En aften, der handler om chemsex

Af Elvir Pelešević 17. januar 2018

AIDS-Fondet inviterer om præcis en uge til et arrangement hvor man kan dele sine erfaringer og holdninger til chemsex med andre deltagere.

Praktiske oplysninger om arrangementet:

Sted:
AIDS-Fondet
Vestergade 18E
1456 København
(Festsalen)

Tid:
19 – 21. januar 2018 kl 19-21

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til arrangementet, så kontakt Tanja Dittfeld på tlf. 88 33 56 19 eller mail tanja@aidsfondet.dk

Konceptet hedder “Open Mic” og er hentet fra London. Det bygger på at alle kan komme ind fra gaden og tale om et bestemt emne. Denne gang er emnet sex og stoffer – også er kendt som chemsex.

Der er ingen regler for hvordan eller hvad man kan, skal eller må sige. Det er desuden underordnet om man kender en der tager (for mange) stoffer, om man selv tager stoffer og synes at det er det fedeste i hele verden og ikke vil stoppe, eller om man aldrig har taget stoffer i forbindelse med sex.

Det eneste krav arrangementet stiller til deltagerne, er at de udviser respekt, tolerance og rummelighed over for de andre deltagere der tager ordet. Det er også vigtigt at huske at man denne aften ikke skal debattere erfaringer og holdninger til chemsex, men dele dem i stedet for.

I forbindelse med arrangementet har AIDS-Fondet inviteret kabaretsanger Mads Elung-Jensen til at komme. Han vil synge fire sange fra sin kabaret om chemsex der skal spille i Bøssehuset til foråret.

“Open Mic” afholdes i AIDS-Fondets lokaler i København. Der serveres snacks og drikkevarer under arrangementet.

Hvad burde du vide om chemsex?
Formålet med at tage stoffer i forbindelse med sex er som regel at optimere oplevelsen. For nogle er det simpelthen nødvendigt at tage stoffer for overhovedet at være i stand til at have sex. Omvendt er der nogle der tager stoffer for at øge deres udholdenhed hvilket er en vigtig faktor især i forbindelse med ekstrem sex i længere tid. 

Stofferne kan indtages på forskellige måder. Nogle stoffer ryges, sniffes, drikkes og sluges mens andre indføres analt eller injiceres.

Når man dyrker chemsex, bliver man som regel mere villig til at overskride egne grænser hvorfor risikoen for at blive smittet med f.eks. hiv og hepatitis C også øges da man enten udelader eller glemmer at bruge beskyttelsen. Derfor er det en god idé for personer som dyrker chemsex at overveje hvordan man kan bevare kontrollen over situationen og sine grænser når man har taget stoffer. Det kan dog vise sig at være en svær disciplin at mestre idet stofferne kan være med til at "bedøve" ens sanser.

De mest skadelige stoffer man kan bruge under chemsex er meth, GHB, ketamin og mephedrone. Andre stoffer er kokain, speed, ecstasy og LSD.

Man kender ikke omfanget af chemsex i Danmark, men ifølge de indledende undersøgelser og erfaringer fra AIDS-fondets Rådgivning foregår det især i de store danske byer. Det er datingapps og sociale medier som får skylden for udbredelse af chemsex. Her kan man ved hjælp af koder som bl.a. PnP (Party and Play), HnH (High and Horny), CHF = Chems Friendly, tilkendegive at man er interesseret i chemsex.

I vores egen meningsmåling fra februar sidste år svarede 20% af de adspurgte at de har dyrket chemsex, 70% har svaret, at det ikke har prøvet det, mens 10% procent svarede at de ikke har prøvet chemsex men godt kunne tænke sig at prøve det.

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Bedste hotelmorgenmad i København

Er morgenmad virkelig det nye “sort”?

Nogle siger, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen, men graver man efter bevis for dette, ...

Hotel Skovly - en perle på Bornholm 

Endnu en påskeferie er bag os. Folk har forskellige præferencer, når det kommer til hvordan og hvad de bruger ...

Hotel Skovly ligger i nærheden af Rønne og er let fremkommeligt uanset om man bruger den offentli...

Forestillingn 2:22 på NørregadeTeatret er et rigtig godt teatergys om spøgelser.

Sikkert teatergys

NørregadeTeatret har sammen med Sjællands Teater taget en ikke ofte spillet teatergenre i Danmark op,nemlig te...

18. mar
Der er masser af spas i opesætningen af Ariadne på Naxos på Operaen, men det trætter i længden.

Smuk sang og forvirring

Ariadne på Naxos er fuld af den skønneste musik fra Richard Strauss, som bliver flot formidlet på Operaen i en...

16. mar
Askepot med Lions Musical er et flot show.

Musikken redder Askepot

Den nye musicaludgave af eventyret om Askepot er et flot show i Tivolis Koncertsal – med masser af god musik s...

9. mar
Jytte fra Marketing er desværer gået for i dag, er en sjov satire med smukke øjeblikke.

Jytte er tilbage i sjovt marketingsshow

Teatersuccesen fra Nørrebro Teater, Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, er tilbage i en ferm turne...

8. mar