Foto Tejs Lindhardt

Oscar "Lukker" 

Af Tejs Ellesøe 28. januar 2015

Til december kan Danmarks ældste homocafé Oscar bar café fejre sine 14 år, 6 år med de første ejere og 8 år med Jimmi Kihlje. Lige nu står Oscars køkken over for en større renovering og holder derfor lukket.

På Regnbuepladsen i København ligger Hovedstadens eneste homocafe. Oscar blev åbnet af Claes og Walther i december 2001, og den blev hurtigt kendt for sine meget store "akvarievinduer" ud mod Rådhuspladsen og Farvergade. Det var noget man ikke havde set før, men vi tog det hurtig til os, og det blev meget hurtigt Stedet. 

I februar 2007 overtog Jimmi Kihlje og Christian Berentzen Oscar, og de begyndte så småt at sætte deres præg på stedet. For et par år siden, blev de karakteristiske orange vægge erstattet af sorte stenvægge, og på den gamle billedvæg for enden af lokalet kom der en gaspejs. Selve baren blev bejset mørk, og små fliser blev sat op. Oscar har med tiden ændret sig en del; nogle vil mene til det værre, mens andre bestemt synes, det er til det bedre. Der skal jo ikke så meget til før vi bøsser brokker os, når nogen laver om på vores hverdag.

Der er ikke så meget, man kan ændre inde i selve Caféen mere, så nu er turen kommet til køkkenet, som trænger til en gennemgribende modernisering. Bl.a. skal gulvet skiftes, og komfuret skal omrokeres, så det er mest praktisk at arbejde der.

Fra mandag den 16. til torsdag den 19. februar vil Oscar være lukket. Baren åbner igen fredag den 20. februar, mens køkkenet først åbner lørdag den 21. februar.

Her vil Oscars nye køkkenchef, Thomas Schmidt, sørge for lækker mad til de sultne gæster, men Thomas er ikke det eneste nye ansigt.

Den ny Kenni     
I omkring fem år har det været den altid glade og smilende Kenni Lund, der stod for den daglige ledelse på Oscar bar cafe, men sidste år i december besluttede Kenni, at han ville søge nye udfordringer, og flyttede derfor ned til kæresten i München.

Den "nye" Kenni er 38-årige Jesper Andersen, der før Oscar var manager hos Secret Kitchen Engros. Nogle vil også genkende det kønne ansigt, hvis de lægger vejen forbi Oscar, for det er ikke det første homosted Jesper arbejder på.                        

De, der er lidt gamle i gårde, kan sikkert huske en meget ung Jesper, der arbejdede som bartender på det gamle Café Sebastian i Hyskenstræde: Danmarks første homocafé. Vi har også set Jesper i en kort periode bag baren på det første Heaven, og ellers har han "hersket" i mange år på Café Intime, der ligger på Frederiksberg.

Det er Jespers første lederjob på en homocafé, og han står selvfølgelig over for nogle spændende udfordringer, men gæsterne vil ikke mærke store ændringer, siger han til XQ28.                                                       

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr