også florerer på facebook er det svært at kommentere på, da vi ikke ved, hvad der er gået forud. Men generelt set så er der nogle regler, som vi skal følge for ikke at krænke folks blufærdighed. Det gælder blottede kønsorganer (og gælder både mandlige/kvindlige/fødende/ikke-fødende), offentlig sex og bryster. Hvis vi skulle tillade det, ville det kræve at vi blev en lukket klub kun for medlemmer. 

I forhold til aktionen den 1. december, så er folk naturligvis velkomne til at komme og holde en fest. Bliver stemningen god, så lader vi gerne champagnepropperne springe” siger Christian Carlsen, ejer af Never Mind til XQ28.

XQ28 opfordrer til dialog
På XQ28 synes vi altid at dialog er vejen frem og opfordrer derfor de implicerede parter til at tage kontakt til Never Mind. Sæt gerne XQ28 på CC i mailen info@XQ28mail.com og vi følger gerne op, sammen med jer.

Har du også været udsat for diskrimination på Never Mind eller andet sted i miljøet for nyligt, så kontakt os også gerne om dette.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

De festlige og velsyngende medvirkende i kabareten Oh Baby It's Cole der lige nu spiller i Krudttønden.

Be-dejligt!

Lille Cole Porter kabaret i Krudtønden er fuld af smittende godt humør og kærligt genhør med en masse fantasti...

20. maj
Balletten i operaen Nixon in China er en af forestillingens stærke scener.

En bog! En bog! En bog! En bog!

Det er Maos Lille Røde der synges om i operaen Nixon in China om den amerikanske præsidents møde med den kines...

14. maj

Hip Hurra for Bamsefar

Dyrene i Hakkebakkeskoven er endnu engang på børneplakaten, og denne gang er det Teater V der i samarbejde med...

11. maj
Ternet Ninja af Anders Matthesen rammer på alle måder plet med sin blanding af komedie og moral.

Ternet Ninja rammer plet

Anders Matthesens animationsfilm over hans egen børnebog, Ternet Ninja, er både en klukkende sjov satire og en...

8. maj