Foto Kamillo A

Københavns nye LGBT-sted

Af Tejs O. T. Lindhardt 9. august 2017

‘Sankt Gertruds Kloster’ slår snart dørene op for Skandinaviens største LGBT -forlystelsessted. Det bliver en ny, stor, guddommelig legeplads for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

MONASTIC
Hauser Plads 32
1127 Copenhagen K.

Åbning 1. September 2017

Er det en drøm? Nej, den er god nok. Som vi tildigere har skrevet, så åbner Skandinaviens største LGBT-forlystelsessted den 16. august. Et sted, hvor der er plads til alle, uanset om man er bøsse, lesbisk, biseksuel eller transkønnet.

Det vil være en WOW oplevelse fra start til slut, og lad dig ikke narre af det ydre. For det er nemlig en helt almindelig hvid etageejendom. Men når du træder indenfor, er det som at komme til et magisk univers i den bedste Aladdinhule stil. Fantastiske rum, hvælvede korridorer og underjordiske celler, trapper der er bygget af antikke gravsten og gamle døbefonte der fungerer som håndvaske. Tænk stemning som Pan i gamle dage, bare med meget, meget mere stil.

”Vi bygger stedet om til et kæmpe forlystelsessted, som vi giver navnet MONASTIC”,. ”Det vil tage næsten et år før renoveringen er færdig, men allerede nu er der så meget fart på projektet, at vi allerede i Copenhagen Pride ugen kan åbne en stor del af huset for publikum onsdag den 16. august. Og efter den dato er alle velkomne til at besøge vores mange faciliteter og være med til vores gratis fester”, siger marketingdirektør Carsten Appel

Carsten Appel fortsætter, ”Det er et stort projekt vi har sat i søen”, "men det er bestemt værd at vente på. Når MONASTIC står færdigt, indeholder det restauranter, catering og konferencerum, to store danseklubber, en loungeafdeling for en Gentlemens VIP klub, en dragscene, en bear-bar, dark rooms og andre legerum i cellerne og en åben gårdhave til sol, barbecue aftener og chill-out. Desuden indrettes Wellness Spa & Sauna samt hotel og youth hostel. – Hvis ikke MONASTIC har et rum til det, skaber vi et rum til det! Rumdelere og skydedøre overalt gør, at man kan åbne op og lukke til efter behov og skabe rum til alle tænkelig formål”.

Copenhagen on the map
Ikke siden Pan Club i Knabrostræde og Club Christopher senere på samme adresse har der været noget i den gamle ”pan-ånd”. I årevis har København manglet en ægte dance club. Clubbing er noget københavnerne normalt må tage til andre metropoler for at opleve. Selv om det kun tager 45 minutter at flyve til Berlin, får danskerne nu mulighed for at spare den rejse og tage på MONASTIC. Til gengæld håber man også at berlinerne får lyst til at rejse til København. MONASTIC  satser på at få København tilbage på LGBT verdenskortet til det, byen var engang: En international festby, som det var værd at rejse efter.

Det vil være to adskilte klubber. Én med house music og én med pop og disco. De to dansegulv forbindes med en lang korridor og bar, så gæsterne kan skifte mellem de to klubber og dansegulve, som de har lyst til.

”På særlige aftener vil det helt sikkert IKKE være muligt at skifte mellem de to klubber”, fniser Carsten og fortsætter: ”House klubben ligger tæt på cellerne og darkrooms i kælderen, og der vil fra næste år også være direkte adgang herfra til wellness og sauna arealerne. I den del af bygningen kommer der også en Bear Bar med navnet: Bearserk . Den bliver drevet af Joakim Jonasson (Jojo) som flytter hele sit koncept fra Studiestræde over til os. Derfor er det heller ikke svært at regne ud, at hele denne afdeling kommer til at gå under betegnelsen ”Fuck’n Dance. Alle parties ”from hot and sleazy to wet and easy” bliver holdt her.

Hele bygningen bliver fuld af liv, og man kan benytte de fleste rum gratis, og priserne i restauranten vil ligge inden for rimelighedens græsner. Man vil kunne købe et medlemskort til 100 kr. om året, som desuden giver 50% i restauranten, samt adgang til danseklubberne på de almindelig partyaftener.

Noget for de ”dyre” drenge
I byen og på nogle af barerne har der i årevis været en tendens til at satse på billig spiritus og koncept der hed drik-alt-hvad-du-vil-for-200kr. Sådan bliver det ikke i VIP Klubben. Hvis du har næse for kvalitet og det elegante, kan du  opleve dette.  Bag en massiv trædør, har en privat gruppe af velhavende mænd stiftet en Executive Club. Her kan man i ro og mag nyde dyr cognac og cubanske cigarer i stilfulde lokaler med træpaneler på væggene. Medlemskab af VIP klubben kommer til at koste 5.000 kr.

Noget at spise
I restauranten på MONASTIC, vil det bl.a. være restaurantchef Gudberg Hafstein (bedre kendt som Guffi) og køkkenchef Neil Cameron (kendt fra Cafe Victor), der står for det professionelle. Guffi kender mange fra det gamle Pan Club, hvor han var bartender.

Restauranten har plads til 60 personer, og køkkenet serverer altid kvalitetsmåltider. ”Det er min absolutte topprioritet kun at servere mad af meget høj kvalitet”, siger mesterkokken Neil Cameron. ”Og selv om køkkenet er i fuld gang fra morgen til aften med at servere tidlig morgenmad, brunch, frokost og middag, vil det altid være med udgangspunkt i friske råvarer”. Restaurantchef Gudberg Hafstein står inde for, at kvaliteten også slår i gennem i serviceniveauet hos hans personale.

Nejhatten er på
Er der noget man altid kan være sikker på i det Københavnske LGBT miljø, når nye projekter ser dagens lys, så er det dem, der tager nejhatten på med det samme. Lad os nu tro på projektet og se frem til et spændende hus.

Når MONASTIC åbner i prideugen er det ikke 100% færdigt. Når den sidste del af byggeprojektet er afsluttet, vil MONASTIC udstråle en stil og en kvalitet på et meget højt niveau. Wellness Spa området med sin boblende jacuzzi, den oplyste haveterrasse med barbecue- grillaftener og det eksklusive hotel med sine store luksussuiter. 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Dit Tivoli har stadig åben

Selvom Tivoli har lukket ned for forlystelserne i vinterperioden, er der stadig åbent for gourmetforlystels...

Du kan godt glemme alt om at skulle snige dig langs Tivolis mure for at finde den hemmelige indgang til alverd...

Det danske romeventyr

Alle veje fører til Rom. Rom blev ikke bygget på en dag. Vi kender alle de små ordsprog, vi bruger i hverdagen...

Rom eller Rum, hvordan du nu har lyst til at stave det(alle veje føre alligevel til det samme). Rom er ...

Det nye hold af strandhelte i Baywatch filmen.

Strandhalløj uden megen mening

Den gamle serie, Baywatch, har fået et comeback med denne nye film om de frygtløse livreddere – men det bliver...

12. okt
Chris Pine og Gal Gadot er en homogent og velfungerende hovedpar i filmen Wonder Woman.

Knald på kvindekampen

Det er Indiana Jones møder superhelt og græsk mytologi i Wonder Woman der suser afsted i rask tempo med flotte...

12. okt
Aftenens store positive overraskelse var Belle Blurr som fortjent blev nummer to i konkurrencen om at blive Nattens Dronning.

Fynsk Drag Show leverer varen

Nattens Dronning i Odense cementerer sin plads som det største dragshow i Danmark. 

8. okt
Der er masser af velfungerende komisk teamwork i Komedien, hvor alt går galt, der lige nu turnerer rundt i hele landet med Folketeatret.

Koks på scenen

Folketeatret har sendt en uforpligtende omgang spas på landevejen med Komedien hvor alt går galt - i aftes lag...

4. okt