Foto Robin Skjoldborg

Spiller Thure Lindhardt en rolle i en ny bog

Af Tejs Ellesøe 19. oktober 2019

At være eller ikke at være, skuespiller! Thure Lindhardt er bestemt en dygtig skuespiller, og i bogen “Vi ved jo hvordan det er at være menneske” af Rune Skyum-Nielsen åbner han op sine tanker om det at være skuespiller.

Vi kender ham fra film som Her i nærheden, Nordkraft, Flammen & Citronen, serier som Rejseholdet og Broen. Men Thure har i den grad også stået på den store teaterscene i stykker som Kameliadamen og Hamlet, men han debuterede i det voldsomme teaterstykke “Shopping and Fucking” på Café Teatret i 1998.

Siden Thure Lindhardt fik sin første rolle i Negerkys og labre larver i 1987, har han haft mange forskellige roller og det er der nu kommet en bog om.

Bogen “Vi ved jo hvordan det er at være menneske” er kommet til i samarbejde med forfatteren Rune Skyum-Nielsen. Den handler om det at spille skuespil som er en udviklende og dybt personlig proces, der kræver total indlevelse i andre og ofte meget forskellige mennesker. Thure Lindhardt tager generøst – og sjældent åbenhjertigt for en aktiv skuespiller – læseren med ind bag en række af de markante roller han har spillet i film, på tv og på teater, og deler sine refleksioner om hvordan det har været at arbejde med rollerne, og hvordan han sideløbende har udviklet sig i og med sit arbejde. Hvad det er for et liv, han lever imens. Hvordan roller og liv har det med at påvirke hinanden. Hvornår det er en fordel, hvornår det ikke er.

Bogen handler også om de følgende internationale fester og fejringer, øget mindreværd og et forstørret selvbillede over den erfaring og den berømmelse, der kom i kølvandet på de følgende filmproduktioner – og frem til samarbejdet med verdensstjerner som Sean Penn og Michael Mann i internationale produktioner. I Vi ved jo hvordan det er at være menneske fortæller Thure Lindhardt for første gang om hele turen.

Fokus er på rollerne og alt det de forskellige roller og mødet med andre skuespillere og instruktører betyder, ikke mindst i påvirkningen af Thure Lindhardts videre færd. I bogens refleksionsafsnit, fortalt på bogens lysegrå sider, åbner Thure Lindhardt for tanker om tro, tilhørsforhold, kærlighed, seksualitet og andre af livets store emner.  

Bogen er ude i boghandlerne nu. 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr