Elton John er ikke bøsse ... i Rusland 

Af Elvir Pelešević 17. juni 2019

I Kina er Freddy Mercury ikke homoseksuel. Det samme gælder Elton John – bare i Rusland.

I forbindelse med visning af filmen Bohemian Rapsody i kinesiske biografer fortalte vi i en af vores artikler hvordan alle de scener i filmen der omhandler homoseksualitet, var klippet ud for at tilpasse den til det kinesiske marked.

Musikikonet Elton John har fået nogenlunde samme behandling i Rusland i forbindelse med den biografaktuelle film “Rocketman”. Således kommer russerne til at se en version af filmen der er fem minutter kortere end originalen. Alle de scener der indeholder kys og sex med mænd, er ikke til at finde i denne version. Det skyldes Ruslands stærkt homofobiske love hvor det er forbudt at promovere såkaldte “utraditionelle seksuelle forhold” fordi man er bange for at den unge generation af russere bliver homoseksuelle ved at blive udsat for scener der viser kærlighed mellem mænd. Landets kulturminister, Vladimir Medinsky, har dog afvist at staten står bag denne beslutning.

Elton John og instruktøren af ‘Rocketman’, Dexter Fletcher, har taget afstand af russernes censur og har udgivet en fælles pressemeddelelse:

“Vi fordømmer på det kraftigste beslutningen om at efterkomme lokale love og censurere ‘Rocketman’ til det russiske marked. Vi vidste ikke at det var sket før i dag. Paramount Pictures har været modige samarbejdspartnere ved at tillade os at skabe en film der er en sand repræsentation af Eltons ekstraordnære liv. At den lokale distributør har klippet bestemte scener ud og dermed fornægtet publikum muligeden for at se filmen som den var intenderet, er et sørgeligt billede på den splittede verden vi lever i, og hvordan den stadig kan være så grusomt uforstående over for kærligheden mellem to mennesker. Vi tror på brobygning og åben dialog og vil fortsat kæmpe for at nedbryde barrierer indtil alle mennesker bliver hørt ligeligt over hele kloden.”

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Samspillet mellem musikere og dansere fik aftenen til at leve ved premieren på Verdensballetten 2019 - her er det Niklas Walentin og Marion Walther i den nye ballet Three af Tobias Praetorius.

Musikken overskyggede dansen

Verdensballetten har haft premiere på Sølyst, og årets udgave er underholdende, sommerflirtende små balletinds...

11. jul
Sicilia Gadborg og Silas Holst er begge med til at gøre Flashdance på Operaen til en succes.

Fake it to till you make it!

Flashdance på Operaen er fuld af et energisk ensemble der mere end sædvanligt skal udføre noget de ikke er eks...

6. jul
Ann Eleonora Jørgensen og Anton Hjejle leverer de to sjoveste præstationer i Shakespeares komedie Helligtrekongers aften i det smukke Grønnegårds Teater.

Underholdende Shakespearefarce i det grønne

En af sommerens helt store fornøjelser er at se Grønnegårds Teatrets årlige klassiker i den smukke have ved De...

29. jun
Der er fuld skrue på det overdådige visuelle i repremieren på Prinsen af Egypten med Fredericia Teater på Det Kongelige Teater.

Betagende flot bibelmusical på Gamle Scene

Fredericia Teater er endnu engang rykket ind på Gamle Scene med musicalen Prinsen af Egytpen der havde verdens...

22. jun