Foto Cosy var

Ikke-ryger-bar udsætter genåbning 

Af Tomaz Nielsen 3. januar 2019

Masken, KissKiss og Jailhouse burde skamme sig og i stedet støtte op med et fælles rygeforbud i Studiestræde, siger vores chefredaktør. Har han en pointe?

Hvilken bar tror du bliver næste, ikke-rygerbar?

Den 29. december bragte vi den store artikel ”Ingen rygeforbud i 2019” om LGBT+ baren G*A*Y, og hvordan de nu i et år følte de havde gjort det rigtige ved at skifte fra rygersted til 100% røgfrit sted.

Vi tog også pulsen på nogle af de andre steder i miljøet, bl.a. Cosy som fortalte at deres rygeforbud var på tegnebrættet.

Der gik dog ikke lang tid før Cosys ejer, Camilla Lantz, meddelte via sin Facebook at Cosy havde set sin tid som rygersted, og at man efter Nytårsaften først ville åbne igen fredag den 4. januar pga. rengøring.

Udskyder åbning
Den 1. januar begyndte Cosy på en temmelig kraftig hovedrengøring. Al tjæren skulle vaskes ned med salmiakspiritus – og det er heftige sager personalet oplever i disse dage. Alt er røg-klistret, de store diskokugler er taget end og bliver skrubbet. Udsugningsrøret nedtages, og ”tobaksefterladenskaberne” sidder tykt på indersiden. Selvom udsugningen renses og skiftes jævnligt, er det skrappe sager vi kan se. Og man kan kun undre sig over, hvordan folks lunger mon ser ud!

Camilla Lantz og Cosy står alene med rygeforbuddet, og det undrer nogle.

Vores chefredaktør skrev artiklen om rygningen i miljøet, og han er en af dem der undrer sig kraftigt over den manglende støtte fra miljøets steder.

Ja det er rigtigt. Jeg synes virkelig det er et fantastisk initiativ som Camilla Lantz har gang i.

Cosy er og bliver et fantastisk sted. Jeg husker tydeligt de goder gamle dage hvor der var dragshow på Cosy, med drags som Molly og Peter ”Turner” Andersen. Når vi som fotografer var sendt til stedet, fik vi hurtigt skudt de billeder vi skulle, men så snart første halvdel af showet var ovre, var vi forduftet på grund af røgen.

Da Oscar Bar Café har spisning og er mere end 40 m2, var man her nødsaget til at være konsekvente i 2007 og lukke helt for rygning. 7 år efter tog Vesterbrobaren Vela skridtet og blev røgfrit. I starten af 2018 var turen kommet G*A*Y, og her i starten af 2019 kan Cosy byde os indenfor til det første ikke-ryger-sted i 2019.

På facebookopslag fra Camilla og Cosy kan vi se at de har miljøets opbakning, men det undrer og skuffer mig at der ikke bakkes op fra miljøets andre steder, bl.a. i Danmarks største LGBT+ gade, Studiestræde. Her ligger hele 4 barer: Cosy, KissKiss, Masken og Jailhouse.

Hvorfor tager man ikke beslutningen engang for alle. Hvorfor skal Cosy med sin beslutning være nervøs for at dele af omsætningen hopper over på den anden side af gaden til et af de andre steder. Jeg synes Masken, KissKiss og Jailhouse burde skamme sig – og hurtigst muligt få stoppet rygningen også på disse steder,
 siger Chefredaktør for XQ28, Tejs Lindhardt.

Som lovgivningen er, er det selvfølgelig op til barerne – og ikke mindst gæsterne – men har Tejs Lindhardt en pointe?

Cosy skulle genåbne i dag, fredag den 4. januar, men det har vist sig at være en ordentlig mundfuld de har kastet sig ud i, så det bliver ikke i dag.

Vi holder Cosy op på en åbningsdato, og så snart vi ved mere ved vores læsere det også.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Stefania Dovhan er smuk og kraftfuld som den forførende Kleopatra i operaen af samme navn med Den Jyske Opera.

Svulmende musikalsk dronning

Den Jyske Opera er landet rundt med en dansk opera ikke har været spillet i hundrede år. Den er dog ikke om To...

13. mar
Kasper Dalsgaard er en aftenens mange højdepunkter som den charmerende skurk Pierre Aumande i Den Evige ild på Bellevue Teatret.

Krig følger krig 

Intens, dramatisk og voluminøs musicaludgave af Ken Follets kæmperoman, Den Evige Ild, på Bellevue Teatret.

7. mar
Der er knald på farverne og på Mathilde Passer i hovedrollen i musicalen Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater.

Sprudlende klassiker

Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater sprudler af skæve indfald og karikerede figurer men det musikalske halt...

7. mar
Kirsten Siggaard og Kim Hammelsvang giver begge flot stærk vokal til den franske chanson-kabaret Piaf  & Aznavour på Det Ny Teater

En nat i Paris

I Sceneriet under Det Ny Teater, også kaldet Off-Det Ny, får vi en omgang forførende fransk chanson-kabaret me...

5. mar