Foto Tejs Lindhardt

Dagens vejr og program (torsdag)

Af Tejs Ellesøe 17. august 2017

To dage med vejr der passer til Copenhagen Pride - så må vi ifølge den norske vejrtjeneste yr.no til at se efter noget regn.  

Copenhagen Pride er nået igennem halvdelen af årets program, og de to foregående dage kan man vist godt tillade sig at kalde for succes. Byen fester, og det gør man også på Rådhuspladsen og Regnbuepladsen.

Endnu en dag, fyldt med skarpe debatter og fest til den mørke aften byder Copenhagen Pride på.

Hvordan er dagens vejr?

kl. 12–18    Delvist skyet, ingen regn og 21 grader

Kl. 18–24   Overskyet, og der vil komme noget regn og 20 grader.

Dagens Program

REGNBUEPLADSEN

14:00 - 14:45 UnHappy Copenhagen
Nu når Isak og Even fik hinanden, ægteskabet er blevet kønsneutralt og trans* er blevet fjernet fra diagnoselisten kunne man tro at ligestillingskampen var nået til en happy ending, og det var let og ligetil at leve som LGBT+ person i Danmark. Alligevel er der masser af henvendelser hver uge, når rådgivningerne i LGBT Danmark, LGBT+ Ungdom og Sabaah holder åbent. Kom og hør fra rådgivningerne, hvad det er queerpersoner og menneskene omkring dem går og tumler med, og hvorfor det er vigtigt, at der findes nogen
at tale med.

På dansk

Det forgår i Debatteltet

14:00 - 14:45 Human Rights in Pride
Human Rights become more and more important within the Pride movement. Many Prides, big and small, are trying to find ways to include a Human Rights program. Debates, exhibitions and movies are a number of tools to fulfill this objective. Nevertheless, how can we do more than just inform the public? How can we have an impact on the legal or/and social climate regarding LGBTI-themes on local as well as international levels?

Participants: Frank van Dalen, Liberal International, Michele Irimia-Bernabe, Co-Chair of

InterPride's Human Right and Development Director of NYC Pride.

På engelsk

Det forgår på Steak Royal

 

14:45 - 15:30 Diskrimination i sport
Hvordan bekæmper kan man bekæmpe diskrimination i sport? Vi har inviteret repræsentanter fra alle alle sportsforbund- og unioner til at debat om, hvordan de hver især arbejder med at bekæmpe og forebygge diskrimination inden for deres sport. Det er vores håb, at repræsentanterne kan lære og inspireres af hinanden, således at vi kan finde et fælles fodslag mod diskrimination.

Deltagere: Jakob Høyer, kommunikationschef DBU, Jakob Juhl, direktør i DGI Storkøbenhavn, Pia Holmen, direktør Dansk Svømmeunion, Christian Bigom, Formand Pan Idræt.

På dansk
Det forgår i Debatteltet

14:45 - 15:15 Sexisme som samfundsproblem
Hvordan kommer sexisme til udtryk i dagens Danmark, og hvordan kan den forstås og bekæmpes som samfundsproblem? Everyday Sexism Project Danmark har siden 2013 indsamlet omkring 3.000 beretninger om oplevet hverdagssexisme, og har gennem oplysning og politisk arbejde været med til at bringe problemet op til overfladen. I dette oplæg vil dynamikkerne omkring hverdagssexisme blive udforsket, bl.a. ved hjælp af en række personlige beretninger der befinder sig i krydsfeltet mellem sexisme og LGBT+ problematikker.

Deltagere: Maria Vicki Lindbaum, Anja Ellen Grue og Helena Iris fra Everyday Sexism Project Danmark.

På dansk

Det forgår på Steak Royal

15:15 - 16:00 Døde homoer i dansk litteratur 1880-1941
Dansk litteratur var tidligt ude med at fremskrive homoseksuelle karakterer. Allerede i 1880'er dukker de første homoseksuelle mænd og kvinder op - i kendte og i glemte tekster. Deres spidskompetence var at dø. Denne nekrofile undersøgelse vil fokusere på heteronormativiteten i dansk litteratur, der giver sig udtryk i en særlig "heteronarrativitet", en fortælleform, hvor homoseksuelle karakterer introduceres, præsenteres og afskaffes, for at plottet kan gå op, og den lykkelige heteroseksuelle slutning sikres. Vær forberedt på en opstabling af litterære lig.

Deltagere: Dag Heede, Lektor ved Syddansk Universitet og

litteratur og kønsforsker. 

På dansk

Det forgår på Steak Royal

15:30 - 16:15 Skoletjenesten i LGBT+ Ungdom
Kom og hør om normer for køn og seksualitet ud fra en normkritisk tilgang. Hvilke normer undertrykker og ekskluderer? Hvordan kan vi gøre vores sprog mere inkluderende? Hvordan kan vi gøre ligestillingsdebatten mindre ensporet? Og hvad er privilegier for en størrelse? Kom og bliv klogere på din egen og andres (magt)position i samfundet.

Deltagere: Skoletjenesten v. Rasmus Markussen og Maja Wolfgang. På dansk.

På dansk
Det forgår i Debatteltet


16:15 - 16:45 Minoritets-stress
LGBTQ’ere oplever væsentlig mere diskrimination, stigmatisering, mobning i forhold til resten af befolkningen. Derfor er der mange, der ikke opsøger hjælp- folk der identificerer sig med LGBTQ befolkningen er vant til at blive misforståede, og er derfor blevet opgivende. Nogle tør ikke gå til lægen, selvom de har en knude i brystet eller testiklerne der burde undersøges, og andre LGBTQ’ere får ikke den hjælp de burde, fordi tiden går med at forklare og oplyse om deres ‘anderledes’ livsstil. Disse stigmatiserende oplevelser går også under samlebegrebet ‘minoritetsstress’, som psykolog Karina Kehlet Lins vil uddybe til foredraget.

På dansk
Det forgår i Debatteltet


16:45 - 17:45 International debat
Hør hvordan Queer Youth Uganda (QYU) og Health and Rights Initiative (HRI) i samarbejde med LGBT Danmark anvender LILO metoden i vores arbejde i det landlige Uganda. LILO, som står for Looking In, Looking Out, udgør en vigtig platform for at udforske sin personlige rejse med seksuel orientering, kønsidentitet og kønsudtryk, opbygge forståelse og empati og reducere stigmatisering både inden for og uden for LGBT+ bevægelsen. Målet er at styrke den enkelte, så vedkommende bliver i stand til at gå op imod de udfordringer, den møder.

På engelsk
Det forgår i Debatteltet

17:45 - 18:30 Priden som kampplads: hvor står Danmark?
Danmark har længe været kendt som foregangsland i forhold til LGBT-personers rettigheder. Men hvordan står det egentlig til med rettighederne i dagens Danmark? Hvilke kampe bør sættes på den politiske dagsorden, og hvilket ansvar har Danmark i den globale kamp for LGBT-rettigheder? Vicegeneralsekretær i Sex & Samfund, Tania Dethlefsen, stiller skarpt på disse spørgsmål og faciliteter en paneldebat med danske politikere fra hele det politiske spektrum.

På dansk
Det forgår i Debatteltet

18:30 - 19:15 Livskvalitet i behandlingen af hiv
Fremskridt i hiv-behandlingen har på 20 år rykket perspektivet fra et spørgsmål om overlevelse til et spørgsmål om at leve godt med en kronisk sygdom. Vi skal derfor tænke sundhed i et bredere perspektiv og inddrage flere aspekter af livskvalitet. Hvordan kan vi sætte livskvalitet på en formel i sundhedsvæsenet, som sikrer en god ensartet kvalitet i behandling med fokus på lighed i sundhed men som også giver plads til en mere helhedsorienteret tilgang hos den enkelte patient?

Paneldebat med deltagere fra Roskilde Sygehus, Skejby Sygehus (Aarhus), Patientforeningen Hiv-Danmark m.fl.

På dansk.
Det forgår i Debatteltet

 

19:15 - 20:00 Ulighed i sundhed blandt kvinder, der har sex med kvinder
Der er høj ulighed i sundhed og overdødelighed blandt LGBT-personer, især blandt
kvinder, der har sex med kvinder. Hvad kan vi gøre for at mindske ulighed i sundhed? Og hvordan sørger vi for, at sundhedsmedarbejdere får kompetencer til at sikre en effektiv forebyggelsesindsats? Kom og deltag i debatten. AIDS-Fondet lancerer en kampagne og en undersøgelse om seksuel sundhed for lesbiske, biseksuelle, queers og kvinder, der har sex med kvinder, der præsenteres ved debatten. Deltagere: Mette Sofie Haulrich, 1. Kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd, Helene Westring Hvidman, Formand for
Lægeforeningen i Region Hovedstaden, Karen Ewers Haahr, Projektleder i AIDS-Fondet, samt Københavns Kommune, Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

På dansk.

Det forgår i Debatteltet

ANDRE EVENTS OG AKTIVITETER
 

08:30 - 09:30 De Skjulte Medarbejdere
Morgensalon om LGBT+ ’s vilkår og muligheder for at være sig selv på det danske arbejdsmarked. Frygt for chikane, drillerier og nedgradering betyder, at 4-6 ud af 10 LGBT+ lønmodtagere skjuler sig og lader som om, at de er heteroseksuelle og ciskønnede. I denne morgensalon modereret af Abdel Aziz Mahmoud udfordres arbejdsmarkedets parter og politikere på dette tabu, og på hvordan de vil være med til at skabe rammerne for et mangfoldigt arbejdsmarked og inklusion af LGBT+ medarbejdere og ledere.

Debattører: Ligestillingsminister Karen Ellemann, Nanna Højlund fra LO, Camilla Gregersen fra Dansk Magisterforening/Akademikerne, Steen Müntzberg fra DA, Lai Balsig fra VU/Copenhagen Pride, Ulla Dalsgaard fra IBM og Malene R. Christensen fra LGBT Danmark. Billetpris: 45 kr. inklusiv kaffe og croissant. Billetterne købes på billetto.dk.
(Arbejdermuseets Festsal, Rømersgade 22, 1362 København K)

14:00 - 16:00 HIV/AIDS: Fra katastrofe til succes – og tilbage igen?

Indsatsen mod AIDS-epidemien har været en historisk succes. I 2000 havde 770.000 personer med hiv adgang til behandling. I 2015 var tallet 17 millioner. Den dårlige nyhed er, at de globale investeringer i bekæmpelse af sygdommen er stagneret. Kom og deltag i en livsvigtig debat om, hvordan Danmark kan medvirke til at sikre, at 30 års indsats for at udrydde en af de dødeligste epidemier i menneskehedens historie ikke tabes på gulvet.

Medvirkende: Andreas Gylling Æbelø (direktør AIDS-Fondet) og Cæcilie Bom (international programleder, AIDS-Fondet).

(AIDS-Fondets telt på Pride Square)

14:00 - 16:00 Fang kærligheden!
Oplæg med Jonas Borup. Fokus på hvordan pik, hjerte og hjerne kommunikerer, når vi jager kærligheden. Hvad er det der gør, at vores krybdyrhjerne (vores behov) og vores intellekt (vores bevidsthed) nogle gange ikke taler sammen og vi bliver fanget i Grindr’s sex-verden? Der vil blive talt om de mønstre vi kan blive fanget i, om fornuft, samfundets normer om det perfekte, og de dyriske behov så som sex, lyst og afhængighed.

(Bjorn Dotzauer’s telt på Pride Square)

16:00 - 19:00 Fernisering: Queer
Slowroom Contemporary slår containerdørene op til fernisering på udstillingen “Queer” til ære for og i forbindelse med Copenhagen Pride 2017. Udstillingen vil præsentere værker som tager afsæt i queer-kunsten, som et alsidigt sprog, en flydende seksualitet og længsel. Værkerne omfavner en bred vifte af kunstneriske udtryk, og udfordrer tilskuerens opfattelse af hvad queerkunsten kan og vil, med henblik på at trumfe et nuanceret menneskesyn igennem. Værker af bl.a. Bruce LaBruce, Florian Hetz, Pete Lamberto m.fl.

(PostBox, Bernstorffsgade 34, 1577 København V)

16:00 - 22:00 Thursday Is A Drag
Torsdags-terrassebar med live DJ hos Bar Jacobsen i Illum. Du får 25% rabat når du
fremviser dit Copenhagen Pride støttearmbånd. For bordreservation, kontakt Bar Jacobsen direkte.

(Bar Jacobsen - ILLUM Rooftop, Østergade 52, 1001 København K)

16:00 - 17:30 Stoftryk med stencils
Customize en mulepose med stencils og andet tryk med flotte queer motiver. Tag også meget gerne en t-shirt med selv til at male og trykke på.

(AIDS-Fondets telt på Pride Square)

17:00 - 18:00 Revymuseet: Schwanzen Sänger Knaben
Under overskriften “Så Englene Sang” inviterer Revymuseet indenfor til en salon med Schwanzen Sänger Knaben. I 18 år var Ole, Brian og Bent “Schwanzen Sänger Knaben”.
Trioen gik fra at være kendt af en mere sluttet kreds omkring Bøssehuset til at slutte med at blive tiljublet af et bredt publikum over hele Danmark. Den historie folder Schwanzen Sänger Knaben ud – tilsat lidt sang og musik - når de er gæster hos lektor Michael Eigtved. Arrangeret i anledning af Copenhagen Pride og særudstillingen om crossdressing: ”Hvem har bukserne på?”. Entré: 100 kr.

(Revymuseet, Allégade 5, 2000 Frederiksberg)

17:00 - 19:00 Checkpoint tilbyder test for hiv
Brug 5 minutter på at blive testet for hiv – du får svar på testen pr. sms næste dag.

(AIDS-Fondets telt på Pride Square)

 

17:00 - 18:30 Pride Walking Tour
Gå med på en hyggelig queer gåtur gennem København, hvor du kommer til at høre om dansk LGBTQ-historie og hvordan vores hovedstad er blevet til en af de mest mangfoldige og LGBTQ-venlige byer i verden. Du får også udpeget barer og særlige steder undervejs. Byrundturen foregår på engelsk og koster 50 kr.

(Mødested: Rådhustrappen foran Københavns Rådhus. Kig efter regnbueparaplyen)

 

17:30 - 19:30 Spark homofobi ud af banen!
Spillerforeningen og DBU inviterer til hygge med fodbold på Nytorv. Kom og se med når politikere, tidligere spillere og andre kulturpersonligheder udfordrer hinanden på banen og sparker homofobi ud af banen. Ligestillingsminister Karen Ellemann sparker begivenheden i gang, og så er der ellers mulighed for at komme og heppe på de forskellige hold samt høre mere om fodboldspillernes kampagne for at bekæmpe homofobi.

(Nytorv, 1450 København K)

17:30 - 20:00 Tager du stoffer, når du har sex?
Hør mere om hvordan du kan beskytte dig selv og dine partnere under chemsex.

(AIDS-Fondets telt på Pride Square)

18:00 - 19:00 cAnal Tours 2017
Det er her, det er queer, det er cAnal Tours 2017! cAnal Tours er den ultimative rundvisning i København, hvor du garanteres en uforglemmelig kickstart til din Pride-aften. Guider og drags er klar og venter på at give dig en underholdende oplevelse, du aldrig vil glemme; med vittigheder, sange og helt sikkert nogle upassende kommentarer i bedste cAnal Tours tradition. Billetpris: 100 kr. via billetto.dk. Mere info: Find “cAnal Tours” på Facebook.

(Ved Stranden 26, Kajplads 5 (Højbro Plads), 1061 København K)

18:00 - 20:00 Åbent Hus hos SLM
SLM afholder "åbent hus” i forbindelse med Pride Week. Mange spørger: Hvordan ser der ud i SLM? Nu har du mulighed for selv at komme forbi klublokalerne og kigge ind helt uformelt. Der kan købes øl, vand og drinks i baren, og bestyrelsen er tilstede for at vise dig rundt. Kun for mænd over 18 år. Gratis entré.

(SLM København, Lavendelstræde 17 (baghuset), 1462 København K)

19:00 - 21:00 Film: Kunst som aktivisme
AKS Festival inviterer til visning af en række kortfilm med LGBT-temaer udvalgt og præsenteret af filmfestivalerne &PROUD fra Myanmar og Queer Kampala International Film Festival fra Uganda. Efter filmvisningerne vil der være Q&A med festivallederne fra både Myanmar og Uganda. På engelsk.

(Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K)

19:15 - 20:15 cAnal Tours 2017
Det er her, det er queer, det er cAnal Tours 2017! cAnal Tours er den ultimative rundvisning i København, hvor du garanteres en uforglemmelig kickstart til din Pride-aften. Guider og drags er klar og venter på at give dig en underholdende oplevelse, du aldrig vil glemme; med vittigheder, sange og helt sikkert nogle upassende kommentarer i bedste cAnal Tours tradition. Billetpris: 100 kr. via billetto.dk. Mere info: Find “cAnal Tours” på Facebook.

(Ved Stranden 26, Kajplads 5 (Højbro Plads), 1061 København K)

19:30 - 21:00 Kunst som politisk udtryksform i kampen for LGBT-rettigheder
Vi lever i en tid præget af politiske forandringer og tendenser, der indskrænker menneskers frihed og rettigheder verden over. Tendenser der er ført an af Trump, Putin og andre konservative og magtfulde kræfter og som har stor betydning for millioner af menneskers liv, herunder LGBT personer i hele verden. I forlængelse af den politiske situation ses et stigende behov for at kæmpe for sociale og politiske forandringer. Tiltag som ofte er drevet af ngo’er og dele af civilsamfundet – her i blandt progressive kunstnere der bruger kunsten som redskab og udtryksform i debatten. Men hvad kan kunsten som politisk udtryksform i disse sammenhænge? Og hvordan kan kunstnere og ngo’er indgå i meningsfulde samarbejder, der fremmer fælles politiske agendaer?

Moderator: Skuespiller, forfatter og dramatiker Hassan Preisler. Paneldeltagere: Jeanett Albeck, kunstner, komponist og sangerinde, Jakob Steen Olsen, teaterredaktør på Berlingske Tidende, Tania Dethlefsen, vicegeneralsekretær i Sex & Samfund, Elisa Kragerup, teaterinstruktør og iscenesætter. Efter debatten er der intimkoncert med Oharasound + gæster.

(VELA, Viktoriagade 2, 1655 København V)

21:00 - 23:00 ZULU Sommerbio: Moonlight
ZULU Sommerbio viser den prisbelønnede film “Moonlight” under åben himmel i Fælledparken. Gratis adgang. Du kan købe snacks og drikkevarer - men du må også gerne medbringe det hele selv (Fælledparken, 2100 København Ø)

21:30 - 23:00 Film: Waiting for B
AKS Festival inviterer til filmvisning af den prisvindende brasilianske dokumentar “Waiting for B”, som følger Sao Paulos unge, forfulgte homoseksuelle der finder håb og styrke hos deres idol Beyoncé. Flere måneder før hun skal give koncert i byen, ligger de i telte foran stadion for at sikre sig billetter på forreste række. Efter filmen er der Beyoncé-fest på VELA i Viktoriagade.
(Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K)

22:00 - 00:00 BEARDS’ NIGHT - Pride 2017
Synes du også, rigtige mænd har fuldskæg – så lad skægget stå og kom med til BEARDS’
Night i SLM København. Dresscode: fuldskæg. Arrangementet slutter ca. kl. 03.00.
(SLM København, Lavendelstræde 17 (baghuset), 1462 København K)

PRIDE STAGE
16:00 - 16:30 Bollywood Balizma
Transkønnede fra Afghanistan, Pakistan, Indien og Sri Lanka bringer Bollywood Balizma til Pride Square og går på scenen med en halv times Bollywood-danseshow. Arrangeret af LGBT Asylum.

UNDER THE RAINBOW

Proudly supported by Starbucks 18:30 - 23:00

Under the Rainbow er Pride Week’s store koncertaften med fokus på live-musik, hvor up-andcoming stjerner erobrer scenen til en uforglemmelig marathon-musikoplevelse under regnbuen.
Året hovednavn er fantastiske Nabiha, som går på scenen 21.15. Under The Rainbow 2017 bliver bundet sammen af vores musikalske vært Karen Sangvin, og som altid er koncerten fuldstændig gratis - og alle er velkomne. Vi glæder os til at servere et regnbueglaseret overflødighedshorn af lækker musik.

  
LINE-UP
18:30 - 19:00 SADA VIDOO (DK)
19:00 - 19:30 REST IN BEATS (DK)
19:30 - 20:00 BRYAN RICE (DK)
20:00 - 20:30 SHELLY & ROTEM (IL)
20:30 - 21:00 ROYAL FEET FACTORY (DK)
21:15 - 22:00 NABIHA (DK)
22:00 - 23:00 DJ UNDRESS (CL)  

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Sofie Pallesen og Anton Hjort er de helt rigtige til at formidle Jon Fosses børnebog Kant på Parkteatret i Frederikssund.

Ud over kanten

Park Teatret har haft premiere på den fine forestilling Kant – om en dreng, der undres over universets uendeli...

18. apr
Ulla Henningsen og Waage Sandø er forrygende gode i den mindre gode komedie Nye Tider på Folketaetret.

Komedie uden kant

Folketeatret har Danmarkspremiere på den amerikanske feel-goodkomedie Grand Horizons, som på dansk er blevet t...

18. apr
Trine Pallesen sammen med det gode orkester i forestillingen Ta' mig som jeg er om Grethe Ingemann.

Hyggelig Grethe Ingmann forestilling i Tivoli

Man kan lige nå det i aften, hvis man vil have en hyggelig og nostalgisk aften i selskab med Trine Pallesens f...

18. apr
Det er et herligt musikalsk hold der er på scenen i kabareten

Kun det bedste er godt nok

Den rigtigt gode idé med Kunstnerkabaret på Riddersalen fortsætter flot med den nyeste forestilling. 

10. apr