FotoEurovision.tv

Portugal vinder Eurovisionen - Danmark nummer 20

Af Elvir Pelešević 14. maj 2017

Dansende gorilla, vindmaskiner, en rumænsk kvinde der jodler, mænd der danser på løbebånd og det længstvarende fyrværkeri i konkurrencens historie - disse var kun nogle af indslagene i 62. udgave af Eurovisionen - verdens mægtigste sangkonkurrence. 

Omkring 15.000 glade og forventningsfulde tilskuere var samlet i det internationale udstillingscenter i Kiev for at følge en spændende sangdyst imellem 26 lande. Italien var på forhånd udpeget som den store favorit, men den excentriske og hjertesyge Salvador Sorbal fra Portugal ville også lege med. Kun en dag før selve finalen overtog portugiseren faktisk førstepladsen blandt bookmakerne, selv om italieneren Francesco Gabbani generobrede førerpositionen på selve finaledagen. I baggrunden lurede det kun 17-årige stortalent Kristian Kostov fra Bulgarien, som virkede overbevisende både til prøverne og i den anden semifinale.

Danmark var også repræsenteret i finalen, takket være Anja Nissen, som efter tre års tørke formåede at få Danmark videre fra semifinalen med sangen "Where I Am".

Selve showet var på smukkeste vis pakket ind i en flot scene, farverig grafik og perfekt belysning. Den opgave havde værterne fra Ukraine løst upåklageligt. Lydmæssigt var oplevelsen i arenaen overraskende god i betragtning af, at mange TV-seere oplevede de fleste kunstnere synge falsk. 

Anja optrådte som nummer 10 og leverede et professionelt stykke arbejde, som fik en middelmådig modtagelse hos publikum i arenaen. Den bedste modtagelse fik til gengæld Portugal, Storbritannien, Italien, Rumænien, Sverige og selvfølgelig værtsnation Ukraine. Aftenens mest skuffende oplevelse var Azerbaijan. Man kunne næsten ikke høre sangerindens stemme. Belgien var heller ikke imponerende - det lød som om den belgiske sangerinde Blanche mumlede sig igennem sangen. Aftenens mest imponerende vokalpræstation stod Kroatien for - og sangeren sang endda duet med sig selv. Bulgarien var ikke langt efter - den dreng kan synge. Han ejede ganske enkelt scenen.

Den absolutte vinder blev Portugal, som scorede flest point hos både fagjuryerne og seerne. Det er første gang, Portugal løber af med sejren. Danmark endte på en 20. plads med 77 points - som vi forudså. 

Næste års Eurovision bliver efter al sandsynlighed afholdt i Lissabon. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr