Foto Eurovision.tv

Moskva vil være vært for Eurovision 2017

Af Elvir Pelešević 4. december 2016

Moskva indgår seriøst i EBU's planer som værtsby for Det Internationale Melodi Grand Prix i maj 2017, hvis Kiev bliver erklæret uegnet til at organisere konkurrencen. Spørgsmålet er, om denne trussel er reel, eller om der er tale om sensationspresse og russiske drillerier, som udspringer af det fjendtlige forhold mellem Ukraine og Rusland?

For nogle dage siden skrev vi, at det nu er rimelig sikkert, at næste års Internationale Melodi Grand Prix bliver afholdt i Ukraines hovedstad Kiev, efter at der på det seneste florerede mange rygter om, at landet kan risikere at blive frataget værtsrollen grundet massive organisatoriske problemer. Denne spådom skyldtes kendsgerningen, at de ukrainske organisatorer havde udnævnt folk, der skal være ansvarlige for produktion af showet.

I går bragte det tyske magasin Bild en historie om, at Moskva står klar til at overtage værtsrollen fra Kiev, hvis EBU, som har det overordnede ansvar for planlægning og organisation af konkurrencen, alligevel vælger at fratage Ukraine værtskabet for Det Internationale Melodi Grand Prix i 2017. Bild referer til en unavngiven kilde indenfor EBU's organisatoriske udvalg, som påstår, at muligheden for at tildele Rusland værtskabet er reel. 

Formanden for udvalget for udenlandske relationer ved det ukrainske parlament, Anna Gopko, har udtalt til Bild, at truslen om at miste retten til at organisere konkurrencen er eksisterende, og at det vil være en katastrofe for landet, hvis det sker. 

I slutningen af november meddelte Alexander Kharebin, den fungerende generaldirektør for den ukrainske nationale TV-station NTU, som står for organisation af konkurrencen, at EBU har truet Ukraine med fratagelse af værtskabet grundet økonomiske, lovmæssige og bureaukratiske problemer, samt den afvisende adfærd, som nogle ukrainske embedsmænd har udvist overfor EBU og konkurrencen.

Det et stadigvæk svært at tro, at EBU vil vrage Ukraine til fordel for Rusland af flere grunde:

(1) EBU har godkendt de folk, som de ukrainske organisatorer i sidste uge tildelte ansvar for produktion af konkurrencen - hvorfor skulle EBU nu aflyse konkurrencen i Ukraine så kort tid efter godkendelsen?

(2) det er for sent at flytte konkurrencen til et andet land, selv om dette land skulle have råd til det, da organisationen af det Internationale Melodi Prix kræver masser af tid, ressourcer og planlægning 

(3) det vil være et kæmpe selvmord for EBU og en yderligere degradering af deres skrantende image, hvis de tildeler værtskabet til Moskva i betragtning af mildest sagt spændte forhold mellem Ukraine i Rusland

Noget helt andet er, at Bild's historie burde tages med et gran salt, da Bild er kendt som et blad, der dyrker sensationsjournalistik, samtidig med, at de i deres artikel henviser til en unavngiven kilde.

Om Kiev får lov til at beholde sin værtsrolle bliver endeligt stadfæstet den 8. december, når EBU afholder generalforsamling. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr