Foto Screenprint "mørkerum"

Homo-kortfilm giver ekko

Af Tejs Ellesøe 28. april 2016

To danske homo-kortfilm har sneget sig ind på ekkofilm.dk's  kortfilmsliste, som henholdsvis nummer 1 og 2. Det er Mørke Rum fra 2014 og Nomansland fra 2013.

På andenpladsen ligger instruktøren Karsten Geisnæs' barske kortfilm ”Nomansland”, der handler om Københavns homoseksuelle undergrundsmiljø, hvor sex og stoffer går hånd i hånd. I hovedrollen ser vi skuespilleren Peter Plaugborg som spiller Christian, der prøver at genvinde ekskæresten Lasses kærlighed.

Filmen kom i 2013 og har siden vundet flere priser, bl.a. juryens 1. pris og publikumsprisen for bedste kortfilm ved Out On Film i Atlanta/USA.

Se filmen her

På førstepladsen ser vi instruktøren Peter Ahlén Lavrsens 23 minutter lange kortfilm ”Mørke Rum”.   

Den handler om den unge Sebastian, der udforsker sin seksualitet og søger kærligheden på nettet. Han mødes med den ældre Jacob på en lurvet sexklub. I de aparte omgivelser overgiver Sebastian sig til øjeblikket og i deres følgende møder spirer kærligheden hos Sebastian. Uden for det mørke rums intense tosomhed, trænger realiteterne sig imidlertid på, og er det måske mere kødets lyst end kærligheden, som Jacob søger?

Vi spurgte instruktøren hvordan han fik ideen til filmen.

Jeg havde gået med ideen rigtig, rigtig længe, før jeg gjorde noget ved den. Den udspringer af min lyst og fascination af, at kontraster mødes. Tanken om , hvorvidt noget så fint og rent som kærlighed kunne gro på en snusket sexklub, syntes jeg var enormt spændende, og jeg havde lyst til at udforske dette. I første omgang var det en gensidig kærlighedshistorie på flere planer, hvor der blandt andet voksede blomster ud af latexbriksen. Dette blev i processen lavet om, og fokus blev noget lidt andet, men stadig med kontrasterne som stor inspiration.

Jakob Holte Stridsbæk (medforfatter) og jeg brugte utallige timer på bare at snakke sammen og dele erfaringer, vores første gang, kærester, dates, akavede situationer osv. Og på baggrund af dette stykkede vi en historie frem, som vi begge kunne relatere til og som trak tråde tilbage i vores eget unge liv, hvor man skulle udforske sin egen seksualitet og homomiljøet, fortæller Peter Ahlén Lavrsen.
 
Mørke rum har været på hele 33 filmfestivaler rundt omkring i verden og har også fået en del priser, men hvad betyder sådanne priser egentlig?

Det er da en enorm anderkendelse, og jeg bliver stolt og glad, hver gang vores film kommer med på en festival: Ikke mindst når den så vinder en pris. Det må jo betyde, at vi har gjort et eller andet rigtigt og har formået at kommunikere en historie ud til nogle mennesker, som sætter pris på den. Specielt er jeg glad for de festivaler og priser, vi har modtaget fra ikke-LGBT festivaler, da dette betyder, at vi måske når ud til en endnu større målgruppe, hvilket hele tiden har været meningen. Dette skal ikke ses som en homofilm men en lille kærlighedsfilm om følelser, vi alle kan relatere til uanset køn og seksualitet, fortæller Peter Ahlén Lavrsen.

Du kan se filmen her

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Händels oratorie Saul er blevet en flot operaproduktion på Operaen.

Flot sceneudgave af Händels barokoratorie om Kong Saul

Operaen har set rigtigt med igen at invitere den visonære operainstruktør Barrie Kosky til København. Ligesom ...

24. mar
Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar