At hade eller ikke hade 

Af Jesper B. Frederiksen 20. november 2014

- det er spørgsmålet i Uganda

Tidligere i år har XQ28.dk rapporteret, hvordan Ugandas parlament vedtog en lov, som introducerede meget strenge straffe for blot det at være homoseksuel. Stor var jubelen, da loven viste sig at være ugyldig, fordi der ikke var tilstrækkeligt fremmøde i parlamentet den dag, der blev stemt om den.

Som vi forudså dengang, har det dog desværre vist sig at være en stakket frist; kræfterne bag Ugandas "grimme lov" har ikke ligget på den lade side, og nu er de klar med et nyt forslag. Denne gang skal vi nok ikke regne med, at de lader sig snigløbe af teknikaliteter. 

Ifølge gaystarnews.com mener nogle kilder blandt lovgiverne, at parlamentet kommer til at stemme om det nye forslag allerede inden jul. 

Den nye lov har også en ny titel. Hvor den gamle hed Lov imod Homoseksualitet, taler den nye om "forbud mod fremme af unaturlige seksuelle handlinger".  Der er dog tydeligvis kun tale om kosmetiske ændringer. Flere parlamentarikere siger helt åbent, at der kun er tale om mindre ændringer i ordlyden i forhold til den "gamle" lov. 

I indledningen til det nye forslag defineres unaturlige seksuelle handlinger som seksuelt samkvem mellem personer af samme køn, med eller mellem transseksuelle eller med dyr samt analsex.

Forslaget siger videre, at ingen må " fremme, hjælpe eller på anden måde være medskyldig i udførelsen af unaturlige seksuelle handlinger. Det betyder at enhver som er involveret i nogen form for annoncering, offentliggørelse, brug af internettet, mobiltelefoner, datingsider, transportmidler eller udlejning af ejendom med henblik på unaturlige seksuelle handlinger kan idømmes op til syv års fængsel.

Findes man skyldig i finansiering til fremme af unaturlige seksuelle handlinger eller beskyttelse, transport eller indlogering af homoseksuelle kan man straffes med fængsel op til 10 år.

Ikke alle ugandiske politikere støtter forslaget, men et anseligt flertal gør tilsyneladende. En fremtrædende oppositionspolitiker, Cecilia Ogwal, siger, at der er der stor sandsynlighed for, at oppositionen vil stemme for forslaget "så længe de homoseksuelle går efter at udnytte vore børn og svage."

Lokale menneskerettighedsforkæmpere overvejer nu, om man når længst ved at kæmpe imod hele forslaget eller snarere ved at prøve at få slettet henvisningerne til seksuelt samkvem og ægteskab mellem to af samme køn og så lade hånt om resten.

For nylig skrev en af vore bloggere om, hvordan både den offentlige mening generelt og politikerne i Uganda har været under voldsom påvirkning af yderligtgående amerikanske kristne (se bloggen HER). Der kan vist ikke være megen tvivl om, at det er tilfældet, men derfor kunne man jo alligevel håbe, at blot et lille flertal af de ugandiske politikere vælger at tænke selv, og at de så tænker næstekærlighed og menneskerettigheder i stedet for had.

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr