Til Kristeligt Dagblad har formanden, Hans-Ole Bækgaard, udtalt følgende:
”Det er tydeligt, at menighedsrådet ønsker en bestemt form for teologi og forkyndelse. Havde man skrevet, at man ikke ønsker en, som vil foretage vielser af to af samme køn, ville der helt sikkert komme kritik og røster om diskrimination. Det må jo så også være tilfældet, når det sker med modsat fortegn.” Han mener desuden, at dette spørgsmål bør drøftes i forbindelse med jobsamtalen.
Rektoren for den konservative teologiske uddannelsesinstitution Dansk Bibel-Institut, Børge Haahr Andersen, er på linie med Bækgaard og kalder formuleringen i jobopslaget for ”voldsom” og “grotesk” i betragtning af, hvor lidt vielser af to af samme køn fylder i praksis i en præsts hverdag.
På den anden side, mener formanden for præsternes fagforening, Per Bucholdt Andreasen, at man ligeså godt kan skrive det ind i jobopslaget, hvis menigheden ønsker en præst, der gerne vil vie to personer af samme køn, således at ansøgeren ved, hvad man forventer af en.
Ifølge retsteolog Kristine Garde, har menighedsrådet bevæget sig i en gråzone, hvis man ser på jobopslaget med juridiske briller. Hun mener, at det ville have været problematisk at stille det omtalte krav, hvis der var tale om en almindelig sognepræstestilling i en kirke med flere præster - alene af hensyn til præsternes frihedsrettigheder. I det konkrete tilfalde skal præsten dog også virke som hospitalspræst og dermed forrette nødvielser. Derfor mener Garde, at kravet godt kan forsvares for der kan opstå situationer, hvor man ikke altid har tid til at finde en anden præst.
Det viser sig, at jobopslagets ordlyd har været genstand for intern diskussion i Brønshøj Kirkes menighedsråd. Menighedsrådsformand Flemming Dalgaard Hansen mente selv, at det var forkert at opsætte vielse af to personer af samme køn som et krav i annoncen, hvorfor han spurgte Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, til råds. Biskoppen mente til gengæld, at opslaget sagtens kun rumme kravet.
TV 2 Nyhederne foretog i sidste måned en rundspørge blandt folkekirkepræster, som viste, at 20 procent af de adspurgte præster ikke ønsker at benytte vielsesritualet for to af samme køn.