Kongehuset åbner op for LGBT+ miljøet

Af Tejs Ellesøe 30. oktober 2019

Når begivenhederne WorldPride og EuroGames finder sted i 2021, bliver det med en af Danmarks fornemmeste personer som hovedperson.

Forhåbentlig har Copenhagen Pride og Pan Idræt ladet champagnepropperne springe, for der var noget af en nyhed som man kunne læse på kongehuset.dk tidligere i dag.

I en af deres egne nyheder/pressemeddelser kunne de fortælle:

H.K.H Kronprinsessen har sagt ja til at blive protektor for Copenhagen 2021, der er fællesbetegnelsen for LGBTI-begivenhederne WorldPride og EuroGames”.

LGBT+ miljøet er ikke uvant for H.K.H Kronprinsessen som tidligere har været prisuddeler hos Rainbow Awards hele to gange, men nu er prinsessen klar til at påtage sig en ny rolle som protektor for Copenhagen 2021.

Som dansker er jeg stolt af, at København skal være vært for WorldPride og EuroGames i sommeren 2021. Vi kan ikke acceptere, at nogle mennesker i verden bliver mødt med intolerancm og diskrimination på grund af deres seksualitet eller kønsidentitet. Jeg ser frem til at være med til at sætte mangfoldighed og LGBTI-rettigheder på dagsordenen både herhjemme og internationalt. Jeg glæder mig til, hvad jeg er sikker på bliver nogle festlige og vigtige arrangementer både op til og under Copenhagen 2021”, udtaler Kronprinsessen.

Copenhagen 2021 kommer til at løbe af stablen i perioden 12.-22. august i 2021 i København og Malmø. CPH 2021 skriver på deres hjemmeside at de forventer der kommer op mod 750.000 og ser eventen. Bl.a. forventes det at der kommer til at gå mere end 60.000 med i den officielle prideparade, og op mod 500.000 vil se på.

De fleste i LGBT+ miljøet er glade for at H.K.H Kronprinsessen er med på “vognen”, og vi har fundet tre personer i vores quick poll-panel og hørt deres mening.

Hvad synes I om nyheden at Kongehuset er med til at fejre begivenheden?

"Jeg synes det er en super god nyhed, at H.K.H Kronprinsesse Mary har ønsket at stå i spidsen for Copenhagen 2021", siger Peter 39 år, Horsens.

"Kort og godt, det er helt fantastisk" siger Sarah 41, Odense.

"Jeg synes at det er meget positivt at Kronprinsessen har valgt eller indvilget i at være protektor for de nævnte arrangementer", siger Michael 55 år, Køge.

Hvilke positive signaler tror I det sender til omverden at LGBT+ miljøet har fået en royal protektor?

"Jeg synes, at det har sendt en positivt signal, at Kronprinsessen har deltaget i forbindelse med Danish Rainbow Awards de seneste to år. At hun nu stiller op og er protektor for sådan en stor begivenhed, har en meget stor signalværdi især fordi det er en verdensomspændende begivenhed. Det sender et signal om, at vi i Danmark har et moderne kongehus", Sarah 41, Odense 

"Netop vores kongehus er gode til at samle nationen og netop både skabe og bakke op om mangfoldighed. Kronprinsen har både Royal Run og er engageret i sportens verden og kronprinsessen er engageret i flere områder, der handler om trivsel. Det fælder både Mary-Fonden, der arbejder mod mobning og nu vores trivsel, hvor der er så meget debat om kønsroller, samt at 4 ud af 10 mænd er imod sex mellem mænd. Derfor synes jeg, at kongehuset viser deres støtte og holdning ved at tage opgaven på sig som protektor", siger Peter 39 år, Horsens.

"Kronprinsessen har været meget aktiv i kampen mod mobning og diskrimination i en del år, så det er, for mig at se, en forlængelse af det arbejde, en helt naturlig og flot gestus.

At der gøres et stort aktivt arbejde for at forny kongehusets rolle er en og en ret vigtig del af Kronprinsessens arbejde, det gør hun med bravour og disse protektorater gør det bestemt ikke dårligere.

Jeg gætter på, at der fra organisationerne, bag både pride og games, håbes på, at det lukker nogle pengekasser op, at der kan lukreres voldsomt på Kronprinsessen, så jeg håber meget at der, i så fald bliver lavet flotte arrangementer som gør det værdigt at have Kronprinsessen som protektor.
Der er desværre adskillige fortilfælde med ganske pinlige arrangementer"
, siger Michael 55 år, Køge.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Skræddersyede drinks i hemmelig kælder

Er niche-gin og special-tonic ved at være et overstået stadie? Så er det måske tid at besøge Kyros & Co i Tegl...

Jeg er så gammeldags at jeg helst skal have min bil med – ALLE steder. I aftes førte det ti...

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Kærligheden blomstrer mellem to unge dansere i den smukke georgiske film Imorgen danser vi

Betagende smuk film om forbudt kærlighed i Georgien

Imorgen danser vi, er Georgiens svar på Call Me By Your Name, og det er efter min mening en både bedre og vigt...

20. nov

Pagten - Et fortryllende mesterværk!

Med en imponerende scenografi, vilde effekter, fællessang og et veloplagt cast havde skuespillerne publikum i ...

15. nov
Der er godt gang i kærlighedsforviklingerne i Mozarts Cosi van tutte på Operaen

Flot sunget utroskab

Mozarts liflige og livlige opera om utroskab, Cosi fan tutte, er tilbage på Operaen i en lidt skrabet men smuk...

15. nov

The Nether - Uhyggeligt tabuteater!

Velkommen til Glemmestedet. Her kan du udleve dine indre tabubelagte fantasier hvad enten det er pædofili elle...

13. nov