Foto Screenprint Youtube

Dansk og svensk landsholdsspiller - rollemodeller for homoseksuelle

Af Elvir Pelešević 7. august 2019

Et billede af den danske landsholdsangriber Pernille Harder og hendes kæreste, den svenske landsholdsspiller Magdalena Eriksson, der kysser hinanden ved det netop overståede VM i kvindefodbold er gået verden rundt. Nu ser de sig selv som rollemodeller.

Ved sommerens VM-slutrunde i kvindefodbold besejrede vores svenske naboer Canada i ottendedelsfinalen. Det udløste kæmpestor jubel, ikke mindst hos den danske landsholdsanfører Pernille Haarder som løb til sin svenske kæreste, landsholdspilleren Magdalena Eriksson, og kyssede hende. Episoden blev foreviget af fotograferne hvorefter billedet gik viralt. 

Billedet blev flittigt delt på de sociale medier, og de to fodboldspillere modtog massevis af positive og opbakkende beskeder på Instagram.

Det fik dem til at indse at de kan optræde som rollemodeller i kampen mod at se homoseksualitet som et tabu. Det fortæller de i et dobbeltinterview med den britiske avis The Guardian.

“Vi har altid bare været naturlige, og vi har ikke tænkt på at kunne være en inspiration sammen ved at poste billeder af hinanden eller lignende. Men da vi så fotoet af os og alle kommentarerne til det, var det virkelig som om vi var rollemodeller. Vi fik beskeder fra unge mennesker, folk på vores egen alder og fra ældre mennesker også,” siger Pernille Harder til avisen. 

Magdalena Eriksson tilføjer:

“Det var der jeg følte at det var nødvendigt med rollemodeller, for jeg kunne se hvor stort det var, og hvor mange der skrev til mig på Instagram og fortalte at de så op til os, og at vi havde hjulpet dem. Der forstod jeg hvor stærke vi er sammen. Før det havde jeg ikke set sådan på os selv.”

Eriksson udtrykker desuden et håb om at homoseksuelle,mandlige fodboldspillere vil følge efter, men forventer ikke at det sker foreløbig:

“Hvis man ser på billedet fra VM og den støtte vi fik, så forestil dig hvordan det ville være hvis det havde været mænd - det ville være massivt. Men vi skal have gjort op med nogle normer før det sker.”

Harder og Eriksson mødte hinanden på et tidspunkt hvor de begge spillede for svenske Linköping. I dag optræder Pernille Harder for tyske Wolfsburg, mens Magdalena Eriksson er på kontrakt hos engelske Chelsea.

Se dem snakke om kysset på Youtube

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Marie Mondrup ligger ikke på den lade side i forestillingen Så længe mit hjerte slår på Folketeatret.

En fin hyldest til en dansk sangskat

Der er humor, hjerte og smerte i Folketeatrets fine forestilling der bruger sange fra Giro-413 som sin base. 

18. jan

Nervepirrende lesbisk serie på HBO

Er der noget bedre end autentiske historier, som man får i HBO Nordics serie “Gentleman Jack”, som er bygget p...

16. jan

JOB - Et enkelt menneske

I 1930 skrev Joseph Roth en roman som dengang var en milepæl i emmigrantlitteraturen og til stadig er yderst a...

15. jan
Holly Dorger og Jonathan Chmelensky er i centrum af balletten Balle della Regina der er et af højdepinkterne i balletprogrammet Ballet de Luxe på Det Kongelige Teater.

Kongelig luksus

Den Kongelige Ballet har inviteret til en klassisk luksusaften på Gamle Scene med et elegant og smagfuldt ball...

14. jan