Foto Tejs Lindhardt

Dagens vejr og program (Onsdag)

Af Tejs Ellesøe 16. august 2017

Onsdag byder på lækkert vejr og en masse debatter.

Hvis du ikke er blevet træt af gårsdagens mange debatter, så kan du forsætte med dem i dag onsdag. Det hele forgår på Rådhuspladsen, teltet på Regnbuepladsen og restaurant Steak Royal.

Hvordan er dagens vejr?

kl. 12–18    Sol, delvist skyet, ingen regn og 19 grader

Kl. 18–24   Delvis skyet, ingen regn og 20 grader.

Dagens Program

REGNBUEPLADSEN

14:00 - 14:45 Smittefrit hiv – velbehandlet hiv smitter ikke (U=U)
Ledende forskere og andre talspersoner på verdensplan har i marts i år underskrevet, at umåleligt hiv er ensbetydende med, at man ikke kan smitte med hiv. Hiv-Danmark har markeret denne milepæl med at omdøbe hiv-smittede til hiv-positive. Herhjemme har Serum Instituttet i april måned rettet risikovurderingen fra ”meget lille” til ”ikke risikerer at smitte”, men Sundhedsstyrelsen er endnu ikke kommet med en opdatering. Hvordan får vi budskabet om smittefrit hiv gjort alment kendt?

Deltagere: Direktør Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, Epidemiolog og læge Susan Cowan, Serum Instituttet,
bestyrelsesmedlem og hiv-positiv Tommy Christensen, Hiv-Danmark.

På dansk.

Det forgår i Debatteltet

14:00 - 14:45 Transgender in Pakistan: documentary photography and dialogue
Join Nadia Horsted Narejo and Alice Minor in a conversation about transgender activism in Pakistan. What are the ethics of reporting about people who are so often misrepresented and disrespected in media and do not have equal access to sharing their stories? How do transgender people in Pakistan experience media representation? Nadia will share her photos from the past five years of involvement with trans communities primarily in Lahore. Nadia is a documentary photographer who focuses on LGBTQ and women's rights in the
global south. Alice is active in queer and trans communities and politics in Denmark and joined Nadia in Pakistan this summer.

Arrangementet er på engelsk.

Det forgår på Steak Royal

14:45 - 15:30 Når mainstream møder normkritik og intersektionalitet
Normkritik og intersektionelt perspektiv byder på konkrete redskaber til at skabe reel forandring for minoriteter og ikke bare (lidt for) nemme løsninger, som i sidste ende kun bidrager til at majoriteten fejrer sin egen tolerance, mens uligheden forbliver uudfordret og uændret. Gennem de seneste år har normkritiske og intersektionelle perspektiver fået mere opmærksomhed, og flere ønsker at arbejde med perspektiverne i praksis. Det er ønskeligt og noget som mange har kæmpet for længe. Men hvad sker der når populariteten griber om sig, begreberne bliver buzz-words og indholdet mainstreames?

Normstormer-panelet diskuterer problematikker, konsekvenser og løsninger.

På dansk.

Det forgår i Debatteltet

14:45 - 15:30 Børneomskæring, seksuelle rettigheder og medicinsk etik

Fundamentalt for seksuelle rettigheder er retten til selv at bestemme, om der skal bortopereres dele af ens kønsorganer eller foretages anden form for kønskirurgi. Den ret fratages piger og drenge, der omskæres af religiøse eller kulturelle grunde, såvel som interkønsbørn, der opereres af sociale grunde. Intact Denmark er en forening, der kæmper for alle børns ret til kropslig integritet og genital autonomi. Men forældres ret til at opdrage deres børn i en bestemt kultur/religion eller i overensstemmelse med særlige sociale normer spiller også ind. Hvad skal vægtes højest? Forældres ret til at få foretaget disse traditionelle eller normbestemte operationer eller børns ret til at bestemme over egen krop? Det sættes der fokus på i denne debat mellem Intact Denmark, der ønsker lovgivning på området, og en person, der mener, lovgivning er den forkerte vej at gå.

Debatten foregår på dansk, og der er mulighed for spørgsmål/kommentarer til debattørerne fra publikum.

Det forgår på Steak Royal

15:30 - 16:00 Forfattere læser op
Kom og hør når udvalgte forfattere læser op af deres værker med afsæt i LGBTQ-emner. Her vil du opleve en halv times oplæsning med ro og fordybelse i litteraturens verden.

Deltagere: Moeisha Aden, Cecilie Rosdahl m.fl.

På dansk.

Det forgår på Steak Royal

15:30 - 16:30 Plads til mangfoldighed på arbejdspladsen
Spillerforeningen har med kampagnen ’spark homofobi ud af banen’ sat fokus på homofobi i fodbolden, mens LGBT Danmark til august lancerer certificeringsprogrammet ’Empatisk arbejdsmarked’, begge tiltag sigter mod at skabe større grad af tolerance og rummelighed. Spillerforeningen, LGBT Danmark og LO’s debat vil diskutere muligheder og udfordringer for skabelsen af et mere inkluderende arbejds- og foreningsmiljø.

Deltagere: Malene Rungvald Christensen, uddannelses- og erhvervsansvarlig for Empatisk Arbejdsmarked,
Nanna Højlund, næstformand for LO, Mads Øland, direktør for spillerforeningen.

På dansk.
Det forgår i Debatteltet

16:30 - 17:15 Udfordringer i og af det heteronormative parforhold
Panelet diskuterer på baggrund af egne erfaringer, hvordan det heteronormative parforhold (klassisk-romantisk, monogamt) udfordrer og bliver udfordret af forskellige identiteter og måder at indrette forhold og familie på. Debatten vil tage udgangspunkt i omverdenens reaktioner, stadige forhandlinger om børn, sex mv. og det heteronormative parforhold som ideal og modpol.

Deltagere: Astrid Haugaard Eriksen, Foreningen for Aseksuelle i Danmark, Mille Idehen, Polyamori Danmark, Kirstine Ø. Andersen, tidl. forperson for LGBT+ Ungdom og regnbuemor.

På dansk.

Det forgår i Debatteltet

17:15 - 18:00 LGBT+ ligestilling på arbejdsmarkedet
LGBT+ personers vilkår på arbejdsmarkedet tages alvorligt hos LO og FIU-Ligestilling, som har igangsat en treårig uddannelsesindsats med normkritisk opkvalificering af tillidsrepræsentanter rundt omkring i Danmark. Deltagere og undervisere deler ud af deres gode erfaringer.

Deltagere: Nanna Højlund, næstformand for LO, Kristine Esrom

Raunkjær, Projektleder for FIU Ligestillings LGBT+ arbejde, Hafida Bouylud m.fl. deltagere på uddannelsen fra FIU-Ligestillings netværket for etniske minoriteter, Rikke Voergård-Olesen og Jannick Friis Christensen, undervisere på LGBT uddannelsesindsatsen samt Ronja Mannov Olesen.

På dansk.

Det forgår i Debatteltet

18:00 - 18:45 The global battle for LGBT rights
Being LGBT is criminalized in 71 states, and at the global level, the situation seems to be deteriorating; President Putin is responsible for stigmatization, discrimination and persecution of LGBT persons in Russia. In Chechnya, gay men are detained and placed in concentration camps, and in the USA, president Trump is rapidly rolling back progressive policies introduced by president Obama. In this debate, national and international experts on LGBT rights will discuss how conservative forces have been able to gain such strong
momentum, how we most efficiently fight this trend, and work towards a world where LGBT persons are no longer persecuted, discriminated against and killed.

Participants: Representatives from international LGBT organisations, Ministry of Foreign Affairs, Danish
Institute for Human Rights and Sex & Samfund. Arrangementet foregår på engelsk.

Det forgår i Debatteltet

18:45 - 19:30 Grindr og sexkultur: Lystfulde, politiske og hadefulde perspektiver
Grindr og andre hook-up apps er centrale for den måde LGBTQ-lyst bliver til på. Med baggrund i akademiske og aktivistiske erfaringer diskuterer panelet hvordan lyst, racisme og transfobi opererer online, hvordan apps indgår i ikke-monogame forhold, og hvordan de spiller sammen med lokale sexkulturer.

Deltagere: Kristian Møller, postdoc ved ITU og har skrevet Ph.d. om hook-up apps og bøssers online intimitetskulturer. Fahad Saeed, talsperson for Sabaah og projektansvarlig i Mino Danmark. Niels Jansen, transkønnet, homoseksuel, aktivist og vlogger. Andrew Shield, Ph.d.-studerende på Roskilde universitet.
 

På dansk.

Det forgår i Debatteltet

19:30 - 20:00 Fear A Queer Planet

Dencker+Schneider vil kaste deres bud på hvordan queer og normalitetsbegrebet har påvirket kunsten igennem mere end 100 år. Art Gallery Dencker+Schneider, Berlin defineres som et queer-galleri, hvor galleriets ejere selv udtrykker sig kunstnerisk, og udstiller andre kunstnere der arbejder med queer-kunst, og disse er både straight eller gay eller det der ligger midt imellem.

Henrik Dencker og Sonny Schneider deltager.

På dansk.
 

Det forgår i Debatteltet

ANDRE EVENTS OG AKTIVITETER
 

14:00 - 15:00 Biseksualitet
Hvorfor er det så svært at leve som biseksuel i Danmark? Bjorn Dotzauer sætter fokus på de tabuer som biseksuelle mænd lever under.

Det sker i Bjorn Dotzauer’s telt på Pride Square

15:00 - 19:00 Empatisk Arbejdsmarked - så starter vi!
LGBT Danmark lancerer programmet Empatisk Arbejdsmarked for at imødekomme den offentlige og private sektors behov for viden og værktøjer. Viden om bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoners sociale og faglige vilkår på arbejdsmarkedet og værktøjer til at skabe indsigt og nye normer. Kl. 16:30 kan du følge med over i debatteltet til en debat med LO og Spillerforeningen om det ansvar man også har som leder af frivillige, for at skabe rummelighed og inklusion og modvirke homofobi rundt om i fodboldklubberne.

Fra 17.30-19.00 hygger vi videre i LGBT Danmarks telt.
 

Det sker i LGBT Danmarks telt på Pride Square

15:00 - 17:30 Hepatitis – også en sexsygdom
Mænd, der har sex med mænd er i særlig risiko for at få smitsom leverbetændelse. De tre almindeligste former er hepatitis A, B og C, der alle kan overføres ved sex. Vil du vide mere om hepatitis, hvordan det smitter, og hvordan du kan beskytte dig og dine sexpartnere? Så står AIDS-Fondet klar til at svare på dine spørgsmål.
 

Det sker i AIDS-Fondets telt på Pride Square

17:00 - 18:00 Pride-omvisning: Tove Jansson
I anledning af Copenhagen Pride inviterer Kunstforeningen GL STRAND til særomvisning i
Kunst, kærlighed & mumitrolde om Tove Jansson som inspiration og rollemodel inden for queer-miljøet. Tove Jansson levede i flere langvarige homoseksuelle forhold og hendes værk har givet anledning til talrige læsninger, der har fokuseret på, hvordan hun i sit værk udfordrer gængse opfattelser af køn, seksualitet og familierelationer. Gratis når entréen er betalt. Tilmelding tilrådes på info@glstrand.dk.
 

Det sker hos Kunstforeningen GL STRAND, Gammel Strand 48, 1202 København K

17:00 - 18:30 Pride Walking Tour
Gå med på en hyggelig queer gåtur gennem København, hvor du kommer til at høre om dansk LGBTQ-historie og hvordan vores hovedstad er blevet til en af de mest mangfoldige og LGBTQ-venlige byer i verden. Du får også udpeget barer og særlige steder undervejs.

Byrundturen foregår på engelsk og koster 50 kr.

Mødested: Rådhustrappen foran Københavns Rådhus. Kig efter regnbueparaplyen)

17:30 - 19:00 AIDS-Fondets internationale projekter
Hør om AIDS-Fondets vigtige projekter i Kenya, Malawi, Zambia, Etiopien, Uganda og
Ukraine, hvor organisationen samarbejder med lokale NGO’er for at forebygge spredningen af hiv.
 

Det sker i AIDS-Fondets telt på Pride Square

18:00 - 20:00 Åbent Hus hos SLM
SLM afholder "åbent hus” i forbindelse med Pride Week. Mange spørger: Hvordan ser der ud i SLM? Nu har du mulighed for selv at komme forbi klublokalerne og kigge ind helt uformelt. Der kan købes øl, vand og drinks i baren, og bestyrelsen er tilstede for at vise dig rundt.

Kun for mænd over 18 år. Gratis entré.
 

Det sker hos SLM København, Lavendelstræde 17 (baghuset), 1462 København K

19:00 - 20:30 Film: Third Person
AKS Festival inviterer til visning af den israelske dokumentarfilm “Third Person”, som
følger den muslimske kvinde Suzan, der i en alder af 35 i forbindelse med
fertilitetsbehandling pludselig opdager, at hun som spædbarn blev beskrevet som dreng og måske i virkeligheden er intersexperson. Filmen efterfølges af debat med Amnesty
International.

Det sker i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

19:00 - 21:00 Speed-dating med sexsygdomme

Har du altid drømt om en date med klamydia, herpes eller gonoré? Hør mere om, hvordan
sexsygdomme smitter mellem kvinder der har sex med kvinder / personer med vagina, og hvad du kan bruge kondomer, slikkelapper, handsker og håndjern til.
 

Det sker i AIDS-Fondets telt på Pride Square

19:30 - 20:30 Film: Rainbow Rights
Operation Dagsværk inviterer til filmvisning og debat på VELA. I Kenya og Danmark kæmpes der for retten til kærlighed og retten til at være. Mød LGBT+ personer fra de to lande i kortfilmdokumentaren “Rainbow Rights”, i deres fælles kamp på tværs af landegrænser. Efterfølges af debat, hvor også Sex & Samfund og LGBT+ Ungdom er repræsenteret.

Det sker hos Vela, Viktoriagade 2, 1655 København V

21:00 - 03:00 Diva Luna Pride
Luna Bar på Vesterbro tager igen diva-klæderne på i anledning af Pride Week og inviterer til latino-aften med masser af lækre rytmer, gode drinks og herlig regnbuestemning. Gratis entré.

Det sker på Luna Bar Copenhagen, Viktoriagade 22, 1655 København V

22:00 - 00:00 Naked Wednesday - PRIDE edition Ind imellem bliver det besværligt med alt det udstyr. Men ikke denne aften. Den eneste beklædning du behøver er sko, støvler eller sneakers - gerne sammen med fodboldsokker. Arrangementet slutter ca. kl. 03.00. Entré er 50,- (A-medlemmer) / 100,- (B-medlemmer).

Det sker i SLM København, Lavendelstræde 17 (baghuset), 1462 København K

PRIDE STAGE

FROM OSLO WITH LOVE

Norsk aften på Pride Stage 19:00 - 23:00

LINE-UP
19:00 - 20:00 SAM & SKY
20:00 - 21:00 KUUK
21:00 - 22:00 NILS BECH
22:00 - 23:00 CLOUDBUSTING

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr