Hvem vinder MGP 2018?

Af Elvir Pelešević 5. februar 2018

DR har i dag udgivet de ti sange der skal dyste i årets MGP.

Vi havde store forventninger da DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme i forbindelse med præsentation af årets ti MGP-sange for nylig udtalte følgende: 

“Jeg er superglad for de ti sange, og jeg ved der er stor mulighed for at uanset hvilken sang der vinder, så kan den gå i top 10. Det har været hele omdrejningspunktet for Dansk Melodi Grand Prix 2018, og selvom man selvfølgelig skal passe på med at jinxe det, så tror jeg virkelig på at det lykkes.”

Efter at vi nu har gennemlyttet alle sangene, er der ikke en eneste sang som vi mener, kan føle sig sikker på at slutte i top 10 ved Eurovisionen i Portugal. Faktisk burde DR og Danmark være lykkelige hvis det overhovedet lykkes at gå videre til finalen fra en rimeligt svær semifinale. Ligesom det har været tilfælde mange andre år, mangler årets MGP-felt spredning i forhold til de musikalske stilarter der er repræsenteret. Derudover er de fleste sange for anonyme og ensformig.

Her er vores vurdering af årets MGP-sange:

(1) Ditte Marie: Riot

“Riot” er en sang om kærlighed som åbenbart er så stærk at hovedpersonen vil starte et oprør hvis nogen prøver at skille hende fra hendes udkårne. Det er en up-beat sang med mange gentagelser og ret simpel uden de helt store overraskelser.

Point: 4/12

(2) Anna Ritsmar: Starlight

Endnu en sukkersød sang (måske for meget sukker) om et udødeligt kærlighedsforhold. Til forskel fra “Riot” er “Starlight” musikalsk et meget mere stille og langsomt bekendtskab – dog stadig meget simpel i sin opbygning og med mange gentagelser.

Point: 4/12

(3) Rasmussen: Higher Ground

Sangen lyder som en kampsang – dramatisk, med mange trommer og dybe mandlige korstemmer. Der er noget vikingeagtigt over dette nummer. Der findes dog heller ikke nogen overraskende elementer i denne sang. 

Point: 3/12

(4) Sannie: Boys on Girls 

Umiddelbart lyder denne sang som et radio-hit som var populært i begyndelsen af 00’erne. Derfor kan den godt virke lidt gammmeldags. Den afspejler en meget afslappet stemning hvor det handler om at have det sjovt og elske hinanden – noget der minder om en gang “bunkepul” hvor det er alle mod alle. Simpel, svævende, og en sang man kan synge med på. 

Point: 6/12

(5) Sandra: Angels to my Battlefield

Ingen overraskelser her heller. Det er endnu en kærlighedssang om afsavn. Ligesom ved de fleste andre sange er der intet der gør denne sang særlig. Faktisk bliver den lidt kedelig i længden.

2/12

(6) Lasse Melling: Unfound

Lasse – hvis stemme enkelte steder lyder som om den stadigvæk er i overgang – synger om styrken af sin egen kærlighed som intet kan ødelægge. Sangen indeholder til forskel fra andre sange et temposkift – dog uden at det gør “Unfound” mere unik.

Point: 3/12

(7) CARLSEN: Standing Up for Love

Wow! Det her lyder godt. Tre piger der synger om kærlighed (igen, igen) som overvinder alt i en verden fyldt med udfordringer hvor det kan være svært at finde sig til rette. Deres stemmer er dejligt harmoniske. Det lyder som en gammel sang fra “The Corrs”.

Point: 8/12

(8) Karui: Signals 

Sammenlignet med det øvrige felt er det en udmærket sang med behagelige RNB-vibes. Sangerindens stemme lyder derudover kraftig og sexet. Sangen handler om ikke-gengældt kærlighed. “Signals” er dog på det jævne, men blandt bedre sange i feltet.

Point: 6/12

(9) Rikke Ganner-Tolsøe: Holder fast i ingenting

Den eneste dansksprogede sang i feltet er også klart den dårligste. Endnu en sang om (ulykkelig) kærlighed som lyder som en dårlig kopi af Amalies (hende fra bl.a. Paradise Hotel”) “Du og jeg”. 

Point:1/12

(10) Albin Fredy: Music for the Road

Sang om en vagabond som er på en tur ud i ingenting - ubekymret og afslappet. Hans musik giver ham støtte i tilværelsen og hjælper med at komme videre efter bruddet. En banal sang, hvor man blander country og dance. 

Point: 2/12

Som du kan se, er det vores vurdering at Danmark har bedst chancer for at opnå et godt resultat – hvilket i dette tilfælde vil være kvalifikation til finalen – hvis søstrene CARLSEN, som er født og opvokset på Færøerne, får lov til at repræsentere de danske farver i Lissabon til maj. Deres største konkurrent må anses for at være Sannie, ikke mindst på grund af hendes tidligere bedrifter – dengang hun optrådte under kunstnernavnet Whigfield. Vi bliver meget klogere på hvordan slagets gang kommer til at gå lørdag den 10. februar hvor MGP finder sted i Gigantium i Aalborg. 

Du kan lytte til alle sangene her.

Du kan også deltage i vores afstemning om, hvilken sang du synes burde vinde MGP 2018. 

 

Tjek os ud

Nyheder

Annonce

Jagten på den ultimative sommerdessert

Sol, sommer og gode desserter på Madklubbens to restauranter Bistro Royal og Brasserie Royal.

Selvom den danske sommer altid på en eller anden måde er et godt samtale emne, handler den som regel mest om r...

Turen går til Prag 

Så går turen til Prag. Vi tager med DSB Interrail og bor på det tidligere Boscolo Prague som nu hedder Carlo I...

Som vi skrev for noget tid siden, skulle vores næste rejse fortages med tog så i samarbejde med DS...

De fire medvirkende i satire-revyen Camille Clouds Brevkasse på Mungo Park er aldeles veloplagte aftenen igennem.

Fornøjeligt brevkasseteater

Mungo Park i Allerød tager Line Knutzon og hendes figur, Camille , under kærlig og fornøjelig behandling i en ...

18. jan
Mio, Jum Jum og Miramis i Odense Teater flotte og velfungerende familieforestilling Mio min Mio.

Flot, dramatisk og rørende Mio min Mio i Odense

Odense Teater havde for mange år siden en meget smuk og velfungerende Brødrene Løvehjerte forestilling med bl....

16. jan

Nytårskur med Tivoli-Garden

Gider man gå på kur i starten af det nye år? Ja, det gider man i hvert fald når Tivoli og Tivoli-Garden invite...

13. jan

Ny single fra Boy George

Boy George aflyste for nylig københavnerkoncerten i Black Box Forum, men har lovet at komme igen næste år. ...

20. dec