Er homoseksualitet naturstridig?

Af Elvir Pelešević 24. juni 2015

Mette Hjermind Dencker fra Dansk Folkeparti har skrevet det før. Nu har også Jim Lyngvild  været ude og sige, at homoseksualitet er naturstridig. Men passer det?

Jim Lyngvild har endnu engang formået at lægge sig ud med det homoseksuelle miljø. For to år siden blev hans engagement i Copenhagen Pride opsagt, da han udtalte, at det er små bøssekarle, der siger, at det gør ondt at blive tatoveret. Sidste weekend gik han til angreb mod de homoseksuelle, der kritiserer seksuelt ligesindede, som stemmer på Dansk Folkeparti (DF). I sit seneste udfald erklærer Lyngvild sig enig med DF's folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker, der engang har skrevet, at det er naturstridigt at være homoseksuel.

Uanset om Lyngvilds paradigmeskifte og ganske iøjenfaldende had mod de homoseksuelle skyldes hans uenighed med arrangørerne af Copenhagen Pride eller hans offentligt udtrykte sympati for DF, går han galt i byen, når han skråsikkert påstår, at homoseksualitet er et unaturligt fænomen.

Sagen er, at påstanden om homoseksualiteten som noget unaturligt er en samfundsskabt forestilling. Faktisk blev det heteroseksuelle samlivsforhold først betragtet som udtryk for det normale i det 20. århundrede. Indtil da havde alle former for seksuel adfærd frie tøjler, hvor begær og kærlighed ikke var knyttet til seksuelt samleje. Derfor kunne en mand, der begærede en anden mand, sagtens have børn med en kvinde, fordi menneskelig reproduktion ikke var bundet til menneskelig seksualitet. Først da heteroseksualitet blev normen, begyndte man at betragte reproduktion, begær og seksualitet som en sammenhængende helhed. Set ud fra dette synspunkt kan man godt argumentere for, at homoseksualitet er unaturlig, men seksualitet, begær og reproduktion bør ikke nødvendigvis hænge sammen. Mennesker dyrker ikke sex, udelukkende fordi de vil have børn. Desuden er det også en realitet, at mennesker elsker hinanden og får børn sammen, uafhængigt af om de begærer hinanden.

Konklusionen er, at ens seksualitet aldrig kan være unaturlig. Naturen skelner ikke imellem det rigtige og det forkerte, men snarere imellem hvad der kan forekomme, og hvad der ikke kan forekomme. Til gengæld kan nogen synes, vurderet ud fra majoritetens kodeks og normer, at en bestemt seksualitet er moralsk forkastelig eller unormal - det har dog intet at gøre med, om noget er naturligt eller ej.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr