http://tejnibyen.dk/, Foto Tejs Lindhardt

Den mystiske figur på Regnbuepladsen

Af Tejs O. T. Lindhardt 25. april 2014

Lige siden påske har der været mystik omkring den opstillede figur på den kommende Regnbueplads, men nu er gåden blevet løst


I starten af påsken indtog en mystisk og anderledes figur med en regnbue på skulderen den efterhånden berygtede Regnbueplads. Faktisk har pladsen slet ikke fået sit navn endnu, og det kommer den til at vente med indtil 1. Juli, hvor det bliver officielt.

Men hvad er det egentlig for en figur denne jernskulptur! Forleden satte vi os for at finde ud af det, og derfor satte vi et billede  af den på vores Instagram @XQ28Official, hvor vi spurgte, om nogen kendte historien bag denne mystiske figur!

Den hemmelige kunstner
I vores søgen på Instagram efter, hvem der havde lavet kunstværket og efterfølgende lænket det til, en lygtepæl på den kommende Regnbueplads, blev vi ikke meget klogere. På skulpturen stod der TEJN, og vores ven i nøden, Google, kunne fortælle os en del om personen bag, nemlig Tejnibyen.dk.

Det er kunstneren TEJN, som i al hemmelighed sætter forskellige jernkunst skulpturer op rundt omkring i København og Berlin. Vi spurgte ham hvad det egentlig gik ud på!

"Skipperen på regnbuepladsen satte jeg op i starten af påskeferien. Regnbuen skal ses som en slags skulder-rangskala, på linje med de skulderbetegnelser som findes i militæret. Folk har taget godt imod den, og jeg har fået en del kreative tolkninger af skulpturen i min mailboks. Èn kaldte skulpturen for "Capt´n Gueer", hvilket går fint i overensstemmelse med mine tanker omkring værkets udtryk.

Værket skal ikke ses som en kastet brosten i kampen for LGBT-rettigheder, for så skulle jeg have lavet den en del år tidligere. Skulpturen er nærmere en hyldest til de indtil videre opnåede resultater, en hånd til dem som dengang tog kampene, og et øredøvende shout out til bred mangfoldighed!

Jeg er selv ret hetero, men der er regnbuebørn i familien, som nok ikke var der idag, hvis nogen ikke var trådt i karakter back in the days" fortæller kunstneren bag

Gå ind på Tejnibyen.dk og se, hvor mange af disse fantastiske skulptere er sat op. Disse gade-skulpturer hedder Lock On´s.

 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

Morten Hee Andersen er alle figurene i den barske historie Færdig med Eddy om en ung homoseksuel drengs forsøg på at overleve i en lille fattig by.

Flugten til accepten

Færdig med Eddy på Edison er en barsk historie om en ung homoseksuel dreng der ikke passer ind i det lille mac...

20. okt
De medvirkende skuespilelever i forestillingen Skybrud på Odense Teater - hvor desværre kun ganske få gør sig heldigt bemærket.

Rygere i problemer

Statens Scenekunstskole - Teaterskolen i Odense har valgt et mærkeligt gammeldags og tilbageskuende stykke som...

16. okt
Kim Ace Nielsen svinger sig lige ind i vores hjerter som hovedrollen i Disneys musical Tarzan på Fredericia Teater.

Tarzan - musicalens konge!

Fredericia Teater er tilbage i forrygende storform i Disney-musicalen Tarzan der spiller i et hæsblæsende temp...

11. okt
Der danses flot i West Side Story på Malmø Opera.

Klassisk musical til nutiden

Kasper Holten har indtaget Malmø Operas store scene med et flot moderne bud på den klassiske musical West Side...

2. okt