Nathan Meister og Joe Young er begge meget troværdige i det stærke og intense krigsdrama The Cheyenne are Coming på Teatret ved Sorte Hest. , Foto Aleksandar S. Mastilo

I krigens midte

Af Per Lundsgaard 15. november 2020

Why Not Theatre Company er igen rykket ind på Teatret ved Sorte Hest og denne gang er det med en verdenspremiere på et vellykket krigsdrama fra fremtiden. 

Titel: The Cheyenne are Leaving

Teater. Why Not Theatre Company på Teatret ved Sorte Hest

 

Spilleperiode: 13. november - 5. december

 

Vi befinder os en stykke ude i fremtiden i den nye forestilling The Cheyenne are Leaving på Teatret ved Sorte Hest med Why Not Theatre Company. En fremtid hvor verden er i krig, og menneskeracer bliver opdelt i zoner, nogle for helt at blive udryddet. Vi er i en barrikaderet lejlighed hos forfatteren Noel, der ikke har haft social omgang med andre i lange tider, han er i gang med at indtale et kassettebånd til kvinden Dolores, som er en nær ven - eller har hun måske været en kæreste? Pludselig banker det på døren af en ung mand - der siger at han er sendt af Dolores. Han har løbet langt i fare for kugler og bomber, og han har let til angstanfald. I løbet af den aften forestillingen foregår kommer vi tættere ind på de to mænd og den forbindelse der findes i dem, men krigsverden kommer faretruende tæt på.

Det er et intenst og spændningsfyldt drama at den dansk-serbiske dramatiker har skrevet. Der er masser af gyldne sproglige øjeblikke, og kloge betragtninger om en splittet verden, og at være i centrum af en konflikt, og hvad man skal tro på, samt en uhyggelig nærværende følelse af isolation. 

Teksten bliver også spillet med den rette forståelse for at skabe en balance mellem det dramtiske og humoren. For den underfundige, underspillede, tørre humor er en vigtig del af forestillingen, og den gør handlingen endnu mere hjertegribende. 

Nathan Meister spiller den ældre livskloge - men også livstrætte forfatter Noel med en værdig ro men også med en stærk vilje, temperament og kærlighed. Joe Young er den unge ivrige og rastløse mand på evig flugt, og man fornemmer en smerte fra et traumatisk liv og opvækst, men også en vilje til at overleve. 

Nina Larissa Bassett har iscenesat præcist og detaljeret, og har ladet følelserne få den plads de skulle have uden at tage over for teksten. Peter Rasmussen har ikke blot skabt en aldeles virkelighedstro scenografi af den halvtomme lejlighed handlingen foregår i, men også skabt en aldeles effektiv lydkulisse der skaber den rette følelse af at have krigen ulmende lige uden for vinduerne. 

Det er en ganske gribende teateraften på Sorte Hest, om en fremtid der måske ikke er helt fjern.

Tjek os ud

Andet

Annonce

Tag på rejsemesse og få inspiration 

2022 var året, hvor vi næsten havde lagt coronaen bag os, og med en fifty-fifty fordeling på at nogle stadig h...

Vi har for længst lagt sommeren bag os, og det kan på sin vis være trist nok, men man siger ...

Hvor meget rejser du?

At komme væk fra hverdagens stress et par dage, søgen efter den første sol i foråret, eller den sidste sol i e...

Det er ved at være seks år siden, vi sidst spurgte jer læsere om jeres rejsevaner, og s&arin...

Det lykkedes at få skabt et fint dystopisk fremtidsbillede på Husets Teater, men der er ikke meget andet i forestillingen A Play.

Dystopisk tristesse

På Husets Teater har man lukket dørene op for et samarbejde med Dansehallerne og den koreografiske gruppe Inst...

23. nov

Harry Styles stråler som 'My Policeman' i et homofobisk Efterkrigseuropa  

Med VM i Qatar bliver vi for tiden mindet om vigtigheden af menneskets frihed og værdighed. Især når det ikke...

22. nov
Der er godt kan i skørterne i Miles Hoares friske koreografi til West Side Story på Operaen.

Musicalhit i Operaen

Det Kongelige Teater har sikret sig en succes med Thomas Bendixen og Miles Hoares moderne og flotte udgave af ...

19. nov
Det er i de store fælles shownumre at årets forestilling virkelig imponerer.

Julespas i højt humør

Årets Crazy Christmas Cabaret er en af de bedste i lang tid med især et forrygende hold af yngre spillere. 

16. nov