Eurovision 2016: Hvorfor floppede Danmark?

Af Elvir Pelešević 13. maj 2016

Danmark blev dømt ude af det Internationale Melodi Grand Prix, før det for alvor blev sjovt. Vi prøver at se på årsagerne til dansk fiasko for andet år i træk.

(1) Udvælgelsesprocedure

I år udnævnte Danmarks Radio (DR) produceren Cutfather til at være eneansvarlig for at udpege de 10 sange, som skulle deltage i MGP-finalen. Frygten for, at hans valg vil være for ensidigt, viste sig at holde stik, idet årets MGP-sange var blottet for diversitet, originalitet og nytænkning. Derfor er jeg ret overbevist om, at uanset hvilken sang Danmark havde sendt til Stockholm i år, ville den ikke være kommet i finalen. 

(2) Afstemningsprocedure 

DR burde, ligesom det er tilfældet i det Internationale Melodi Grand Prix, tillade fagjuryerne også at stemme i finalerunden i stedet for at overlade det 100 procent til seernes gunst. Dermed sikrer man sig i et vist omfang, at der ved vurderingen af sangene ikke kun bliver fokuseret på artisternes udseende, charme  og/eller sceneshow, men også på musikkens kvalitet. 

(3) Boyband

Det kan godt være, at boybands var et stort hit i 80'erne og i 90'erne, men i dag skal et boyband være lavet af et særlig stof og kunne noget ekstraordinært for at formå at slå igennem hos et bredere publikum og ikke blot hos teenagepiger og bøsser. 

(4) Boyband igen

Man kan kalde det modigt, men jeg vil kalde det mindre begavet og uigennemtænkt, at Danmark for andet år i træk sender et boyband af sted til det Internationale Melodi Grand Prix velvidende, at man floppede stort sidste år. Det kan man selvfølgelig ikke klandre DR for, men snarere den danske befolkning. 

(5) Sang

Soldier of Love var simpelthen en alt for anonym sang, blottet for originalitet, energi og genkendelighed, til at kunne have en jordisk chance for at efterlade et nævneværdigt indtryk hos juryerne og seerne.

(6) Koreografi 

Lighthouse X's koreografi var for forudsigelig og kedelig. Mørkt tøj, ligegyldige primitive dansetrin og selvlysende mikrofoner er set mange gange før. Der manglede saft og kraft i Danmarks sceneshow, hvis man overhovedet kan kalde Lighthouse X's optræden for et show.

(7) Promovering 

Det er et problem, når Danmarks repræsentant,   allerede inden forberedelserne til det Internationale Melodi Grand Prix for alvor begynder, melder ud, at man ikke prioriteter konkurrencen særlig højt, og at man ikke har tid eller lyst til at promovere sangen ude i Europa. Det er amatøragtigt. Hvis man virkelig vil gøre sig forhåbninger om at gøre sig nogenlunde bemærket i det Internationale Melodi Grand Prix og opnå et acceptabelt resultat, er PR den vigtigste del af forberedelserne. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr