FotoInstagram

Brasiliens nye præsident nedprioriterer LGBTQ+-rettigheder 

Af Elvir Pelešević 4. januar 2019

Den 1. januar tiltrådte Jair Bolsonaro som ny præsident for Sydamerikas største land, Brasilien. Den stærkt højreorienterede, konservative karrierepolitiker har aldrig lagt skjul på at han mildt sagt ikke bryder sig om homoseksuelle og homoseksualitet. Det har den nye præsident nu bevist i praksis ved at udstede et dekret der bagatalliserer LGBTQ+-rettigheder. 

Ifølge Associated Press har Bolsonaro besluttet at LGBTQ+-rettigheder ikke skal håndteres af det nyoprettede ministerium for menneskerettigheder. Han har endnu ikke meldt ud hvilken myndighed skal tage sig af disse rettigheder. 

Som nævnt ovenfor burde den nye brasilianske præsidents tiltag ikke komme bag på nogen set i lyset af hans tidligere holdninger til og udtalelser om homoseksuelle. 

Bolsonaros citater om homoseksuelle 

Tilbage i 2010 sagde Brasiliens nye præsident at det er i orden at slå homoseksuelle børn. ”Hvis dit barn begynder at blive på den måde, en lille homoseksuel, så tager du en pisk og ændrer dets adfærd.”

I juni 2011 sagde Bolsonaro at han ”hellere vil have at hans søn døde i et biluheld end at være bøsse” og  ”Hvis et homoseksuelt par flyttede ind i min bygning, ville min ejendom miste værdi. Hvis de render rundt og holder i hånd og kysser, mister den værdi. Det er der bare ingen der siger fordi de frygter for at blive stemplet som homofober.”

I 2013 sagde præsidenten at han ”hellere ville have en søn der var narkomisbruger, end en søn der var homoseksuel”, og at han i øvrigt var en ”stolt homofob!”.

Samme år sagde han i et interview at ”mange børn som bliver adopteret af homoseksuelle par, vil blive misbrugt af disse par”, og at Brasilien ikke har brug for lovgivning mod homofobi fordi ”de fleste homoseksuelle bliver slået ihjel af deres respektive alfonser på tidspunkter hvor ordentlige borgere for længst er gået i seng”.

Flere homoseksuelle i Brasilien gifter sig 

Indenfor de seneste uger har man i Brasilien oplevet en stigning i antallet af indgåede samkønnede ægteskaber som i øvrigt har været lovlige i landet lige siden 2013. Dette skyldes at mange i LGBTQ+-samfundet simpelthen frygter at den nye præsident vil afskaffe retten til indgå ægteskab mellem to personer af samme køn.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun
Martin Knudsen, Kim Hammelsvang og Liselotte Krogager har det sjovt på scenen og det smitter ned til folk i salen på Ganløse Kro.

Smittende godt humør i Ganløse

Gansløse Revyen holder til på den hyggelige Ganløse Kro og er – også i år – garant for smittende, hjertevarmt ...

17. jun
Der er masser af spænding og flot samspil mellem Jessica Lyall og Stefanos Bizas i det nye dansedrama About Miss Julie med Dansk Danseteater.

Frøken Julies fald af pinden

Dansk Danseteater er heldige at have den amerikanske koreograf Stephen Shropshire på repertoiret for det er al...

16. jun

Et værdigt farvel til Elton John

Royal Arena var her til aften rammen om en helt særlig koncert, nemlig Elton Johns afskedskoncert. Et festfyrv...

7. jun