Urent trav i Axgil?

Af Tejs Ellesøe 1. april 2019

På onsdag den 3. april er der igen Rainbow Awards - Axgil show i Cirkusbygningen i København.Her samles miljøet for at hylde sig selv og en del andre uden for miljøet.

2019 er et stort år for Rainbow Business Denmark som afholder Rainbow Awards - Axgil show i Cirkusbygningen. Showet bliver optaget og vist på TV2 Zulu, og det er vist den største anerkendelse af deres arbejde i miljøet. 

Det er vist ingen hemmelighed at der har været en del kritik af dette års Rainbow Award show på de sociale medier. Først Sigmund-gate hvor miljøet var splittet i spørgsmålet om han skulle ud eller ind. Rainbow Business Denmark tog konsekvensen og smed Sigmund ud, ikke kun af nominereingen til årets LGBT person, men også af selve showet, hvor han skulle have optrådt.

Så kom endnu et problem, denne sendte man en teaser ud, med kun en af de nominerede kandidater i hver kategori. Det blev blev ikke særlig godt modtaget da nogle mente de nævnte kandidater havde større chance – og hvor var kvinderne henne i det opslag?

Danish Rainbow Awards fik også slettet det oplæg meget hurtigt.

På Rainbow Business Denmarks hjemmeside står der følgende:

“På bagrund af indstillinger fra LGBT-miljøet nominerer Rainbow Business Denmark tre kandidater til hver pris. Hvilke personer, orga­nisationer eller virksomheder der skal vinde priserne afgøres ved en kombination af afstemning i en fagjury og en offentlig afstemning arrangeret af magasinet Out & About, med undtagelse af Æresprisen, hvor modtageren vælges af bestyrelsen i Rainbow Business Denmark.

For at blive nomineret til en AXGIL-pris skal man have gjort en særlig og anerkendelses­værdig indsats for LGBT-miljøet i Danmark. Man skal have gjort en positiv forskel. Det kan være i det forudgående år, men det kan også være over en længere årerække.”

Bemærk, at der står tre i hvet kategori (dog ikke “barprisen”), men den linie holder Rainbow Business Denmark altså ikke.

De nominerede i år hvor det går galt med fire nominerede og ikke tre, er:

Medie-prisen
Hunkøn på DR3
P3s prideuge
Vild med Svans - Podcast
Hundredeårs homohistore – regnbuen over København med Jobbe Pilgaard (TV2 Lorry)

Årets LGBT-person
Julia Sofia
Tommy Ahlers
Tommy Petersen
Anders Bendiksen & Jeff André-Brylle

Vi spurgte Rainbow Business Danmark om hvorfor de ikke holder sig til deres egne retninglinier når de nominerer fire i disse kategorier, mens resten kun har tre nomineringer?

“Der er ingen regler for hvor mange nominerede der kan være i de enkelte kategorier. Normalt går vi efter at finde 3 nominerede i hver kategori, men hvis der er gode grunde til at nominere flere i én kategori, så kan vi vælge at gøre dette. Eksempelvis har vi valgt at nominere ALLE LGBT-barer i bar-prisen”, fortæller Niels Lautrup Holm, talsmand for Rainbow Awards 

Her tænker vi måske lidt højt, Hvorfor så skrive at man nominere tre . . . vi lader den stå!

Årets Drag
En af de andre kategorier som også har været diskuteret heftigt, er Årets Drag.

Man har nomineret Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, med begrundelsen:

“Birgit er en af Danmarks skarpeste tunger, og har sammen med holdet bag ”Den korte Radio Avis” taget satiren til et helt nyt, spændende og hysterisk morsomt niveau. Man går lige til grænsen, der hvor vi bliver lidt klogere, mens vi griner af os selv.”

På Rainbow Business Denmarks hjemmeside under Rainbow Awards står der:

“Årets Drag - Gives til en drag, som har markeret sig særligt i LGBT-miljøet.

Ud fra den definition er det svært at forstå lige den nominering. Hvordan kan man nominere en skuespiller som godt nok ved særlige lejligheder, og som en del af en rolle, kan ses i dametøj og måske dermed i en eller anden forstand kan karakteriseres som drag, men som i hvert fald på intet tidspunkt har gjort sig markeret i LGBT miljøet? 

“Ordet DRAG er en forkortelse af ”Dressed Resembling As Girl”, hvilket jeg mener Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, falder så ganske udmærket ind under. Denne karakter fra radio24syv har markeret sig i hele Danmark og derfor selvfølgeligt også i LGBT miljøet”, fortæller Niels Lautrup Holm, talsmand for Rainbow Awards. 

Vi spurgte 10 miljø-drags om de anså BSKH som en drag. 8 sagde nej, to sagde måske.

Vi lader den stå!  

Et spørgsmål!
I en kommende artikel tager vi hul på spørgsmålet om nepotisme. Det også har været oppe i forbindelse med Rainbow Awards nomineringer af egne folk i bestyrelsen.

Så derfor vil vi gerne stille et spørgsmål:

Til sådan et show burde der være helt klare linier. F.eks, er Bo Sørensenfra Masken , G*A*Y Cph og Jailhouse (i øvrigt helt fortjent) nomineret til Erhvervs-prisen. For at der ikke skal opstå nepotisme-mistanke som det i år skete på de sociale medier, burde det være en uvildig jury som ikke var brancheorganisationen selv, der valgte blandt de indkomne nomineringsforslag.

Burde en uvildig jury tage sig af nomineringsforslagene, eller er det ok at Rainbow Business Denmark gør det selv? Stem i højre side.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar